hírek

hírek

hírek

Hasznos előadások és újdonságok az Enterprise Group Ipari Digitalizációs Nyílt Napján

2018-12-18


Idén második alkalommal rendezte meg Ipari Digitalizációs Nyílt Napját az Enterprise Communications Magyarország Kft.

 

A nyílt nap Czifrák Gábor, az Enterprise Group PLM üzletágának értékesítési vezetőjének köszöntőjével indult. Röviden ismertette a programot, illetve előrevetítette a rendezvény fókuszát; a vállalat ipari digitalizációs portfóliójának újdonságait, valamint az ezek közt lévő szinergiákban rejlő lehetőségeket. A rendezvény témáját lefedő előadásokból kettőt az Enterprise Group, kettőt pedig egy - egy vendégelőadó tartott.

 

 

 

DIGITÁLIS IKERMODELLEK SZEREPE AZ IPARI DIGITALIZÁCIÓBAN

 

A prezentációk sorát Farkas Ádám, az MTA-SZTAKI és a Fraunhofer közös projektjének kutatója nyitotta meg. Ádám beszélt a termelésben világszerte tapasztalható bizonytalanságról, ami a gyorsan változó, egyre szigorúbb követelményeket támasztó gyártói környezet hatására alakul ki. Erre a problémára jelentenek megoldást a különböző szimulációs vizsgálatok, a kapacitás tervezés és -elemzés, folyamatfejlesztés, illetve a termelésirányítás területén.

 

 

E folyamatban kiemelkedő feladat jut a digitális ikermodelleknek, amelyek valós idejű visszacsatolást biztosítanak fizikai és virtuális rendszerek között. Az így létrejött rendszerek tehát mindig naprakész információval szolgálnak az egyes gyártó- és egyéb vállalatirányítási folyamatokról. Ádám, előadásában egy esettanulmányon keresztül mutatta be, hogyan történik gyártói környezetben a probléma pontos azonosítása és az ennek fényében definiált automatizációs megoldás implementálása.

 

VÁLLALATI SZERVEZETTSÉG NÖVELÉS, TERVEZÉSI FOLYAMATOK ÖSSZEHANGOLÁSÁVAL

 

A különböző, nehezen egységesíthető fájlrendszerekből adódó adattárolási problémák, a rosszul működő, átláthatatlan kereshetőség a legtöbb vállalat számára mindennapi kihívásokat jelentenek. Egy jól átlátható, testreszabható, csoportmunkát is támogató rendszerre napjaink gyártói környezetében minden eddiginél nagyobb szükség van. A Siemens PLM megoldása, a Teamcenter épp az ilyen jellegű problémákat hivatott megoldani.

 

A szoftver előnyeiről Mészáros Zoltán és Szűcs Imre, az Enterprise Group PLM üzletágának ügyféltámogatási vezetői beszéltek. Előadásukban kiemelték a szoftver könnyű bevezethetőségét, kitértek olyan fontos funkciók bemutatására, mint az egyedi tulajdonságok tárolása, a geometria duplikációk megszüntetése, a revízió kezelés, az ismétlődő folyamatok automatizálása vagy a CAD szoftver nélküli 3D-s megjelenítés. Végül élőben mutatták be a Teamcenter egyszerű használatát.

 

 

DIGITÁLIS TERVEZŐPLATFORM A TERMÉKFEJLESZTÉS SZOLGÁLATÁBAN

 

Az ebédszünet után ismét egy vendégelőadó következett, Gyenge Éva, a Szkaliczki és Társai Kft. kereskedelmi vezetője. Az 1997-ben alakult, vákuum- és préslégformázással foglalkozó cég, a dokumentáció és vállalati kommunikáció javítása érdekében vezette be a Teamcentert. Az előadásban, egy rövid cégbevezető és Ipar 4.0 áttekintés után, a hallgatók így egy gyakorlati példán keresztül kaphattak bepillantást a Teamcenter hatékonyságnövelő erejébe. Éva bemutatta, hogy a szoftver bevezetése óta hogyan javultak a munkafolyamatok, a nyomonkövetés és a csapatmunka. A vállalatnak óriási segítséget jelent, hogy a dokumentációk azóta egy helyen vannak, könnyebben kezelhetők, ennek következtében a határidők ütemezése is egyszerűbb, átláthatóbb.

 

 

ÖSSZEKAPCSOLT GÉPÉSZETI MEGOLDÁSOK A DIGITALIZÁLT VILÁGBAN

 

A nap utolsó előadását a házigazdák zárták; Huszár András, az EPLM Solid Edge ügyféltámogató mérnöke és Süller Jácint NX ügyféltámogató mérnök a Solid Edge és NX szoftverek közti szinergiákról beszéltek. András egy komplex geometriájú tartály tervezésének esetével demonstrálta a Solid Edge hatékonyságát és sokrétű funkcióit, így például a térfogat- és folyadékszint meghatározást. Az NX tervezőrendszerrel kiegészítve ráadásul a szoftver még több lehetőséget kínál. Használatával többek között additív megmunkálások is tervezhetők, egyszerűsíthetők a nagyobb szerelések, és akár a várható megmunkálási költség is kalkulálható. A két szoftverrel tehát a teljes termékélet lefedhető, a tervezéstől a gyártásig, emellett az együttműködés és adatkezelés is jelentősen javítható.

 

 

Az Enterprise Group digitalizációs kampányának célja, hogy segítséget nyújtson a hazai ipari kis- és középvállalkozások számára az ipari digitalizáció területén. Ebben a témában idén számos webinárral is segítették az érdeklődőket, hogy a digitalizációval maradéktalanul kiaknázhassák a vállalkozásukban rejlő lehetőségeket, lépéselőnyhöz jutva versenytársaikkal szemben.  A 2018-ban második alkalommal rendezett Ipari Digitalizációs Nyílt Nap célja az volt, hogy a téma iránt érdeklődők személyesen és közvetlen formában kapjanak információt a már most rendelkezésre álló technológiai lehetőségekről, valamint a termelési hatékonyság témakörét érintő legfontosabb kérdéseikre választ kaphassanak.ű

 

További információ: A ipari digitalizációs honlapunkon.

Forrás: www.cnc.hu

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők