hírek

hírek

hírek

Beszámoló a Solid Edge University-ről

2016-01-08


A Siemens PLM Software október végén (26-28.) tartotta a Solid Edge University 2015 rendezvényt Cincinnatiben. A legnagyobb, évente megrendezésre kerülő Solid Edge konferenciára a világ minden részéről érkeznek partnerek, felhasználók, érdeklődők. Ebben az évben is képviseltette magát a magyarországi Solid Edge társadalom az Enterprise Groupon keresztül.

 

A Solid Edge University – sok konferenciával ellentétben – nem a cégek saját magukat való bemutatásáról, hanem inkább az információszerzésről, a tanulásról és a kapcsolatépítésről szólt három napon keresztül különböző szekciókban. A rendezvénynek helyet adó város kiválasztása nem volt véletlenszerű: két évvel ezelőtt is Cincinnatiben volt megtartva ez az esemény – köszönhetően annak, hogy ebben a régióban nagyon erős a Solid Edge felhasználói közösség.

A Duke Energy Convention Center tökéletes választásnak bizonyult a konferencia helyszínéül, hisz az Amerikára jellemző hatalmas terek és a minőségi, jól szervezett kiszolgálás emelte a rendezvény színvonalát. Az első nap két párhuzamos esemény folyt: a Solid Edge Developer Day és a Design Management Workshop, ahová egyedileg jelentkezhettek az érdeklődök térítés ellenében. Ezek a szekciók a különböző lehetőségeket mutatták be, és a résztvevők saját maguk tesztelhették az egyes megoldásokat, valamint írhattak makrókat az előadok instrukciói alapján.

 Az összes résztvevő számára hétfő délután kezdődött az esemény egy álló fogadással, ahol számos felhasználóval és fejlesztővel meg lehetett ismerkedni, a régi barátok pedig üdvözölték egymást a világ minden tájáról. Nagy meglepetést keltett, hogy egyszer csak egy hatalmas tortát hoztak be, amivel megünnepelték, hogy szinte napra pontosan 20 évvel ezelőtt jelentették be a Solid Edge V1.0-t.
 

A másnap reggeli hivatalos megnyitón már csak a Solid Edge és az a köré épülő megoldások voltak a középpontban. John Miller (Senior Vice President, Mainstream Engineering Software) köszöntője után számos érdekes előadást hallhattak és láthattak a résztvevők. A Ross Robotics cégtől Philip Norman volt a fő előadó, aki a munkásságán keresztül mutatta be, hogy a Solid Edge mint mérnöki eszköz és a művészet (szobrászat, festészet) miként járult hozzá ahhoz, hogy egy moduláris rendszerű, univerzális robotot meg lehessen alkotni.

Előadást tartottak a legnagyobb, hazánkban már jól ismert partnerek is, mint a Quadrispace- től Brian Roberts, a Design Simulation Technologiestől Scatt Ziemba vagy a Microsofttól a Surface Pro 4-et és a Surface Bookot bemutató Simon Floyd. Mint minden évben, így idén is a legnagyobb érdeklődés a Solid Edge ST8 bemutatását övezte, amelyet Dan Staples (Vice President, Mainstream Engineering) és Craig Ruchti (Applications Engineer) dialógusa tett egyedivé és igazán élvezhetővé.

A rendezvény további részében szemináriumok voltak – összesen 75 darab, ami az ismeretbővítést segítette elő különböző témákban, mint például szinkronmodellezés, tippek és trükkök, adatkezelés. Az esti vacsora a helyi Cincinnati Reds baseballstadionjában volt, ahol kötetlenül lehetett beszélgetni a résztvevőkkel, fejlesztőkkel.

A kiállítóteremben nemcsak a partnerek kaptak helyet, hanem olyan termékek is, amelyeket Solid Edge-ben terveztek, mint a Pata Racing versenymotora vagy az első „3D-s nyomtatott autó”.

Ami változás volt az előző évekhez képest, hogy zárszóként Jeff Walker (Director, Solid Edge Products) betekintést adott a most fejlesztés alatt álló Solid Edge ST9-be, amely sok olyan új funkciót fog tartalmazni, amelyeket a felhasználók kértek. A soron következendő verzióba bekerülő legfontosabb újdonságokról bővebben a 14-17. oldalon olvashat.

„Egy ilyen rendezvény számtalan lehetőséget ad arra, hogy megismerjük mások felhasználói szokásait, és megosszuk tapasztalatainkat velük. A fejlesztőkkel tartott kerekasztal-beszélgetések alkalmával közvetlenül lehetőség nyílt a további fejlesztési igények leadására, így mindenképpen hasznosnak tartottam a részvételt” – nyilatkozta Szűcs Imre, az Enterprise Group ügyféltámogatási vezetője.

 

Az utolsó napon minden teremben szemináriumokon vehettek részt a látogatók, folytatva az előző nap témáit. Ezek az anyagok nyilvánosak, és letölthetőek innen:
SEU2015 előadások

 

Az Enterprise Groupot képviselő Szűcs Imre előadásának anyaga
itt megtekinthető!

 

Imre személyesebb hangvételű, privát beszámolója itt olvasható:

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők