hírek

hírek

hírek

Korszakalkotó hazai rendszer a MEST XII. kongresszusán

2017-05-12


Tavaly év végén rendezték meg a Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság legutóbbi, XII. kongresszusát, amelyet annak reményében szerveznek meg évről évre, hogy az egynapos sebészet terjedése gyorsabbá, az ellátás pedig biztonságosabbá válhasson Magyarországon. A szakmai fórum résztvevői elkötelezetten keresik a sebészet e területének új fejlesztési lehetőségeit. A mostani rendezvényen bemutatkozott a magyar tulajdonú Enterprise Group multi medikai megoldása, az EMMA is, melyet – a cég fi lozófi ájának megfelelően – kifejezetten a hazai egészségügyi rendszer sajátosságait fi gyelembe véve, a gyógyító tevékenység teljes vertikumának lefedését szem előtt tartva fejlesztettek ki.

 

Az egynapos sebészet egy szervezett eljárás, melyben világosan kijelöltek a betegutak, a minőségügyi- és irányelvek, a betegbiztonság mutatói és az akkreditáció szempontjai. A 20 éve alakult Magyar Multidiszciplináris Egynapos Sebészeti Társaság (MEST) célja ennek az orvostudomány különböző területein történő hazai elterjesztése. A társaság 2016-os kongresszusa lényeges állomásnak számított a társaság életében: „végre szakterületünk kivívta a medicinában őt megillető helyet” – vélekedett Dr. Gamal Eldin Mohamed, a társaság elnöke.

 

A mérföldkőként emlegetett XII. MEST Kongresszus, melyen az egynapos sebészetről szóló informatív előadások mellett különböző kerekasztal-beszélgetések is elhangoztak, számos hasznos információval szolgált a szakmai közönség számára. „A műtő felépítése és optimális működése-működtetése” szekcióban az Enterprise Group eHealth üzletágának fejlesztési csoportvezetője, Pintér Attila tartott egy – kiemelkedően nagy érdeklődéssel övezett – bemutatót az Enterprise Multi Medikai Alkalmazásról (EMMA), mely megoldás a folyamat- és döntéstámogatási szolgáltatásaival komplex alrendszereivel új távlatokat nyit az egészségügyi informatikában. A prezentáció az integrált medikai rendszer egynapos sebészeti támogatási módszerein túl bemutatta az alkalmazás szakterületi ellátás folyamatszervező, szakmai és fi nanszírozási esetkezelő, kódolási, jelentéskészítési és kontrolling eszközkészletének innovatív képességeit is.

 

„VÉGRE SZAKTERÜLETÜNK KIVÍVTA A MEDICINÁBAN ŐT MEGILLETŐ HELYET” – VÉLEKEDETT DR. GAMAL ELDIN MOHAMED.

 

„Az ellátás teljes vertikumát lefedő HIS rendszer ezen a – folyamatosan felértékelődő – területen is egyszerű, gyors, gazdaságos megoldást nyújt a szakembereknek az optimális működés kialakításához. A rendszer azzal, hogy a különböző, egyedileg kifejlesztett funkcióival az egynapos sebészeti ellátást is támogatja, a hazai betegellátás színvonalának növeléséhez és az egészségügyben dolgozó szakemberek munkájának megkönnyítéséhez is hozzájárul” – fogalmazott Pintér Attila.

Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több intézmény ismeri fel az EMMA-ban rejlő óriási potenciált, az alkalmazás országszerte számos intézményben járul már hozzá a korszerű betegellátáshoz. Legújabb fejlesztéseinkkel, az egynapos sebészet támogatásával is ezt a célt kívánjuk szolgálni: hogy elősegítsük az európai színvonalú, felelősségteljes és példaértékű betegellátás biztosítását Magyarországon”.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők