hírek

hírek

hírek

Megmérkőztek a régió asztalos tanulói

2017-12-07


2017. november 16-án magyar és külföldi csapatok részvételével megkezdődött az immár hatodszor megrendezett Magyar Asztalos Tanulmányi Verseny 2017 kétnapos gyakorlati döntője a Soproni Egyetem tanműhelyében.

 

 

A végzős diákok versenyének első, budapesti fordulójában 49 csapat és 147 tanuló vett részt, a magyarok mellett szlovák, cseh és lengyel iskolák tanulói is megmérettettek. A három fős csapatokat és kísérő tanáraikat Tóth Norbert, a Magyar Asztalos és a faipar.hu főszerkesztője, és Árkossy Tamás, a zsűri elnöke közösen köszöntötték. Örömüket fejezték ki, hogy ismét milyen sok iskola delegáltjai vesznek részt a versenyen, és kihívásként értékelték a vizsgafeladatot. A feladat az elméleti kérdések mellett egy lerakóasztal összeállítása volt. A csapatok munkáját szakértő zsűri véleményezte és pontozta.

 

 

Az elméleti részt a verseny szponzorai által hozott kérdések és tesztek adták ki, a gyakorlati rész alatt pedig tanáraikkal nem konzultálhattak, viszont segítségért fordulhattak a szakmában elismert Baranyai Pálhoz és Szili Józsefhez.

A verseny első napján a tanárok is tanulhattak és kikapcsolódhattak, IKEA gyárlátogatáson, szakmai előadásokon és soproni városnézésen vehettek részt.

A döntőben végül 12 magyar csapat, és a három külföldi team vett részt, a különféle „versenyszámok” pontjainak összesítése során a győztes a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának csapata lett. A csapattagok: Takács Tibor, Péter Márton és Szabó Sándor Zoltán. Az ünnepélyes eredményhirdetés során Tóth Norbert, a Magyar Asztalos és Faipar főszerkesztője, valamint a szponzorok képviselői adták át a díjakat. Az asztalos verseny egyik döntőse sem távozott üres kézzel, a támogatók bőkezűen honorálták a diákok küzdelmét. Az Enterprise Group az első 3 helyezett diákjainak és felkészítő tanárainak 3 napos Alphacam tanfolyamot, valamit az első helyezett iskolának egy Alphacam oktató licencet adott ajándékba.

A szlovák, cseh és lengyel csapatok jelenlétükkel és hozzáállásukkal hozzájárultak a verseny színvonalához, elmondásuk alapján sokat tanultak magyar diáktársaiktól és remélik, hogy iskoláik a következő években is csatlakozhatnak.

 

 

A döntős csapatok és helyezéseik:

  1. Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  2. Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Sopron)
  3. BSZC Jelky András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája (Baja)

 

Ezúton is gratulálunk az összes résztvevőnek, és további sikereket kívánunk!

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők