hírek

hírek

hírek

Adatkapcsolati lehetőségek a Radanban

2016-02-22


A forgácsolással ellentétben a lemeztechnológiában az egy alkatrészre szánt technologizálási idő nagyon kevés, így minden lépést igyekeznek automatizálni. A Radanban rengeteg lehetőség van a táblakiosztás, a szerszámpálya-készítés és a vágási sorrend meghatározás akár teljes automatizálására is, így a technologizálási folyamatok táblánként akár perces időintervallumra szűkülhetnek. Ha megvizsgáljuk, hogy egy vágási projektben mire fordítjuk a legtöbb időt, sokan meglepődve tapasztalják, hogy nem a technológia meghatározása, hanem vágandó alkatrészek betöltése, azok darabszámának és anyagminőségének a beállítása viszi el a legtöbb időt.

 

 

Ennek az időnek a lecsökkentésére is van lehetőség a Radanban, ha rendelkezésre állnak az információk valamilyen digitális formában. Ez lehet akár egy egyszerű Excel fájl, vagy akár a cég vállalatirányítási rendszere. A Radant egy testreszabott interfész segítségével be lehet állítani, hogy a szükséges információkat honnan és hogyan töltse be, akár automatikusan vagy fél automatikusan. A kötelező információkon kívül (geometria, darabszám, anyagminőség) bármilyen egyedi információ is az alkatrészekhez csatolható (pl.: rendelési azonosító, felületkezelés, megrendelő, határidő stb.), amik később a Radan riportokban meg is jelenhetnek, ezzel is növelve az alkatrészek nyomon követhetőségét, mivel ezekre az adatokra a munkafolyamat során bármikor rákereshetünk.

 

Az adatkapcsolat nem csak egyirányú lehet, a Radan az elkészült táblatervek és technológiaadatok információit (pl.: felhasznált tábla mennyiség, gépidők, kihasználtságok stb.) vissza tudja adni a vállalatirányítási rendszernek.

 

Ez az adtabetöltési folyamat akár pár másodpercre is rövidülhet több száz különböző alkatrész esetén is, ami nagyban növelheti a lemezmegmunkáló gépek programozásának hatékonyságát.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők