hírek

hírek

hírek

A Hexagon megoldása automatikusan kiteríti a 3D CAD modelleket a gyorsabb lemeztechnológiai-tervezés, ajánlatadás és gyártás érdekében

2021-10-12


Az anyagviselkedés pontos előrejelzése segíti az alkatrészek geometriai optimalizálását és a találgatások kiküszöbölését

A Hexagon Manufacturing Intelligence részlege által bejelentett új lemeztechnológiai modellezési technológia lehetővé teszi a 3D modellek „kiterítését” gyártás előkészítéshez, megkönnyítve a 3D-s tervezési (CAD) adatok előkészítését a gyártásprogramozáshoz. Ezek az új modellezési eszközök versenyelőnyt biztosítanak a gyártócégek számára, mivel előrejelzik az anyag viselkedését, és segítenek olyan alkatrészeket és szereléseket tervezni, amelyek kevesebb anyag felhasználásával képesek ellátni funkciójukat.

 

A lemeztechnológiai gyártócégek gyakran kevesebb, mint 24 óra alatt teljesítenek egy megrendelést, miközben arra törekszenek, hogy kedvezőbb áron, jobb teljesítményt nyújtsanak versenytársaiknál. Mivel az ügyfelek különféle CAD-rendszerekben készített 3D-s modelleket szállítanak, a gyártáselőkészítés feladata olyan adatok feldolgozása, amelyeket nem lehet azonnal felhasználni lemezalkatrészek gyártáshoz. Az a lehetőség, hogy ezeket a modelleket 2D-s rajzokká alakíthatják át, kifejezetten a lemezalkatrész-feldolgozáshoz kifejlesztett modellező eszközöket használva, megkönnyíti a gyors ajánlatkészítést és gyártásindítását. A Hexagon RADAN lemeztechnológiai szoftvermegoldása mostantól közvetlen linket tartalmaz a Hexagon DESIGNER közvetlenmodellező szoftveréhez, amely lehetővé teszi a modellek gyártáshelyessé tételét az optimális gyártás érdekében.

 

A DESIGNER robusztus modellezési képességei megszüntetik a találgatásokat a gyártás során, mivel előrejelzik az anyag viselkedését a hajlítási műveletek során, kiküszöbölve a próbagyártás szükségességét és a gyártási hibákat, amelyek gyakran selejtet és nem termelő munkaidőt eredményeznek. A DESIGNER egyedülálló tulajdonsága, hogy képes figyelembe venni a hajlítószerszámok geometriáját, a gyártási folyamatoknak megfelelő modellmódosítási javaslatokhoz. Az anyagviselkedés pontos előrejelzése segíti a tervezőket a prototípusok számának csökkentésében, a tervezési szabadság és az alkatrészminőség csökkentése nélkül.

 

„A használható gyártási adatok kinyerése 3D modellekből sok találgatással jár, még az évtizedes ipari tapasztalattal rendelkező technológusok számára is, így a modellek azonnali használatba vétele felgyorsítja valamennyi egymást követő gyártási lépést” - mondta Olaf Körner, a Hexagon termékmenedzsere. „Az átfogó anyag-adatbázishoz való hozzáférés biztosítja, hogy vállalata szakértelme ne csak a legtapasztaltabb alkalmazottaira korlátozódjon - akik elhagyhatják a vállalatot, és magukkal vihetik ezt a rengeteg tudást. A hibák utólagos kijavítása frusztráló és költséges, ezért már a gyártáselőkészítési szakaszban kitalálni, hogy mi működik, kulcsfontosságú a termelékenység szempontjából, és központi szerepet játszik a működő modellek létrehozásában.”

 

A külső CAD rendszerek széles skálájáról származó 3D modellek kezelésének továbbfejlesztett lehetősége megkönnyíti a reagálást a megrendelők utolsó pillanatban végrehajtott tervezési változtatásaira vagy az alkatrészek, illetve szerelvények újragyártásának kérésére. A DESIGNER lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a 2D-s rajzokhoz hajlítási vonalakat, hajlítási zónákat és egyéb fontos részleteket adjanak hozzá, hogy megkönnyítsék a gyártási információk átadását az üzemi dolgozók felé. A DESIGNER csatlakozik a Hexagon SFx platformjához, amely most lemeztulajdonságokat és hajlítási adatokat is tárol, amelyekhez a vállalkozás összes felhasználója egyszerre és bármikor hozzáférhet a felhőből. Ez a felhőintegráció nem teszi szükségessé a tőkebefektetést az adatbázis telepítéséhez, kezeléséhez és biztonságához.

 

A RADAN-nal történő zökkenőmentes együttműködés mellett a DESIGNER kapcsolódik a RADAN Radquote árajánlat készítő szoftverhez, a Radbend élhajlító szoftverhez és a Radtube csőmegmunkáló szoftverhez, biztosítva, hogy modellezési erősségei alkalmazhatóak legyenek minden lemeztechnológiai megmunkálási technológia előkészítésében. A szoftver és a Radquote közötti kapcsolat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a szerelések 3D modelljeit több részre bontsák a költségek elemzése érdekében, beleértve a munkadíjakat vagy a szállítási költségeket. A Radquote mostantól a CAD formátumok szélesebb körét tudja fogadni, így gyorsabban válaszidőt nyújt az ügyfelek megkeresésére.

 

A RADAN olyan képességeket is biztosít, amelyek segítik a személyzetet az alkatrészek kezelésében a megmunkálást követően. Időigényes fennakadást okozhat az alkatrészek beazonosítása és leválogatása, különösen akkor, ha több megrendelést is kiosztott egyetlen táblára, és amikor az alkatrészek nagyon hasonlítanak egymásra. A szoftver mostantól lehetővé teszi a QR-kódok automatikus gravírozását az alkatrészekbe, amelyeket ezután beolvashat a gyors és egyszerű beazonosítás érdekében, vagy, hogy jelezze a gyártásiránytás felé, hogy az alkatrész elkészült. A QR -kódok rövidebbek, mint a vonalkódok, amelyeket nehéz beolvasni, és lényegesen több megmunkálási információt tartalmazhatnak. A ragasztott címkékkel ellentétben a QR-kódok nem járnak munkaigényes eltávolítással, vagy nem hagynak olyan maradékot a felületen, amelyet le kell tisztítani az alkatrészek festése előtt.

 

A szoftver lehetővé teszi a munkafolyamat személyre szabott automatizálását is a gyártási folyamat szélesebb körű kontrollálása érdekében. A gépspecifikus munkafolyamatok felépítéséhez használt sablonok felhasználhatók az ismétlődő feladatok automatizálására, és kézi bevitelt igényelnek a további feladatokhoz. Az új automatikus jelentéskészítési funkció biztosítja, hogy a megmunkáló programok létrehozásakor a kezelői utasítások létrejöjjenek és a műhelybe kerüljenek, így nincs szükség arra, hogy a programozók manuálisan készítsenek jelentéseket.

 

A Radtube legújabb verziójával elérhető az azonosító címkék gravírozásának lehetősége olyan csőszerű alkatrészekre, amelyekre illesztő csapok és hornyok kerültek a könnyebb összeszerelés érdekében. A szoftver megkönnyíti a felhasználók számára olyan illesztőcsapok létrehozását csővégekre, amelyek egy másik cső hornyaiba illeszkednek, annak érdekében, hogy biztosítsák a csövek megfelelő összeszerelését és hogy egyetlen munkavállaló által is könnyen hegeszthetőek legyenek.

 

További információkért a RADAN legújabb fejlesztéseiről, olvassa el a https://hu.radan.com/latest-release2022 oldalt.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők