hírek

hírek

hírek

A Hexagon faipari szoftvere automatikusan feldolgozza a CAD szereléseket a gyors programozás és gyártásindítás érdekében

2021-10-12


Az automatikus szerelés alapú programozás felgyorsítja a tervdokumentumok gyártásba vezetésének munkafolyamatát

 

A Hexagon Manufacturing Intelligence részlege által megjelentetett új CAM technológia felgyorsítja a bútor összeállítások előkészítését a megmunkáláshoz, a modellek automatikus feldolgozásával a programozás lerövidítése és a programozási feladatok zökkenőmentessé tétele érdekében. A CAD szerelések automatikus feldolgozásának képessége növeli a versenyképességet azáltal, hogy csökkenti az árajánlatok készítéséhez és a tervezett szerelések gyártásba vezetéséhez szükséges időt.

 

Amikor több CAD modellen dolgozik komplett összeállítások megmunkálása során, akkor unalmas és időigényes lehet, ha minden alkatrészt külön kell előkészíteni a gyártásra. A több testet tartalmazó testmodellek, például a korpusz- vagy más bútorok szerelésfájljai feldarabolása alkatrészekre a megmunkálás programozásához jelentős időráfordítást igényel. A Hexagon ALPHACAM szoftverének legújabb verziója segít jelentősen csökkenteni az ajánlatkészítéshez és a munka feldolgozásához szükséges időt a több alkatrészt tartalmazó modellek alkatrészekre bontásával és a szerelések kötegelt feldolgozásával. Az alkatrész alakelemei, mint a felületek és furatok automatikusan felismerésre kerülnek és az alkatrészek automatikusan kiosztásra kerülnek az anyagtípusnak és a vastagságnak megfelelően. További automatizmus teszi lehetővé az alkatrész CNC szerszámgépen történő megmunkálásához szükséges G-kód, valamint a gépkezelő számára szükséges megmunkálási információkat tartalmazó jelentések generálását.

 

“A lehető legtöbb ismétlődő, időigényes, hibaforrást jelentő és unalmas feladat automatizálása segít gyorsítani a gyártási folyamat minden lépését,” mondta Justin Beamish műszaki termékmenedzser. „Minél gyorsabban tudja a testmodelleket előkészíteni a megmunkáláshoz, annál kevesebb időt kell kollégáinak töltenie a megmunkálási információk kinyerésére a modell fájlokból. Az adatok hatékonyabb felhasználása azt jelenti, hogy a faipari gyártócégeknek kevesebb időt kell töltenie a tervezési fázisban, így értékes időt fordíthatnak más feladatokra.”

 

A testmodell alapú programozás tovább egyszerűsödik az új verzióban, mivel a programozók általában időt fordítanak az alaksajátosságok felismertetésére a testmodelleken, hogy olyan geometriákat hozzanak létre, amikre a szoftver szerszámpályákat tud generálni. Lehetővé téve a felhasználók számára, hogy szerszámpályákat alkalmazzanak közvetlenül a testmodellre anélkül, hogy először geometriákat hoznának létre, egy lépés kimarad a programozási folyamatból, és gyorsabban adhatóak ki a modellek a gyártásba.

 

A szoftver azt is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a szerelésből vagy több testmodell közül válasszák ki a megfogó készülékeket. A teljes gyártási folyamat részletesebb megjelenítésének támogatására tervezett, új grafikus eszközök teszik lehetővé a leszorítók és készülékek dinamikus szerkesztését. Az anyagvastagságok mostantól automatikusan figyelembevételre kerülnek olyan munkák programozásánál, ahol felnyíló leszorítókat használnak, ami jobb támogatást nyújt az anyag rögzítéséhez és a minőség biztosításához.

 

A táblakiosztási funkciók is továbbfejlesztésre kerültek a függőleges fűrésztárcsával végzett megmunkálások támogatása érdekében. A nagyméretű fűrésztárcsákkal végzett megmunkálások kiosztása során csak a tárcsa kis része merül be az anyag teljes mélységéig. A szoftver most figyelembe veszi a fűrésztárcsa méretét és alakját, hogy ne vágjon bele a szomszédos alkatrészekbe a kivágás közben. Bár ez a lehetőség bármilyen alkatrész megmunkálása során alkalmazható, különösen hasznos kő munkalapok, zuhanytálcák és hátlapok gyártásához.

 

További információkért az ALPHACAM legújabb fejlesztéseiről, olvassa el a https://hu.alphacam.com/legujabb-verzio oldalt.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők