hírek

hírek

hírek

Alphacam 2015 R2 – A számítógép nyújtotta lehetőségek teljes kihasználásával

2015-07-22


Az Alphacam 2015 R2 64-bit kompatibilis, ami azt jelenti, hogy teljesen ki tudja használni a rendelkezésre álló memóriát. „A 32-bites számítógépek csak 2GB memóriával dolgoznak, lényegtelen, hogy mennyi memória van a számítógépben, emiatt néhány nagyméretű alkatrésszel nagyon nehéz volt dolgozni” – nyilatkozta az Alphacam technikai vezetője, Paul Green. „Magas prioritást adtunk ennek a fejlesztésnek, hogy a felhasználóknak ne legyenek problémáik a nagyméretű fájlok megmunkálásakor.”

 

A következő fejlesztések kerültek még bele az Alphacam 2015 R2 verziójába (a teljesség igénye nélkül):

A felhasználói felület egy teljesen új, testre szabható radiál menüt kapott. „Ez azt jelenti, hogy a felhasználó teljesen testre szabhatja, hogy milyen parancsokat szeretne ott látni.” 

A Grafikus 5-tengelyes megmunkálás az előző verzióban csak felületmarásokat tartalmazott, a 2015 R2-ben ez további beállítási lehetőségeket kapott, és most már tartalmazza a drótvázalapú és a több tengelyes nagyolás lehetőségeit, ami lehetővé teszi, hogy a geometriák közül eltávolítsuk a felesleges anyagot, így biztosítsunk egyenletes fogást az 5-tengelyes simításnak. Az új 5-tengelyes zsebfalsimító ciklussal (SWARF) csökkenthetjük a ciklusidőt, és jobb felületi minőséget is érhetünk el, mivel a szerszám palástjával dolgozunk. Ezzel a módszerrel akár egy fogással is elkészíthetjük a ferde falakat, ami egyenletes anyageltávolítást és alacsony szerszámterhelést biztosít, mivel a szimultán 5-tengelyes pályának köszönhetően megmunkálási irányvektorok mindig az ideális irányba mutatnak.

Az alaksajátosságok fejlesztései még egyszerűbbé tették a geometriák felismerését függőleges felületeken. „Most már van rá lehetőség, hogy furatokat és kontúrokat ismertessünk fel a rendszerrel akár több síkon is egy időben. Ez nagyon meggyorsítja a munkánkat.”

Egy másik fontos új funkció az Alkatrészkezelőt érintette. Teljes asszociativitás van most már az alkatrész és annak másolatai között. Ha az eredeti alkatrész az Alphacam 2015 R2-ben készült, akkor lehetőség van automatikusan frissíteni a másolatokat.

 

Javították a megjelenítés élethűségét is a kitöltött alaksajátosságokkal és a szimulációban használható anyagtextúrákkal. „Az alaksajátosságok kitöltésével még jobban áttekinthetők a felismert alaksajátosságok a felhasználók számára” – fogalmazott Paul Green. „Mostantól a felhasználók bármilyen textúrát használhatnak, legyen az fém, fa, gránit, műanyag vagy kompozit, látni fogjuk, hogyan néz ki a munkadarab a gépen. A leszorítók és a készülékek is renderelhetők, hogy minél élethűbben láthassuk a szerszámgépet a szimulációban.” 

 

A Nagyolás/simítás ciklusban is megjelent az „Előző megmunkálás használata” lehetőség, amivel a szerszámpálya figyelembe veszi a korábban legenerált pályát, és csak azokat a területeket munkálja meg, ahol az előző szerszám anyagot hagyott.

 

Új funkció táblaoptimalizáláskor az azonosító számok mellett már akár az alkatrész nevével is jelölhetjük az alkatrészeket a táblákon. „Az alkatrészek nevei látszanak a képernyőn és a riportokban is. Ez segíti felhasználóknak és gépkezelőknek, hogy még hatékonyabban azonosíthassák az alkatrészeket a táblán.”

 

A SolidWorks szerelések támogatása tovább növeli a folyamatok gyorsítását. Korábban Alphacambe csak SolidWorks alkatrészeket lehetett betölteni, most már akár komplett szerelések is betölthetők.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők