hírek

hírek

hírek

EDGECAM 2017 R1 Átfogó fejlesztések a CAM programozásban

2016-10-21


Hamarosan a felhasználók is telepíthetik az Edgecam legújabb, 2017 R1 verzióját. Ez a verzió az Edgecam második teljesen 64 bites verziója, ami számos új és továbbfejlesztett funkciót tartalmaz a CAM programozási folyamat valamennyi lépéséhez, beleértve a CAD modellek fogadását és előkészítését a megmunkáláshoz, a megmunkálást, a szerszámgép-kinematikát és a posztprocesszorokat, valamint az automatizálási eszközöket és egyéb kiegészítő alkalmazásokat.

 

A megmunkálási fejlesztések kiterjednek a marási, esztergálási és huzalszikra-környezetre is. A marási területen számos ciklus került továbbfejlesztésre a felhasználói igények minél szélesebb körű kielégítése érdekében. Például ettől a verziótól a Nagyolás ciklus automatikusan az előgyártmány felső síkjához igazítja a megmunkálás síkját, míg a Profilozás ciklusban megadható a fogások közötti gyorsjárati megközelítés magassága, spirális megmunkálásnál elhagyható az utolsó kitisztító fogás, összetett fogásoknál megadható a megmunkálási sorrend (szintenként/fogásonként), és a sarokkialakítási stratégia is teljes körűen vezérelhető sugárkorrekció alkalmazása esetén is. A szimultán 5-tengelyes maróciklusban a távolság és szöginterpolációs beállítások most már a megközelítési mozgásokra is alkalmazásra kerülnek, és a forgótengelyes szerszámgépeken a készülékfigyelés és ütközésvizsgálat a beforgatási (indexelési) mozgásokra is alkalmazható.

 

Az esztergálási környezetben számos ciklust láttak el új grafikus súgókkal az egyszerűbb kezelhetőség érdekében, így a menetesztergálást, a nagyoló, a simító és az oldalazó beszúrásokat is. Emellett a nagyoló beszúró ciklus most már a vezérlő belső ciklusaként is kiadható, és a korábbi kéttengelyes eszterga koordinátarendszer-mutató kiegészítésre került egy forgatókerékkel, ami egyszerűsíti az X-tengelyirány beállítását és a darab vizsgálatát.

 

 

A huzalszikra-környezetben egy új drótváz alapú huzal alaksajátosság-utasítás került bevezetésre, ami a legbonyolultabb huzalprofilok előállítását is lehetővé teszi drótváz-geometria alapján. Emellett jelentősen gyorsítja az ismétlődő geometriák programozását a pályaforgatás és tükrözés lehetőségének bevezetése.


Jelentős fejlesztések történtek a szerszámgép-felépítések és szimuláció területén is. Így például bevezetésre került a kiterített szerszámozás és a munkadarabhoz kötött Z-tengely támogatása, ami már egyes hosszeszterga-felépítések szimulációját is lehetővé teszi. A szimulációhoz automatikusan generált előgyártmány pedig már nem csak befoglaló geometria, hanem az alkatrész másolata is lehet.

 


A Workflow gyári stratégiáinak folyamatos fejlesztése keretében is számos fejlesztés történt, így a segédorsó támogatása a darabátadás vezérlésével; a dörzsárazási stratégia támogatása; biztonságos indexelés a készülékfrissítés beállításainak megfelelően vagy az alaksajátosság megmunkálása az aktuális szerszámmal, ami gyors programozást tesz lehetővé. CAD független CAM megoldásként az Edgecam fejlesztésének fontos eleme CAD alkalmazások legújabb verzióinak mielőbbi támogatása, ennek megfelelően a 2017 R1 verzió támogatja a Solid Edge nemrég megjelent ST9 verzióját.


A fenti fejlesztések növelik a programozás hatékonyságát, és maximális rugalmasságot biztosítanak mind a programozásra, mind pedig az adatkapcsolatra a CAD rendszerek és a szerszámgépek felé.

 

Olvassa el a PLM Hírmondó szeptember számát! 

 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők