hírek

hírek

hírek

Esettanulmány: Corinthia Hotel Budapest - Unify és hozzá kapcsolódó rendszerek fejlesztése projekt

2016-10-20


Az Enterprise Group ICT üzletága 2002 óta üzemelteti a Corinthia Hotel telefonalközpontját és tartja karban a hozzá kapcsolódó rendszereket.

 

Termékeinket a kezdetektől fogva alacsony meghibásodási arány, magas rendelkezésre állás, rugalmas rendszerbe illeszthetőség emelte ki a versenytársak közül; azonban a régi rendszer – elfogadható működése ellenére – az elmúlt időszakban már nem rendelkezett olyan gyártói támogatással, amely a megfelelő biztonságot nyújtotta volna a szálloda vendégei számára. Amellett, hogy minden felmerülő problémára igyekeztünk megoldást javasolni, partnerünkkel együtt tisztában voltunk a ténnyel, hogy ez a helyzet sokáig már nem fenntartható: tudtuk, szükség lesz a fejlesztésre, ezért javasoltuk azt.

 

Ugyan néhány évvel ezelőtt is felmerült az igény a korszerűsítésre, akkor még voltak akadályozó tényezők; 2015-től kezdve azonban egy folyamatos párbeszéd alakult ki e témában Nonn Ákossal, a Corinthia Hotel IT igazgatójával. Áttekintettük együtt a lehetőségeket, és a régi rendszer kiváltására alkalmas, korszerű megoldási javaslatot dolgoztunk ki annak reményében, hogy az eddigi kiváló együttműködésünk biztos alapot nyújt majd a jövőbeni partnerséghez is. 

 

Arra törekedtünk, hogy egy személyre szabott, a szálloda igényeit maximális mértékben kiszolgáló javaslat szülessen, melynek kidolgozásában nagyrészt azok az Enterprise Groupos mérnökök vettek részt, akik a 2002-es telepítés óta is üzemeltetik, kezelik és karbantartják a rendszert, ismerve annak minden apró részletét. Novothny László, Kovács László, Varga András régi hármasa - Doknár Andrással és Karl Tamással kiegészülve alkotják e kiváló csapatot, akiknek köszönhetően 2016 áprilisában – nagy örömünkre – elkezdhettük a közös munkát immáron a fejlesztések kapcsán is.

 

Szakmai háttér


A Hotel jelenlegi telefonközpontja 2002-ben került beüzemelésre, az elmúlt 13 évben korának megfelelő tudással elégítette ki a dolgozók telefonálási szokásait, azonban ma már az új technológiák elterjedésével, a hozzá kapcsolódó rendszerek fejlesztési igénye miatt (is) szükség volt egy modernebb eszközre. Az újulás nemcsak technológiai bővülést jelentett, hanem külalaki változást is. Az új központok ma már rackbe szerelhetők, és inkább hasonlítanak egy számítástechnikai felszereléshez, mint egy 19-20. századi telefonközponthoz.


A megoldási javaslat a telefónia és a hozzá tartozó rendszerek frissítését foglalta magában. Nem csak a Unify OpenScape 4000 IP kommunikációs rendszert biztosítottuk, hanem egyéb kiegészítő kommunikációs alkalmazásokat, mint hangposta és Front Office illesztés. Fontos szempont volt továbbá, hogy szolgáltatásunk bővíthető legyen a továbbiakban felmerülő igények szerint.


A hotel telefóniáját a telefon alközponti helységben elhelyezett Siemens 350 E típusú alközpont szolgálta ki. A helyére telepített OpenScape 4000 – melyet több szállodában is biztonsággal és megfelelő szaktudással üzemeltetünk – már rendkívül hatékony lehetőségeket kínál a szálloda egyedi igényei szerinti IP alapú hálózati megoldások kialakítására, amelyek egységes rendszerben támogatják a beszéd- és adatátvitelt, kihasználva az új technológiák előnyeit és költségmegtakarítási lehetőségeit. A telepített Dual vezérlős központ lehetővé teszi, hogy ha az egyik vezérlője leáll, a másik tovább működtethesse a rendszert.

 

A telefonközpont cseréjével a kezelő készülékek is megújultak. Modernebb megjelenést biztosítanak, és ami talán a legfontosabb: egyszerűbb, könnyebb kezelhetőséget és praktikus felhasználást garantálnak. Az új rendszeren kettő kezelői munkahelyet alakítottunk ki, a kezelők a szálloda valamennyi telefonkészülékkel ellátott részlege számára – egységesen magas színvonalú szolgáltatásokkal – végzik a hívások fogadását, kiközvetítését.

 

Front-Office illesztés:


A hangpostát és a hotelszolgáltatásokat, valamint a kommunikációs rendszer és a Front-Office illesztését az MSI Telesolution Hospix szervere biztosítja. A Hospix egy olyan szállodai szoftver, melyet Európa-szerte használnak Unify központokkal. Ez a megoldás váltotta ki az előzőekben a Caracas néven működő szállodai szoftvert. A Hospix és a Unify rendszerek kompatibilisek egymással. A telefonközpont frissítésével a rendszerek összhangját megőrizve lehetőség volt a DAKS rendszer upgrade-jére is.


Új szolgáltatás a Comdasys:

 

A fejlesztés során megoldást találtunk arra, hogy a Hotel dolgozói a mobiltelefonjukon úgy tudjanak hívást fogadni a Hotel vendégeitől, hogy azok lássák a kijelzőjükön a hívó fél nevét és esetleg szobaszámát is. 

 

A Comdasys egy szerverből és felhasználói licencekből áll, s egy, a céges mobiltelefonokra telepített applikáció segítségével a telefonközpont a mobilszámot vezetékes mellékként ismeri fel.


Ez többek között arra is lehetőséget biztosít, hogy a Hotel külföldön tartózkodó kollégája a rendszerbe bejelentkezve magyarországi mellékről indítson hívást, ezzel esetlegesen nagyobb összegű roaming díj spórolható meg.

 

Olvassa el cikkünket az ICT Hírmondó szeptemberi számában

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők