hírek

hírek

hírek

EDGE Vándorkupa 2014 - Gazdag Zoltán interjú - Solid Edge Vándorkupa

2014-12-10


Az Enterprise Group PLM üzletágának éves rendezvényén kiosztásra kerültek az EDGE Vándorkupa 2014-es díjai Solid Edge, Edgecam és Oktatási különdíj kategóriákban. A helyezettekkel interjúkat készítettünk, amelyeket most folyamataiban le fogunk közölni. Mai interjúalanyunk a Solid Edge Vándorkupa II. helyezett párosának másik tagja Gazdag Zoltán, aki kevésbé van reflektorfényben, de munkája nélkülözhetetlen a győri irodában.

EDGE Vándorkupa 2014 - Gazdag Zoltán interjú - Solid Edge Vándorkupa

 

Kérlek, hogy mondj néhány szót magadról, a cégről ahol dolgozol! Mit érdemes tudni rólad?

G.Z.: Gépésztervező mérnök vagyok, és egy egyedi gépgyártó cégnél dolgozom. A cégünk szerelősorok, gyártógépek, robotos rendszerek tervezésével, gyártásával foglalkozik, aminek aktív része vagyok én is.

deltatech.hu

Mióta használod a Solid Edge-t, és miért pont ezt a szoftvert választottad?

G.Z.: A Solid Edge szoftvert 2006 óta használom. A V17-es verzióval ismerkedtem meg először, amiért ezt a szoftvert kezdtem el használni, az az, hogy a cég, ahová felvételt nyertem ezt a szoftver használta. Azóta is ezzel a szoftverrel végzem a mindennapi munkámat.

 

Milyen pályamunkával neveztél az EDGE Vándorkupára, és miért tartottad fontosnak a részvételt?

G.Z.: A pályamunkám, kéttípusú hibrid személygépjármű akkumulátor töltő egység vezérlőjének a végszerelő és tesztelő sora volt. A részvételt azért tartom fontosnak, mert a sok, magas színvonalú munka között felemelő érzés a részvétel.

 

Látva a Solid Edge ST7 újdonságait, melyek a kedvenceid, melyek azok, amelyek segíteni fogják a tervezési feladatok gyorsabb elvégzését?

G.Z.: A furatkészítés ablak átalakítása szerintem jól sikerült, ez tetszik. Ami nagyon hasznos és hatékonyabban használható rész az a KeyShot modul. Ez csak néhány számomra hasznos dolog, amit az ST7 újdonságaiból kiemeltem, de ezen kívül még sok olyan fejlesztést láttam, ami gyorsítja a munkavégzést. A Szinkrontechnológia még rugalmasabb lett.

 

Miért érdemes részt venni az Enterprise Group PLM üzletágának szakmai rendezvényein?

G.Z.: Rengeteg fontos információt, számos hasznos tudnivalót lehet szerezni ezeken a rendezvényeken, illetve a különböző cégek közötti baráti társalgás is nagy jelentőséggel bír.

 

A napi tervezési feladatokhoz használod az Szinkronmodellezési technológiát vagy a „hagyományos” modellezéshez ragaszkodsz? És miért?

G.Z.: Személy szerint a Szinkronmodellezésre tértem át. A hagyományos modellezést csak indokolt esetben alkalmazom. A Szinkronmodellezés talán rugalmasabban alkalmazható, és szeretem az új dolgokat kipróbálni, és a munkám során alkalmazni.

 

Miben látod a fő különbségeket a Solid Edge és más tervezőszoftverek között?

G.Z.: Számomra a Solid Edge talán a letisztultabb, viszonylag könnyen elsajátítható kezelése végett szerepel az első helyen. Cégünk több fajta CAD rendszerrel rendelkezik, és ritkán vevői kérésre ezeket használnunk is szükséges, de fő tervezőszoftverként a Solid Edge szerepel.

 

Milyen éppen aktuális projekten dolgozol, amihez használod a Solid Edge-t?

G.Z.: A jelenlegi projektjeim, amit szintén a Solid Edge szoftver segítségével terveztünk, egy robotos kamerás lunker kereső állomás és egy robotos sorjázó állomás.

 

Milyen funkciókat látnál szívesen a Solid Edge következő verzióiban?

G.Z.:

  • Sok bosszúságot okoz, hogy a kormánykerékkel történő mozgatás közben nem lehet aktivizálni az alkatrészt, csak a mozgatás megszakítása után, jó volna, ha ez megoldódna a következő verzióban.
  • Lemez alkatrészeknél az él letörés nem alkalmazható a lemez élére, csak a sarok lemetszésre, viszont előfordult a tervezéseink során, hogy erre szükség lett volna, de a hagyományos modellezéssel kombinálva ezt is meg lehetett oldani. Jó lenne, ha a szinkron lemezkörnyezet tartalmazná az összes funkciót, ami a hagyományos környezetben rendelkezésre áll.
  • A Szinkronmodellezésben lehetne még több emlékező alakelem.
  • A szinkron alkatrész környezetben a tükrözés nehézkes, főleg az összemetsződő felületek esetében, így nem mindig alkalmazható hatékonyan, de a következő verziók egyikében ezt is meg lehetne oldani.

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők