hírek

hírek

hírek

Új Radan szoftver: kevesebb kattintás, nagyobb hatékonyság

2018-12-13


A Radan legfrissebb verzióját használók élvezhetik az egyszerűsített folyamatok előnyeit, és ténylegesen kevesebb kattintással még hatékonyabban dolgozhatnak.

A vállalat egészére kiterjedő fejlesztési beruházás során különös figyelmet fordítottak a korábbi szoftverek használatából kinyert adatokra és ezek vizsgálatára, így elmondható, hogy az új verzió ténylegesen a felhasználói szokásokon és preferenciákon alapul.

Olaf Körner termékmenedzser szerint, „Ezek az analitikák képesek azonosítani azokat a területeket -hogy hova és miért kattintottak leggyakrabban a felhasználók. Ennek köszönhetőn fény derül arra is, hogy mit tettek felhasználók egy kívánt eredmény eléréséért. Mi pedig összesítettük ezeket a leggyakoribb, a mindennapokban használt rutinokat egyetlen kattintásba.”

 

 

Radan 2019 R1-es verzió

A népszerű Radquote funkció jelentősen megújult a Radan 2019 R1-es verziójában, és így a vállalat bármely divíziójában dolgozó könnyen és egyszerűen használhatja.

„A Radquote-t felhasználók általában nem azok, akik magát a szerszámgépet programozzák, hanem azok akik inkább a technológia segítségével árajánlatot állítanak elő, kiszámolják a ciklusidőt vagy a legoptimálisabb anyagfelhasználást.” Ez az ajánlati pontosság, konzisztencia és átláthatóság minden esetben fennáll, függetlenül attól, hogy ki készíti el azt.

 

 

A Radquote nemcsak hogy versenyképes módon számolja ki a lemezre vonatkozó költségeket, hanem minden idevonatkozó elemet- például vágást, hajlítást, hegesztést, festést és összeszerelést figyelembe vesz.

„A továbbfejlesztett változat hatékonyan kezeli a DXF fájlokat és hamarosan a 3D-s fájlokat valamint a geometriát. Például, ha egy összetevő több lyukat tartalmaz, a Radquote ezen adatok alapján árajánlatot készít anélkül, hogy pontosan tudná, hol helyezkednek el a lyukak.”- mondta Olaf Körner.

 

 

A Radquote problémamentesen kapcsolódik a legtöbb ERP rendszerhez, különösen a WorkPLAN-hez. A szinkronizációnak köszönhetően ez azt jelenti, hogy ha az ERP rendszerben nyersanyagár-emelés történik, akkor a Radquote ezt automatikusan figyelembe veszi.

A Radan CAD / CAM funkciója kulcsfontosságú terület, így érthető, hogy ez az a terület, ahol a kattintási szokásokat felülvizsgálták és továbbfejlesztették az egyszerűbb használat végett. Ennek eredményeképpen jelentős időmegtakarítás érhető el és ez pozitívan hat az üzleti folyamatokra is. Az alkatrészkészítés igen időigényes feladat, ezért néhány műveletet két kattintásról egyre csökkent.

 

 

Az alkatrész szerkesztése funkció már a táblaoptimalizáló fülön is elérhető, így az átlag felhasználó számára jóval egyszerűbbé vált a használata, akár napi 50 kattintást is megtakaríthat.

„A legújabb verzió továbbá az anyagköltség csökkentését is biztosítja az által, hogy a maradékanyag létrehozható a kép alapján importálható geometria funkcióval." Olaf Körner elmondása alapján „Ezzel a funkcióval történő maradékanyag importálása minimalizálja azokat a költségeket, amelyek drága fémek vágása során keletkeznek. A felhasználók fényképet készíthetnek pontos mérettel együtt a tábláról, amely a CAM rendszerben rögzül a későbbi felhasználásra.”

 

 

A kötegelt táblakiosztó funkció az erősebb maradéktábla „csontváz” opciónak köszönhetően lehetővé teszi az alkatrészek egyenletesebb táblaelosztását. Ez biztosítja a lehető legjobb vágási opciót, maximálisan kihasználva a tábla adta felületet. Különösen alkalmas arra, hogy leállítsa a lyukasztógépeken mozgó lemezt, valamint megakadályozza a lézerekből származó hő felhalmozódását azáltal, hogy elegendő helyet rést biztosít az egyes alkatrészek között.

 

 

A Radbend három további fontos frissítést is tartalmaz

Javított automatikus ütköző pozícionálást az éles szögű alkatrészeknél; a hajlítási folyamat előválasztását a szerszámválasztástól függően; valamint a szerszámok listázása.

Olaf Körner értelmezésében a szerszámok listázása opció kiemelkedő jelentőséggel bír: „Bár minden megvásárolt szerszám a Radbend szerszámtárában megtalálható, mostantól akár a gyártó által személyreszabott eszközlista jelenik meg. Persze a szoftver azt is megjeleníti, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésre az adott anyag hajlításhoz. A lista további csökkentése érdekében további szűrőket is be lehet állítani. Az "Elérhető"beállítás a rendszer összes szerszámát megjeleníti; Az "Érvényes" olyan eszközöket jelent, amelyek megfelelnek a munkának; és a "Hozzárendelt" olyan szerszámokat mutat, amelyeket előzetesen programoztak és már felhasználták  így minden probléma nélkül kiadható az élhajlító gépre. A hozzárendelt szerszámok különösen fontosak mivel meghatározzák, melyik gépen milyen szerszám áll rendelkezésre és ez időmegtakarítást eredményez, mivel egy ilyen szerszám létrehozása magában foglalja a mérések elvégzését, és esetleg akár tesztpróbákat is egyben, amelyek akár 20 percet is igénybe vehetnek.”

 

 

 

A Radm-ax fejlesztései magukban foglalják az automatikus hő- és ütközés elkerülését valamint a közös vágás funkciót. A hőelkerüléshez új vágási sorrend került kialakításra, hogy megelőzze a hő felhalmozódását az alkatrészben. Az ütközés javításának érdekében, az akadályok körüli jobb és biztonságosabb útvonal számítható ki, valamint nehezebb szögek vághatók ki, például 30 fokos szögek közös vágás révén, amely szintén jelentős előnyt eredményez a gyártási idő tekintetében.

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők