hírek

hírek

hírek

Új integrált medikai rendszer a Kelen Kórházban

2012-10-10


Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs szolgáltatások és megoldások egyik vezető hazai rendszerintegrátora újabb sikeres projektet zárt le. A Kelen Kórházzal kötött szakmai együttműködés keretében az intézménynél az elsők között tesztelték majd vezették be a vállalat átfogó, európai színvonalú betegellátást támogató medikai szoftverrendszerét, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA). Szeptembertől a kórház a teljes körű egészségügyi és finanszírozási adatkezelést az EMMA rendszer segítségével látja el, így az egyszerűbb és gyorsabb információ-feldolgozásnak köszönhetően a Kelen Kórház költségmegtakarítással is számol.

A Kelen Kórház Egészségügyi Ellátó és Szolgáltató, mint magánkórház 1998-tól működik Kelenföldön. Az intézmény korábbi informatikai rendszere technológiailag elavulttá vált és nem volt alkalmas az adatok megbízható és nyomon követhető feldolgozására, illetve a gyógyítás folyamatának végigkövetésére. A kórház vezetése ezért olyan megoldást keresett, amely választ ad a kihívásokra: egyszerűbbé és átláthatóbbá teszi az adminisztrációt és emellett költségmegtakarítást is eredményez.

A korábbi szakmai együttműködések tapasztalatai alapján a kórház az Enterprise Group szakembereit kérte fel, hogy alapos és mindenre kiterjedő felmérést végezzenek az intézményi igények és adottságok figyelembevételével. A Kelen Kórház dolgozói már a több hetes tesztidőszak alatt megismerkedhettek az EMMA rendszerével, adatregisztrációra és kiértékelésre alkalmas alrendszereivel, és felhasználóbarát felületével. A sikeres előkészítést követően került sor a teljes bevezetésre és az intézményi medikai adatbázis tartalmának teljes adatkonverziójára, így a Kelen Kórház korábban rögzített adatállományai is elérhetővé váltak. Az évek óta tárolt adatok továbbra is felhasználhatóak, szükség esetén a jogosultságoknak megfelelően akár szerkeszthetőek is.

2012. szeptember 3-tól a Kelen Kórház teljes körű intézményi medikai adatrögzítése, valamint a fizetős ellátásokhoz kapcsolódó számlázási feladatok elvégzése egyaránt az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás rendszerével történik.

"Az új rendszerben a munkánk során használt adatokat rugalmasan és egységesen tudjuk tárolni, így megszűnnek a korábban jelentős problémának számító adminisztrációs terhek, és költségeink is csökkennek. Különösen fontos számunkra, hogy elérhetőek kórházunk előző két medikai rendszerében rögzített adatok is, amellyel biztosított a páciens életút követése, az adatbányászat, valamint az elmúlt évek adataira épülő listák és statisztikák készítése egyaránt" - mondta dr. Székely Tamás, a Kelen Kórház igazgatója.

Az adatok kezelése mellett a rendszer további előnye, hogy képes a gazdasági rendszerekkel való együttműködésre és teljes költséghely alapú transzparenciát tesz lehetővé. Integrált HBCS optimalizációt kínál, hozzájárul a hatékony betegirányításhoz, támogatja a gyógyítás folyamatának végigkövetését és földrajzilag bárhonnan, bármikor elérhető.

"Az Enterprise Group elkötelezett, hogy magas színvonalú szolgáltatásokkal támogassa az egészségügyi intézményekben folyó felelősségteljes gyógyító tevékenységet. Az Enterprise Multi Medikai Alkalmazás megalkotásakor elsődleges célunk az európai színvonalú betegellátás lehetőségének megteremtése, informatikai támogatása volt, oly módon, hogy mindez ne jelentsen megterhelő beruházást és kiadásokat a kórházak számára" - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

Az Enterprise Group konzulensei, szakértői az indulást követő héten helyszíni támogatást nyújtottak az intézmény alkalmazottainak a gördülékenyebb átállás biztosítása céljából. A vállalat az EMMA rendszer használatához szerződés szerint Contact Center szolgáltatást, helyszíni és telefonos tanácsadást, valamint verziófrissítést és jogszabálykövetést is biztosít.

Az Enterprise Group

Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting).

A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., az Audi Magyarország Kft., a MOL Nyrt, a TVK Nyrt., a Magyar Villamosművek Zrt, a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll.

Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnere és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnere.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők