hírek

hírek

hírek

A Hexagon megerősíti a szerszámgyártó cégeket azáltal, hogy minden WORKNC CAM felhasználó számára „gyártásközpontú” CAD megoldást biztosít

2021-11-16


A Hexagon Manufacturing Intelligence részlege minden, a WORKNC CAM szoftvert használó szerszámgyártó üzem számára hozzáférést biztosít hatékony modell-előkészítő szoftveréhez, amely támogatja a gyártási munkafolyamatokat, bármely CAD modellformátum CAM rendszerbe történő felhasználásához, ezáltal biztosítva az alkatrészek hatékonyabb megmunkálását és a költséges hibák elkerülését.

A tervezési adatok gyártásra való előkészítése jelentősen hosszabb lehet, ha nem a megfelelő eszközöket használja a testmodellek hatékony előkészítéséhez a gyártáshoz, ami hatással van a jövedelmezőségre is. Azáltal, hogy a WORKNC felhasználók megkapják a robusztus és teljeskörű DESIGNER CAD-megoldást, a Hexagon megkönnyíti bármilyen műanyag- vagy lemezalakító szerszám előkészítését a megmunkáláshoz, miközben leegyszerűsíti az iparágban használt különféle CAD-rendszerekből származó fájltípusok széles skálájával való munkavégzést. Mivel a szoftver már alapfunkcióként is speciális eszközöket biztosít a szerszámtervezéshez, az új munkafolyamat jelentősen leegyszerűsíti a gyártáshelyes és hatékony gyártásra optimalizált modellek előkészítését.

Az új gyártáselőkészítő CAD megoldás segít a felhasználóknak felgyorsítani a hiányzó felületek javításának, a felületek meghosszabbításának, valamint a furatok és zsebek lefedésének folyamatát a gyártás előkészítése során. A rendszer közvetlen modellezési funkciókat is biztosít, amelyek egyszerűbbek, intuitívabbak és kevésbé korlátoznak, mint a hagyományos parametrikus modellezés. A felhasználók egy hibrid tervezési megközelítést is alkalmazhatnak, a felület- és testmodellek kombinálásával a közvetlen modellezési technikák segítségével. Az előkészített testmodelleket átküldhetik közvetlenül a DESIGNER-ből a WORKNC-be, és az integrált munkafolyamattal idő takarítható meg azáltal, hogy biztosítja a modellek automatikus beállítását előgyártmányként vagy alkarészként.

“Minden üzem számára elérhetővé tesszük a hatékony műanyag- és lemezalakító-szerszám gyártási munkafolyamatokhoz, így az iparági szakemberek minden eszközzel rendelkeznek ahhoz, hogy az alkatrészek ne csupán legyárthatók legyenek, hanem a funkcionalitás figyelembevételével a lehető leghatékonyabban lehessen őket legyártani,” – mondta Miguel Johann iparág- és termékmenedzser. „Az univerzális CAD megoldás leegyszerűsíti a modellek gyártásra történő előkészítésének gyakran fáradságos folyamatát, miközben biztosítja az előkészített modellek egy kattintással történő átadását a CAM szoftverbe, ami még gyorsabbá teszi a teljes folyamatot.”

A modell előkészítése után a WORKNC programozási lehetőségeinek új fejlesztései csökkentik a szerszámpályák generálására fordított időt, és segítenek gyorsabb és hatékonyabb NC kód létrehozásában rövidebb ciklusidők elérése érdekében. A spirális szerszámpálya opciót alkalmazva a szoftver 3 tengelyes párhuzamosan láncolt megmunkálási stratégiájában lehetővé válik bármilyen szerszámprofil kompenzációja, beleértve a lencse-, hordós és bármely más körszelvényes szerszámprofilokat.

A Z-teraszoló szerszámpályák ezzel a stratégiával átlagosan négyszer gyorsabban kerülnek kiszámításra, mint a szoftver korábbi verzióiban.

Az Advanced Toolform technológia, amely a nagyobb hatékonyság érdekében bármilyen szerszámprofillal történő programozást támogat, központi szerepet kapott a WORKNC új fejlesztéseiben. Az új 5 tengelyes offszet, párhuzamosan láncolt simítási és görbe-megmunkálási stratégiák segítségével gyors és megbízható szerszámpályák hozhatók létre hordós marókkal, lencse marókkal és más, felhasználó által definiált szerszámprofilokkal a jobb felületminőség és a rövidebb ciklusidő érdekében.

Az Advanced Toolform technológiával végzett kontúr-újramarás gyorsabbá és pontosabbá teszi az alkatrészek maradékanyag megmunkálását azáltal, hogy lehetővé teszi bármely szerszámprofil alkalmazását. Az újramarási stratégia lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy automatikusan megmunkálják a korábbi nagyolási művelet után megmaradt anyagot egy kisebb forgácsolószerszámmal a következő nagyolási és simítási műveletekhez. Ez akkor is a maradék anyag pontosabb felismerést teszi lehetővé, ha a korábbi folyamatok körszelvényes szerszámprofilt vagy lágyítási sugarat alkalmaztak, vagy akár más szögből kerültek megmunkálásra. A szerszámpálya kiszámítása is akár háromszor gyorsabb aktuális 3D-s előgyártmány alapján végzett nagyolás esetében, mint a szoftver előző verziójában.

A WORKNC emellett a legkorszerűbb görbeprofilozási technológiát nyújtja a drótvázalapú megmunkáláshoz, erőteljes szerszámsugár-korrekciós képességekkel. A görbe-profilozási stratégia lehetővé teszi a szerszámsugár-korrekciós paraméterek kezelését, amelyek segítségével a szerszámgép-vezérlésnél kompenzálható a szerszámkopás, anélkül, hogy a CAM részleg újraprogramozná a megmunkálást.

A szimulációs és pályaellenőrzési képesség továbbfejlesztése érdekében a WORKNC legújabb verziója javítja a munkafolyamat-integrációt is az NCSIMUL szoftverrel, a Hexagon szerszámgép szimulációs megoldásával. A WORKNC által generált NC kód és a szerszámpálya összekötő mozgások egyszerűen importálhatók az NCSIMUL szimulációs környezetébe a megmunkálási folyamat adott géptípuson való szimulációjához, és ellenőzréshez az optimális, kockázatmentes gyártás érdekében.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők