hírek

hírek

hírek

180 újítás a Radan 2015-ben a hatékony működésért

2015-02-09


A Vero Software által fejlesztett Radan 2015 legutóbb kiadott verziója fejlett funkcióival biztosítható az importált 3D CAD modellek információinak pontos megőrzése, így kiküszöbölhetők az ebből a problémából származó hibák a teljes gyártási folyamat alatt.


A Radan 2015 szoftver 180 újítása mind segíti a program moduljainak – CAD/CAM, Radbend, Radm-ax, Radtube és a logisztikai modulok – hatékony együttműködését. “A felhasználók a Radan-ra a világ legerősebb lemeztechnikai CAD/CAM szoftvereként gondolnak, de a Radan valójában számos, összekapcsolt termék együttese. Például, jelentős kapcsolat van a CAD/CAM modul 3D környezete és a Radbend élhajlító szoftver között. Mikor a felhasználók kiterítenek egy lemezalkatrész modellt, pontosan tudni akarják, hogy a döntéseik milyen következményekkel járnak a gyártási, stancolási, élhajlítási folyamatokban” mondta Olaf Körner, a Radan termékmenedzsere.

 

 

 


Ezt a nehézséget a Radan 2015 fontos frissítése segíti megoldani – a fejlett 3D adatfordítás, mely következetesen és pontosan megőrzi az eredeti modell méretei és adatait. Az importált fájlok modelljeinek automatikus lemezvastagság számítási rutinjait is újratervezték, hogy pontosabban és gyorsabban szolgáltassanak eredményt. Az automatikus felületválasztás már kiterítéskor is használható, valamint már lehetséges a felső felület manuális kiválasztása is a folyamat egy jóval korábbi pontján. “A 3D szakaszban már megadható a Radbend-nek, hogy melyik a védett felület, így biztosan elkerülhető, hogy az alkatrész látható oldalai karcosak, sérültek legyenek.” A Radan 3D által kiterítésre használt hajlítási paraméterek a Kiterítési Dialógus Ablak egy új szerkesztői felületén keresztül könnyen állíthatók, mindössze a grafikon néhány csúszkájával beállíthatók az értékek.

 

Videó linkje.

 

Táblakiosztás


Közel négyszögletes darabok kiosztásakor a felhasználók a valós-alak opciót is választhatják, a táblakiosztó pedig automatikusan négyzetes kiosztást fog alkalmazni minden arra alkalmas helyen. “Korábbi verziókban a négyzetes jobb eredményre jutott, mint a valós-alak kiosztási mód, a felhasználóknak ki kellett kapcsolniuk a valós alak opciót a legjobb eredmény érdekében.”

 

 

 

A Radan már sokkal kompaktabb kiosztást készít, mint eddig bármikor, beleértve a centrifugális elhelyezés kompenzációját – a lemez közepétől a lehető legtávolabbi elhelyezést biztosító módszert. Olaf Körner hozzátette: “Ez nagy eséllyel egy nagy üres területet eredményez a lemez közepén, de a tömörítési funkció több maradék anyagot biztosít a lemez szélén és minden kiosztásnál alkalmazható.”

 

Anyagkezelés


Számos fontos gépvezérlési funkció érhető el már a szoftveren belül is, beleértve olyan fontos fejlesztéseket is, mint a munkadarabok munkatérből való eltávolítása. “Munkadarab rakodó alkalmazásakor alapvetően fontos, hogy a gépnek adott utasítások a biztonságos és hatékony munkadarab kivételt lehetővé tegyék.”


“A Radan 2015-ben megnöveltük az egyes beállított paraméterekkel szembeni, minden egyes Kiszedési parancsokhoz tartozó jóváhagyások számát. Fő szívókorongok jelölhetők ki a munkadarab kiszedőn, illetve a munkagépnek küldött adatcsomagok már tartalmazzák azoknak a szívókorongoknak az adatait, melyeket a darabkiszedés során mindenképpen be kell kapcsolni.”

 

 

 

“Jelentős munkát fektettünk bele, hogy a Radan megértse és figyelembe vegye a megmunkálógép betöltési és kivételi folyamatait, valamint a lehetőségeit és korlátait. A szívókorongok emelésével kapcsolatos számításokon túl biztosnak kellett lennünk, hogy a munkadarab nem fog meghajolni és ütközni a géppel a ki- és betöltési folyamat alatt.”


“Munkadarab rakodó alkalmazásakor már a szoftver végzi a szívókorongok kiválasztását és nem a posztprocesszor.”
Egy következő fontos biztonsági fejlesztés is bekerült a szoftverbe a Scatter opció bevezetésével, mely a fejet elmozgatja egy minimális távolságra a kivágás végeztével, ahelyett, hogy rögtön a következő darabhoz lépne. “Ezzel elkerülhetővé válik a hőfejlődésből eredő lemezdeformáció.”

Radbend


Azon felül hogy már rendelkezésre áll egy kapcsolat a Radbend és a Radan 3D között, a hattyúnyakas szerszámok szerszámprofiljai és kivágásai létrehozhatók 3D-s modellezési funkciókkal, ezáltal a peremezési folyamatokat jobban kezeli a központi felület meghatározásával, valamint az élhajlítási műveletek megfelelő logisztikájával.

 

 


"Például már lehetséges szerszámok beállításokat újra felhasználni, ha a hasonló alkatrészhez alkalmazható a korábbi szerszámozási beállítás, így csökkentve a szerszámcsere költségeit.”


A Radbend-en belül a felhasználóknak nagyobb szabályozási lehetőségük van már a hajlítási projektek elején is. “A beállítók gyakran több különböző beállítást kipróbálnak az egyes gépekre. Ezentúl mindezt már a számítógépükön is megtehetik. A biztonsági másolattal és visszaállítási funkcióval nem sérülnek az eredeti beállítások, így a felhazsnálóknak nem kell attól tartaniuk, hogy a korábbi, már bevált beállításaikat elveszítik.”


Olaf Körner kijelentette: “A Radan folyamatosan az ipari trendeknek megfelelő területeken nyújt új szolgáltatást a felhasználóinak – 3D és automatizálás –, ahogy azt a legutóbbi verzió is mutatja”

 

Forrás

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők