hírek

hírek

hírek

Paradigmaváltás a vállalati kommunikációban

2012-07-02


Az Enterprise Group, a Siemens Enterprise Communications (SEN) kiemelt disztribútora szerint a következő években öt önmagában is meghatározó megatrend együttes hatása követeli ki az egységes kommunikációt (UC) a hazai vállalatoknál. A SEN nemzetközi felméréseinek eredményei azt mutatják, hogy a döntéshozók 76 százaléka tervez kommunikációs beruházást idén, míg 2013-ra ez az arány 89 százalékra növekszik.

A vállalati kommunikációban zajló paradigmaváltás hatására gyökeresen megváltozik hogy hol, mikor és milyen módon lépünk kapcsolatba kollégáinkkal, ügyfeleinkkel, partnereinkkel. A régóta üzemelő kommunikációs rendszerek elérték határaikat, és képtelenek megfelelni a vállalatok és alkalmazottak mobilitás és rugalmasság iránti elvárásainak. A trendek önmagunkban sem elhanyagolható hatása azonban egymást erősíti, és együttesen kényszerítik ki az egységes vállalati kommunikációt.

A kutatások az alábbi 5 megatrendet azonosítják:

Korlátlan mobilitás: A fejlett országokban a mobiltelefonok elterjedtsége közel 100 százalékos, és már jelenleg is világszerte 10 milliós nagyságrendben működnek tabletek a vállalati   hálózatokba kapcsolva.

Új generációs felhasználói élmény: A vállalatok vezetőinek 70 százaléka szerint az alkalmazottakat produktívabbá teszi az érintőképernyők és más felhasználói élményt növelő technológiák használata. Az alkalmazottak 84 százaléka pedig már most is használja munkája során okostelefonját és tabletjét, és szeretne is csatlakozni a vállalati hálózatokhoz.

A közösségi média szerepe az együttműködésben: A közösségi kommunikáció egyre növekvő szerepét bizonyítja a napi 4 milliárd YouTube videó lejátszás , a havi 7,5 milliárd Facebookra feltöltött kép , és az évi 25 milliárd tweet.

Irány a felhő: A felhőalapú technológiai megoldásokat a gyakorlatban is széles körben bevezetik, hiszen már 2011 szeptemberében a vállalatvezetők 78 százaléka tervezett felhő-beruházást egy éven belül.

Rugalmas telepítés: A rugalmasan telepíthető újszerű technológiák hatására két éven belül a privát felhő (34%) és a hibrid megoldások (31%) dominálnak majd a vállalati informatikában


"A jelenlegi, hagyományos kommunikációs hálózatok átléphetetlen korlátot jelentenek a vállalatok fejlődésében. Fenntartásuk, magas hívásdíjaik és alacsony szintű együttműködési és kommunikációs képességük mindennapos többletköltségeket és működési nehézségeket okoznak. Minden ügyfelünk érzi a lépéskényszert, amelyet az is alátámaszt, hogy a nemzetközi felmérések szerint 2013-ban már a vállalatvezetők 89 százaléka tervez kommunikációs beruházását" - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

A Siemens piacvezető megoldásai rugalmasságot, skálázhatóságot, fejlettebb együttműködő képességet, valamint a jövőbeni fejlesztéseket megalapozó beruházásokat tesznek lehetővé. Az Enterpise Group a SEN kiemelt disztribútoraként az egyetlen olyan szállító Magyarországon, amely a hang, egységes kommunikáció és együttműködés (Unified Communications and Collaboration - UCC), valamint contact centerek teljes választékát nyújtja helyben telepítve, privát, hibrid és publikus felhőben egyaránt.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők