hírek

hírek

hírek

EDGECAM Workflow a 2015 R1 verzióban

2015-01-10


Az Edgecam Workflow nagyléptékű fejlesztését több mint 50 új és továbbfejlesztett funkció igazolja a szoftver legújabb verziójában.

 

Esztergálás hullámmintával, több megmunkáló program támogatása, menüszalag és felhasználói felület fejlesztések, valamint a Huzalszikra környezet integrálása biztosítja, hogy a Vero Software által megjelentetett Edgecam 2015 R1 továbbra is befolyásolja a játékszabályokat, lehetővé téve, hogy a gyártó cégek megőrizzék versenyképességüket egy globális gazdaságban.

 


A Vero stratégiai termékigazgatója, Raf Lobato, elmondta, hogy az elmúlt 2 évben kifejlesztették maráshoz a hullámformájú nagyolási stratégiát, az Edgecam új verziója ezt a stratégiát esztergáláshoz is elérhetővé teszi.


A gyártó cégek véleménye szerint ez különösen hasznos lesz a költségcsökkentés szempontjából. Rob Duncan, a Linkham Scientific Instrumentstől azt mondta: „Egy új maró/esztergáló központba fektettünk be 2014 elején, ami csökkentette a ciklusidőket. De az Edgecam új Hullámfomájú esztergáló szerszámpályájának alkalmazása még nagyobb különbséget fog eredményezni.”


„Számunkra az Edgecam létfontosságú eszköz…megismerkedünk a legújabb fejlesztésekkel és alkalmazzuk őket annak érdekében, hogy a legtöbbet hozzuk ki nagy értékű szerszámgép beruházásunkból.”


Nagyoló esztergálás hullámmintával: A sikeres maró hullámminta technológiára alapozva, az Edgecam 2015R1 bevezet egy új esztergáló ciklust, a Nagyoló esztergálást hullámmintával. A ciklus állandó szerszámterhelést biztosít, jelentősen gyorsabb forgácsolási paramétereket téve lehetővé, és megnövelve a szerszám éltartamot. Hasonlóan más esztergálási utasításokhoz, a ciklus figyelembe veszi az előgyártmány alakját, kiküszöbölve a felesleges mozgásokat.


Több felfogás támogatása: Az új verzió számos további Workflow fejlesztést vezet be, támogatva a többszörös felfogásokat mind az esztergálási mind a marási környezetben. Ez azt jelenti, hogy mind az alkatrész, mind az előgyártmány és a készülékek átvehetőek a következő új megmunkáló programba. „Ez az újdonság támogatja az egyetlen CAM fájl alkalmazását több felfogással történő megmunkálás elkészítésére, biztosítva, hogy az előgyártmány asszociatív marad a felfogások között, ami nagyon komoly fejlesztés”, mondta Raf Lobato.


Témák – Menüszalag testreszabása: Az alapértelmezett menüszalag testreszabható és elmenthető „Téma”ként. A témák kiexportálhatóak más Edgecam telepítések számára és megoszthatóak hálózaton keresztül. A felhasználók létrehozhatják saját egyedi témáikat, gyakran használt utasításokkal, vagy akár saját egyedi makróik hozzáadásával.

 

Edgecam Workflow Solids (EWS) testmodellező: Számos új utasítás került bevezetésre a belső testmodellező szoftverbe. A DXF és DWG fájlok most már beolvashatóak a tervezési folyamat felgyorsítása érdekében. Mind külső, mind belső menetek is készíthetőek az EWS-ben. Továbbá egy sor tervezést gyorsító utasítás került bevezetésre, mint a Másolás/Mozgatás funkciók vagy a munkasík készítés hengerpaláston.

 


Huzalos szikraforgácsolás: A huzalszikra forgácsoló csomag most szintén elérhető a Workflow környezetben, és az Edgecam 2015R1teljeskörű szimulációt nyújt ehhez is, előgyártmány és keresztmetszet megjelenítéssel.


Esztergálás marógépeken: Egy új szerszámgép konfiguráció került bevezetésre, ami lehetővé teszi az esztergálást megmunkáló központokon. Ahogy a pontos NC kimenet, úgy a teljes szerszámgépmodell is elérhető a szerszámpálya szimulálásához.

 

3D felületek kijelölése: A Profilozás, a Párhuzamosan láncolt, az Állandó érdességmagasságú és a Belső élek marása ciklusok továbbfejlesztésre kerültek, lehetővé téve a közvetlen felületválasztást, ami azt jelenti, hogy a test egyes felületei kiválaszthatóak megmunkálásra, és az egész modell védve lesz az alámunkálással szemben, anélkül, hogy határgörbéket kellene létrehozni.

 


Mint Raf Lobato elmondta: „A határgörbe használat szükségességének csökkentése az egyik elsődleges eszköz az Edgecam gyorsabbá és még egyszerűbben kezelhetővé tételében.”

 


Új Gravírozó ciklus: Az új Gravírozó ciklus megmunkálási utasítás lehetővé teszi a bonyolult geometriák sarokkialakításának elkészítését, és grafikai elemek megmunkálását. A közvetlen felületválasztás alkalmazásával a ciklus számos elemtípuson működik, és négy különböző stratégiatípust nyújt.

 

Profilozási és Nagyolási sorrend: Egy útvonal optimalizálási funkció került hozzáadásra mind a nagyoló mind a profilozó ciklushoz, ami nagyobb kontrollt biztosít a szerszámpálya felett. Pontosabban, a felhasználó megtakaríthatja a felesleges pályaszakaszokat, megadva, az egyes régiók megmunkálási sorrendjét.
Raf Lobato összefoglalta: “A több felfogás támogatásával, a hullámformájú esztergálással, a gravírozással, a közvetlen felületválasztással és a huzalos szikraforgácsolással valamennyi felhasználó számára nyújt valami újat az Edgecam 2015 R1.”


Az Edgecam 2015R1 verziójának megjelenéséhez kapcsolódóan februárban és márciusban egy napos Edgecam 2015 R1 Workflow frissítési konzultációk indítását tervezzük, melyekről bővebben a „Konzultációk” részben tájékozódhat. (link a pdf konzultációs oldalára; vagy ha ez nem megoldható, a szövegbe tegyük bele, hogy hányadik oldalon található)

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők