hírek

hírek

hírek

Alphacam 2016 R1 újdonságok

2016-01-07


Az Alphacam 2016 R1 verzió több olyan újdonságot is tartalmaz, amely a faipari megmunkálások kezelését tovább gyorsítja.

 

Az Automatizálás kezelővel a 2D-s és 3D-s CAD fájlokra készthetünk megmunkálási sablonokat, melyek alkalmazásával a szerszámpálya-készítés és teljes dokumentálás akár másodpercekre is rövidülhet. Egy hagyományos CAM szoftverben a fájlokat egyenként töltjük be, és ha van is valamilyen automatizálási lehetőség, egyenként futtatjuk le azokat. Az Automatizálás kezelő segítségével akár csoportosan is megnyithatunk alkatrészeket, amelyekre egyszerre tudjuk lefuttatni az előre beállított gyártási folyamatokat, ezzel minimalizálva a programozási időt.

 

 

Egy másik automatizálási lehetőség a most megjelenő Parametrikus vázlatkészítő, amelyben előre elkészthetjük a szabványos megmunkálási elemeket (csapozás, zárhelykimunkálás stb.), és azokat tetszőleges számú paraméter segítségével és az egér mozgatásával elhelyezhetjük az alkatrészen. Így akár szabványos elemeket tartalmazó, de egyedi méretű ajtó programozása is pár perc alatt elkészíthető.

A meglévő CAD-es geometriák gyors módosítását segíti az új 2D transzformálás parancs, ahol a geometriát a vezérpontok mentén akár az egér segítségével is tudjuk mozgatni, forgatni, növelni/kicsinyíteni és torzítani.

Továbbfejlesztették a fűrészelési lehetőségeket, ami a kő- és faipar számára is nagyon fontos. Újabb lehetőségek nyíltak belső ívek és zsebek megmunkálására fűrésztárcsával, és akár a vezérlő gyári ciklusaiban is kiadhatók a fűrészelés pályák. A felhasználói felület is megújult: a felhasználók választhatnak, hogy az eddig használt „varázsló” segítségével vagy egy nagyobb rugalmasságot biztosító füles/ablakos felületen szeretnék-e a szerszámpályákat létrehozni. A műveletek a még könnyebb használat érdekében interaktív képekkel segítik az egyes opciók megértését.

Az itt felsorolt újdonságokon kívül az Alphacam 2016 még további fejlesztéseket tartalmaz, amelyek többek között érintik a szimulációt, a táblaoptimalizálást, valamint a szerszám- és előgyártmány-kezelést.

 

 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők