hírek

hírek

hírek

A Budai Irgalmasrendi Kórház is az Enterprise Multimedikai Alkalmazás mellett döntött

2021-06-18


Az Irgalmasrendi kórházakban integrált, holisztikus látásmóddal, test, lélek és szellem szükségét egyszerre figyelembe véve gyógyítanak immár 16 éve. Közel ezer különböző képesítéssel rendelkező orvos és ápoló, speciális lelkigondozó szolgálat, valamint önkéntes segítők igyekeznek naponta támaszt nyújtani, orvosolni.

 

A kórház vezetése 2019-ben az egyik legmodernebb kórház informatikai rendszer, az Enterprise Multimedikai Alkalmazás (EMMA) bevezetése mellett döntött, amelynek használatával új szintre emeli a betegellátás háttértámogatását.

 

Az új rendszer 2021. június elején indult, de bevezetését több mint másfél éves előkészítés előzte meg. Az indulást követően az Enterprise Group munkatársai folyamatos helyszíni támogatást is biztosítottak, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a bevezetés.

Az Irgalmasrend három kórháza közül a budaival párhuzamosan Vácon, egy 120 fős krónikus belgyógyászati osztályon is egyidőben debütál az EMMA, majd később, de még az idei évben a pécsi intézményben is bevezetésre kerül az új rendszer.

A kórházi szakszemélyzet, az orvosok jóformán a teljes betegút során támaszkodhatnak az EMMA támogatására. A páciens belépési pontjától a betegirányítás és a betegfelvétel lépésétől kezdve a szakosztályokon át az adminisztratív teendőkig végig kísérhető minden kezelő számára a beteg útja. A fekvőosztályok, az ambulanciák, a gyógytorna, a diagnosztikai és a fizioterápiás munkahelyek egyaránt ugyanazokra az adatokra támaszkodhatnak és egységes módszertant követve, könnyedén kezelhetnek minden információt.

A rendszer a NEAK felé küldendő jelentéseket, az EESZT kommunikációt is egy egységben kezeli. Nem csak ez, hanem az egyes diagnosztikai, konzultációs és labor kérések feladása is egységesebbé válik, amely révén az orvosoknak több ideje juthat a páciensekre.

Mindezen felül az EMMA a várólistákat is kezeli és ezen a területen is csökkenti az adminisztrációs terheket.

 

Célkitűzésünk szerint az EMMA új távlatokat nyit Magyarországon a telemedicina területén a gyógyítás informatika oldali támogatásában, az egészség menedzsmentben. Ennek egy kitűnő példája az Irgalmasrendi kórházak bekapcsolódása. Az EMMA technológiája és megoldásai esélyt jelentenek a távdiagnosztikus eljárások meghonosítására is, ezáltal a páciensek életminőségének, biztonságérzetének további javítására.” – mondta el Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

 

2021. június

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők