esettanul-
mányok

esettanul-
mányok

esettanulmányok

Robotcellák munkáját segítik az ENTRA-SYS moduláris anyagmozgató pályái

2019-01-31


A többek között egyedi célgépek tervezésével és gyártásával foglalkozó ENTRA-SYS Kft. megrendelései sok esetben többszörösen összetett, magas minőségi elvárásokat támasztó rendszerek kivitelezését igénylik. Hogy ilyen szigorú körülmények között is garantálni tudják a magas minőséget, a tervezési feladatokban a Solid Edge rendszereire támaszkodnak.

 

 

Az 1994-ben alapított, szegedi központú ENTRA-SYS Kft. kezdetben hidraulikus, pneumatikus és vákuumtechnikai elemek, rendszerek kereskedelmével foglalkozott. Az ügyféli igények hatására, a vállalkozás később kibővítette profilját; a forgalmazói tevékenység mellé a gépészeti tervezés és az egyedi gépgyártás is felkerült a szolgáltatások közé. A cég ma már komplett egyedi célgépek tervezésével és gyártásával is foglalkozik, amit a saját kapacitásaiknak köszönhetően, többnyire házon belül tudnak végezni, ezzel is garantálva a magas minőséget.

 

 

Egyik jelentősebb megrendelésük a kanadai, mezőgazdasági gépeket gyártó Linamar Corporation egyik magyarországi gyárától, a Linamar Hungary Zrt. Precision Part Manufacturing (PPM)-től érkezett. A vállalat, a békéscsabai gyáregységében kívánt kialakítani egy moduláris rendszerű pályát a különböző megmunkálási fázisok közötti automata anyagmozgatás biztosítására – ehhez hívták segítségül az ENTRA-SYS szakértői csapatát.

 

Két legyet egy csapásra

 

A szállítópályák melletti feladat egy olyan rendszer kialakítása volt, amely a gyártásban alkalmazott robotok, robotos cellák munkáját segíti, lineáris manipulálásokkal. A rendszer egyrészt megoldást kellett jelentsen a robotok által már lefedhetetlen, szűk pályák közti anyagmozgatás biztosítására. Másrészt csökkentenie kellett a párhuzamos munkafolyamatok időigényét, ezzel is növelve a termelés hatékonyságát.

 

A problémát az ENTRA-SYS Kft. mérnökei egy teljesen egyedi, palettás szállítópályákat és pneumatikus manipulátorokat alkalmazó moduláris rendszer kialakításával oldották meg.

 

Hatékony eszközökkel a gördülékeny munkáért

 

Egy ilyen bonyolult, összetett projekt megvalósítása természetesen elképzelhetetlen a megfelelő szoftverek használata nélkül. Az ENTRA-SYS Kft. a Siemens Solid Edge szoftverét választotta a feladathoz, hiszen a kiemelkedő hatékonyság mellett könnyű kezelhetőséggel és nagyszerű ár-érték aránnyal bír.

 

A szoftvert elsősorban 3D tervezésre használják, de ezzel készítik a szerelési alkatrészlistákat és végeselem analíziseket is, illetve a festési felületek számítása is Solid Edge-ben történik.

Az ENTRA-SYS Kft. minden projekt esetében az előtervek alapján határozza meg az árat, illetve állítja össze az ütemtervet, amiben hatalmas segítséget nyújt a szoftver. Az azzal készített 3D-s előtervek akár nem műszaki végzettségű megrendelőknek is egyszerűen, érthetően prezentálhatók.

 

További információ:

Az Enterprise Group ipari digitalizációs oldalán.

Az ENTRA-SYS Kft. hivatalos honlapján.

 

Cikk forrás: A CNC Média weboldalán.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők