hírek

hírek

hírek

VII. Országos Solid Edge és EDGECAM Verseny

2019-04-12


VII. Országos Solid Edge és Edgecam Verseny

Április 5-én zajlott az Országos Solid Edge és Edgecam Verseny, mely 7. alkalommal került megrendezésre. Az ország különböző helyeiről, valamint a határon túli szakiskolákból jelentkező középiskolás diákok, az Enterprise Group PLM divíziója és NCT Akadémia közös rendezvényén versenyeztek az elsőbbségért és persze az értékes nyereményekért.

 

A gépészeti tanulmányokat folytató középiskolai diákoknak szervezett verseny többkörös formában zajlott. Az országos döntőbe való részvételhez első körben egy szabadon választott témában pályamunkákat kellett benyújtani március 24-ig, melyet az Enterprise Group szakmai zsűrije bírált el.

A beérkezett közel 30 pályamunka értékelése után 23 diák került be a döntőbe, amely április 5-én az NCT Akadémia tantermeiben zajlott a versenyt szervező, valamint szponzoráló cégek képviselői jelenlétében.

„A szervezés során fontosnak tartottuk, hogy ehhez a tehetséggondozási formához olyan neves támogatókat gyűjtsünk, akik a saját filozófiájukban is fontosnak tartják a műszaki területen tanulók felkarolását” mondta Szűcs Imre az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

 

 

A rendezvényt az Enterprise Group részéről Melkovics Péter nyitotta meg és köszöntötte a versenyen megjelent diákokat és az őket felkészítő oktatókat. A verseny, valamint cégünk tevékenységének rövid bemutatása után került sor a feladatok kiosztására/ismertetésére és a verseny kezdetére. A feladatok megoldására összesen 3 óra állt rendelkezésre és a versenyt a szervezők felügyelték.

 

 

„Az idei verseny nagyon jól megmutatta, hogy amit a felkészítő tanárok nehéz feladatsornak gondolnak, arra a diákok könnyű akadályként tekintenek, így volt az lehetséges, hogy a legegységesebb mezőny idén jött össze” tette hozzá Szűcs Imre.

A verseny időtartama alatt a diákokat kísérő tanárok számára szakmai előadást tartott Hipszki Balázs a SECO Tools Kft képviseletében, valamint Veres Tibor a Hexagon CAM megoldásokat ismertette. Továbbá sor került a feladatmegoldások áttekintésére is.

 

„Amíg a diákok 180 percig a feladatok megoldásain dolgoztak, addig a tanárok szakmai előadásokon vettek részt, de betekinthettek a virtuális valóságba is VR szemüveggel, mely egyre inkább teret nyer.” mondta Szűcs Imre.

 

 

Az ebédszünet alatt az Enterprise Group munkatársai ellenőrizték a leadott feladatokat, majd ezt követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre. A győzteseket a szponzori felajánlások révén értékes díjakkal is jutalmazták, mint például monitor vagy fesztivál belépőjegy.

 

 

Díjazottak Solid Edge kategóriában:

  1. helyezett – Gáspár Balázs – Gépipari és Elektronikai Szakközépiskola Komárno
  2. helyezett - Árvai Tamás - Miskolci Szakképzési Centrum Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  3. helyezett - Antóci Bence - Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont

Díjazottak Edgecam kategóriában:

  1. helyezett - Hári Gergő Martin - SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
  2. helyezett - Seregi Bálint Leon - Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma
  3. helyezett - Boráros András - Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

A verseny különdíjasa:

Solid Edge Különdíj - Major Zoltán - Energetikai Szakgimnázium és Kollégium Paks

 

Az országos szakmai versennyel kapcsolatban összességében elmondható, hogy kiváló alkalmat biztosít a gépészeti ismereteket tanulóknak felkészültségük, szakismeretük bizonyítására, valamint közvetlen kapcsolat kialakítására a rendezvényt szervező és támogató cégek szakembereivel.

 

 

„Az is jól látszik, hogy változások mennek végbe a műszaki oktatásban. Örömünkre szolgál, hogy egyes iskolák megfigyelőként is részt vettek a rendezvényen, valamint jelezték indulási szándékukat jövőre, tehát jó úton járunk” mondta el összegzésül Szűcs Imre az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

 

 

Az eddigi sikerekre alapozva, 2020-ban is folytatódik az országos verseny, így a lehetőség jövőre ismét adott lesz a vállalkozó szellemű középiskolás diákok számára.

A verseny képgalériája a Solid Edge Facebook oldalán érhető el

 

Gratulálunk a résztvevő diákoknak, és köszönjük a főszponzorainknak a sokszínű és lelkes támogatást!

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők