smart üzletág

Enterprise HandWash Control

smart

Enterprise HandWash Control

 

Az eljárás segítségével csökkenthető az érintéssel járó veszélyek kockázata.

 

A rendszer bemutatása

A HandWash Control rendszer lényege, hogy figyelmezteti a felhasználót a rendszeres kézmosásra és annak tényéről egyértelmű tájékoztatást ad az ügyfeleknek. A rendszer az idő múlásával folyamatosan jelzi, hogy a felhasználó milyen régen mosott utoljára kezet, majd a kézmosás tényét automatikusan regisztrálja. A rendszer segítségével csökkenthető az érintéssel járó veszélyek kockázata.

 

Összhangban a WHO irányelveivel

A WHO által 2009-ben megfogalmazott kézhigiéniés irányelvvel és kézhigénié fejlesztési stratégiájával összhangban került kidolgozásra a jelzőrendszer - elsősorban - az egészségügyi dolgozók kézmosásának monitorozására.

 

Alkalmazási területek

Minden olyan intézményben, ahol felmerül az érintéssel járó fertőzések veszélye.

 

Hogyan működik?

A vízcsap perlátorának helyére egy okos perlátort helyezünk, ami a kifolyó vízsugárból nyert energiával táplálja a benne lévő elektronikát. Ez az elektronika elemzi a vízáramot, és különféle adatokat összegyűjtve egy infravörös jelfolyamot továbbít a vízsugáron keresztül.

 

Ezt a jelfolyamot érzékeli az okos névtáblába integrált infravevő, ami az adatfolyamon túl azt is érzékeli, hogy az infravörös fény milyen reflexióval érkezik, ami azért fontos, mert más a jelfolyam, ha simán csobog a víz a mosdóban, mint amikor a kézmosás valójában lezajlik.

 

A névtábla legfontosabb része egy alacsony fogyasztású több szín megjelenítésre alkalmas e-Ink kijelző. Ez jeleníti meg a viselője nevét és beosztását, hogy milyen intézmény vagy szervezeti egységhez tartozik, illetve szerepel rajta egy bargraf, ami egy könnyen értelmezhető grafikus elem, és a legutolsó kézmosás óta eltelt időt reprezentálja. Egy idő után a kijelzés színe megváltozik, ha közeleg a következő kézmosás ideje, illetve diszkrét figyelmeztető hangjelzést is ad. Hogy ez milyen gyakoriságú, az nem egy állandó érték, hanem a háttérrendszerben beállított, és dinamikusan kezelt érték, ami a beosztástól, éppen végzett feladattól, stb. függ. A rendszer azt is érzékeli, ha a felhasználó látogatást tesz pl. büfében, mosdóban, társalgóban, stb., ez esetben a bargraf kinullázódik, és csak egy újabb kézmosással tölthető fel.

 

A névtábla viselése a rendszer bevezetését követően a protokoll része, tehát kötelező, így a páciensek (vevők, stb.) által folyamatosan látható, hogy milyen régen mosott valaki kezet.

 

A rendszer szerves része egy összetett adatgyűjtő, adatelemző háttér, melyben a felhasználók és a telepített rendszerelemek adatai folyamatosan monitorozhatóak, adminisztrálhatóak, illetve a gyűjtött adatok számos adatelemzésre, így pl. karbantartás tervezésre, stb. is alkalmazhatóak.

 

Előnyök

  • Egyszerű és olcsó megoldás
  • Könnyen telepíthető
  • Könnyű kezelhetőség
  • Komplex rendszer
  • Széles körű felhasználás

Komponensek

Csapba integrált jelforrás

A vízcsap perlátora helyére elhelyezett 'okos perlátor" a kézmosás tényéről infravörös jelfolyamot ad át a vízsugáron keresztül a névtáblába integrált vevőbe.

 

Okos névtábla

Egyedi fejlesztésű, e-Ink technológiájú többszínű kijelző. Ez segít a személy és az intézmény azonosításában, továbbá az aktuális állapot kijelzésében.

 

Csoportos töltőadapter

Több kártya egyidejű töltését támogatja. Biztosítja a belehelyezett okos névtáblákról az adatok letöltését és továbbítását.

 

Informatikai háttérkörnyezet

Használatra vonatkozó statisztikai adatokat gyűjt és tárol.

 

 

Enterprise HandWash Control ismertető

Letöltés

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők