hírek

hírek

hírek

EDGECAM ADDITÍV MEGMUNKÁLÁSI BEMUTATÓJA A MAZAK NYÍLT NAPJÁN

2019-02-21


A Mazak visszajelzése alapján a legutóbbi Nyílt Napjukon a látogatókat teljes mértékben lenyűgözte az Edgecam szoftver segítségével programozott INTEGREX i-400AM 5 tengelyes hibrid megmunkálóközpont. A gép hibrid fogaskereket gyártott fogról fogra, különböző anyagminőségek alkalmazásával.

 

 

A lézeres felrakóhegesztési megoldást támogatva, az Edgecam egy speciális gyártási ciklust alkotott meg, amely az anyagfelrakás közben megfelelő pontossággal irányítja a lézerfejet a kívánt alakzat kialakításához. Az anyagfelrakási folyamatot követően az Edgecam maróciklusaival kerül megmunkálásra a végleges alkatrész. Az alakzatok létrehozásához a legtöbb marási stratégiához hasonló anyagfelrakási módszer alkalmazható.

 

A Mazak additív gyártástechnológus szakértője, Woody Darlington szerint a közel 500 látogatót különösen lenyűgözte az anyagfelrakás és a megmunkálás közötti zökkenőmentes váltás, amely így innovatív és egyben gazdaságos megoldást kínál, hiszen jelentős mennyiségű anyagköltséget lehet megtakarítani, csökken a hulladék mennyisége és a raktározási idő.

 

„Ez a folyamat lehetővé teszi az alkatrészek javítását és újragyártását, valamint a hibrid anyagminőség jobb szilárdsági jellemzőket és hosszabb élettartamot biztosít. Az Edgecam segítségével, az ilyen típusú Mazak megmunkálóközponthoz az 5-tengelyes szerszámpályák nagyon gyorsan hozhatók létre, ezzel jelentős időt takarítva meg a gyártói szegmens számára.”

 

A bemutató során a látogatók három különböző anyagminőség alkalmazását is megtekinthettek a fogak kialakításához:

• Rozsdamentes acél

• INCONEL® ötvözet

• Volframkarbid nikkel mátrix

 

„A Mazak INTEGREX i-400AM gépe és az Edgecam CAD/CAM szoftver együttműködése teljeskörű és kiforrott megoldást biztosít felhasználóbarát módon.” 

 

 

Az Edgecam partnertámogató mérnöke, Simon Beamish szerint a Mazak Nyílt Napja tökéletes lehetőséget biztosított annak bemutatására, hogy a legújabb, 2019 R1-es verzióban megjelent új hibrid funkció milyen nagyszerűen működik együtt a hibrid többfunkciós szerszámgépekkel.

 

„Az Anyaghozzáadás Párhuzamos Láncolással ciklus azt jelenti, hogy az Edgecam a lézerfejet pontosan vezetve helyezi fel az anyagot a fogaskerék fogainak kialakításához. Ezt követően az alakzat az Edgecam maróciklusainak segítségével kerül megmunkálásra a végleges alkatrész elkészítéséhez.”

 

„A Mazakkal való szoros együttműködésünk lehetővé tette számunkra, hogy teljes mértékben megértsük a speciális megmunkálóközpontjukra vonatkozó elvárásokat mind az anyagfelrakási folyamat, mind az NC-kód kimenet szempontjából nézve. Ennek eredményeként, a felhasználók egy komplett megoldás előnyeit élvezhetik, amit a piacvezető szoftver által működtetett hibrid szerszámgép nyújt.” 

 

Wes Tonks, a Hexagon Manufacturing Intelligence gyártási szoftver üzletágának stratégiai ügyfélkapcsolati vezetője szerint: „Egy új technológia piaci bevezetése mindig izgalmas időszakot jelent. Sok új alkalmazási terület felfedezése lehetőséget ad az iparág számára a meglévő módszerek felülvizsgálatára. Az Edgecam szoftverünk világszinten is kiterjedt felhasználói bázissal rendelkezik és a bemutatott megoldás lehetővé teszi nekik az új technológiára történő zökkenőmentes átállást.”


   Az Enterprise Group PLM üzletága komplex mérnöki megoldásokat és informatikai szolgáltatásokat nyújt az ipari területen működő vállalatoknak. Az Enterprise Group az Edgecam kizárólagos hazai viszonteladója. Edgecam megoldások: http://www.edgecam.hu/ 

 

A cikk forrása: http://www.edgecam.com/news/articles/Mazak-open-house-showcase-success

A Hexagon Manufacturing Intelligence a különféle gyártó cégeket segíti és támogatja a ma forradalmi technológiáinak, illetve a holnap korszakalkotó termékeinek kifejlesztésében. Az Edgecam a Vero Software megoldása és a Hexagon MI portfóliójába tartozik.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők