hírek

hírek

hírek

Informatikai sikertörténet az egészségügyben

2013-04-19


Egy évvel a bemutatkozás után négy egészségügyi intézményben vezették be az Enterprise Group integrált medikai rendszerét. Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás (EMMA) valódi háromrétegű technológiája és előnyei többek között a Kelen Kórház, Paks Város Rendelőintézete, illetve a Mezőtúri Városi Kórház vezetőit győzte meg első körben. Az intézmények tapasztalatai azt mutatják, hogy az új informatikai rendszer segítségével lényegesen költséghatékonyabb, gyorsabb és kényelmesebb a gyógyító tevékenység IT alapú folyamat- és adatkezelése. Év végéig további 6 egészségügyi intézmény vált és vezeti be az EMMA rendszert.

 

Az elmúlt két évtizedben jelentős változások mentek végbe az egészségügy szakmai és informatikai környezetében. A megváltozott orvosi és technológia igények, továbbá az ellátás fókuszának eltolódása a tüneti kezeléstől a tartós gyógyulás felé új szakmai nézőpontot, valamint előremutató technológiai megoldás alkalmazását tették szükségessé. Az Enterprise Group ezeket az új körülményeket figyelembe véve fejlesztette ki integrált, valódi háromrétegű technológián alapuló szoftverrendszerét, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA), amelyet a vállalat tavaly mutatott be az orvos szakmának a Magyar Kórházszövetség XXIV. Kongresszusán.

 

Az EMMA által nyújtott előnyöknek köszönhetően egy évvel a bemutatkozás után már 4 egészségügyi intézményben használják az új szoftverrendszert, év végéig pedig további 6 intézmény vált az Enterprise Group megoldására. A rendszer sikerének egyik kulcsa, hogy technológiája lehetővé teszi a felzárkózást az európai szintű egészségügyi ellátáshoz, alkalmazása pedig megteremti az E-health hazai elterjedésének lehetőségét. Egyedülálló hozzáadott értéket képvisel, hogy az EMMA a gyógyító tevékenység teljes vertikumát lefedi, és megoldást jelent a páciensadatok dinamikus, rugalmas és egységes tárolására, ráadásul a szakmai rendszerek integrálásán túl felkészült a kommunikációra a Nemzeti Egészségügyi Programban meghatározott külső rendszerekkel is.

 

"Az EMMA már első látásra olyan rendszernek tűnt, amely képes lehet a mi elvárásainknak is megfelelni. Az Enterprise Group szakmai bemutatóján olyan új medikai szoftvert ismerhettünk meg, amely mind megjelenésében, mind szakmaiságában a mai igényeknek megfelelő képet mutatott" - mondta dr. Bodnár Imre, Paks Város Rendelőintézetének orvos-igazgatója.

 

Az Enterprise Group olyan rendszert kínál ügyfeleinek, amelyet több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberei folyamatosan fejlesztenek, részben a partnerek visszajelzései, részben az informatikai trendek alapján. Használatához állandó támogatást és rendelkezésre állást biztosít a vállalat, a bevezetésében pedig minden részletre kiterjedő, intézményre szabott segítséget nyújtanak a Software üzletág szakértői.

 

"Olyan rendszerrel dolgozhatunk, amelyben biztosított a páciens életút követése, az adatbányászat, valamint az elmúlt évek adataira épülő listák és statisztikák készítése egyaránt" - hangsúlyozta Dr. Székely Tamás, az EMMA rendszert elsőként bevezető Kelen Kórház ügyvezető igazgatója.

 

Az Enterprise Group működésének fontos jellemzője, hogy üzletágai egymásra épülő tudásukkal kölcsönösen támogatják egymás tevékenységét. A kórházi rendszerbevezetésekben a vállalat SAP bevezetésre és tanácsadásra specializálódott Consulting üzletága nyújt segítséget, míg az infokommunikációs és rendszerintegráció szolgáltatásokat nyújtó ICT üzletág a medikai rendszer működéséhez szükséges infrastruktúra kiépítésében áll a Software üzletág ügyfeleinek rendelkezésére.

 

A vállalatot az alkalmazásvezérelt fejlődés inspirálja, ennek kézzel fogható eredményeit pedig az mutatja, hogy a vállalat 2012-ben 32 százalékkal növelte nettó árbevételét, és idén további 20 százalékos növekedéssel számol. Ezzel az Enterprise Group meghatározó szereplővé nőtte ki magát a hazai informatikai piacon.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők