hírek

hírek

hírek

EPLM Trends 2016 összefoglaló

2016-10-28


A tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezésre került az EPLM Trends rendezvény az Aquaworld Resort Budapestben 2016. október 5-én. A rendezvényt nagy érdeklődés és siker övezte, közel 60 cégtől 150 fő jelent meg. Az egész napos eseményen mindenkinek volt alkalma jobban megismerni a Siemens és a Vero termékeit, melyekhez külön (Solid Edge, Tecnomatix, Edgecam, NX) szekciós termek és egy Vero konzultációs terem állt rendelkezésre.

A rendezvény első fele Béke Gyula, a PLM üzletág igazgatójának köszöntésével kezdődött, majd Járai Tamás, az Industry üzletág igazgatója bemutatta a MyArtoo-t. Az R2D2 tervezéséhez Solid Edge, Radan és Edgecam szoftvereket használtak, melyeket a kollégák be is mutattak. Az előadás központi témája a valós idejű együttműködés volt, ahol az adatok megosztása a Microsoft Office 365-ös One Drive for Business megoldásán keresztül történik, mellyel a földrajzilag egymástól távol eső partnerek is egyszerűen és biztonságosan cserélhetnek adatokat.

 

 

Továbbá sor került az EDGE Vándorkupa eredményhirdetésére is, aminek kapcsán több minőségi kéziszerszám és élmény ajándékutalvány talált gazdára a lelkes szoftver felhasználók között, akiknek a pályamunkái közül igencsak nehéz volt a legkiemelkedőbbeket kiválasztani.

 

Az EDGE vándorkupa helyezettjei:

 

Solid Edge kategóriában:

  1. helyezett: Tomolák Gergely Zoltán - DELTA -TECH Mérnöki Iroda Kft. (Főtengely indexfurat sorjátlanító)
  2. helyezett: Vadász Ákos – Agrometál-Food-Tech Kft. (sajtvágó berendezés)
  3. helyezett: Szabó Edvin - GÜTTLER Kft. (Güttler SuperMaxx 900 kultivátor (magágyelőkészítő)

Solid Edge kategóriában különdíj:

 

Solid Edge különdíj:

Harsányi Eszter és Nagy Veronika – Okman Kft. (Keményítőüzem létesítményterve)

 

Edgecam kategóriában:

  1. helyezett: Steinwender Sándor – Mitter és Társa Kft. (Szerszámbetét marása több felfogásban)
  2. helyezett: Poteczin Zoltán - M+M Mintakészítő és Műanyagfeldolgozó Kft. (Fékdobfedél homokformázó szerszám megmunkálása)
  3. helyezett: Kerekes Gellért - VILLBEK Kft. (Szerszám formaadó felületeinek marása)

Oktatási kategória:

 

Diák különdíj: Hejberger Konrád – Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont (Kerékpár)

 

A vándorkupa győztesek kihirdetését követően a CAD/CAM/CAE/PLM szekciókban folytatódtak az előadások. A szakmai naphoz több társkiállító is csatlakozott, akik különböző témákban igyekeztek megválaszolni minden felmerülő kérdést, úgy, mint:

  • A munkaállomások kapcsán a Fujitsu Technology Solutions Kft.
  • Az Office 365 komplett irodai szolgáltatás csomagról és a CLEVERTOUCH okos monitorról a Kvazar-Micro CEE Kft.
  • Létesítmény és gépészeti tervezés, valamint informatikai támogatás témában az OKman Kft.

A Solid Edge szekcióban az ügyfelek elsajátíthattak olyan trükköket, amelyek a nagy szerelések hatékony kezelését segítik, de számos újdonságot is megismerhettek, amit az ST9 nyújt a felhasználóknak. Továbbá néhány perc erejéig a résztvevőknek lehetőségük volt betekintést nyerni a következő verzióban megjelenő egyik újdonságba, ami az stl fájlok magasabb szintű kezelhetőségét eredményezi.

 

Az NX/Teamcenter szekcióban a vendégek interaktív bemutatókon keresztül tudhatták meg, hogy milyen módon érdemes bevezetni és használni a Teamcentert és az NX-et.

Mivel a Vero CAM termékei közül a legnagyobb érdeklődésre az alkatrészgyártók számára ajánlott Edgecam szoftver tart számot, így a korábbi évektől eltérően, a CAM szekció erre a megoldásra összpontosított. A szekcióban bemutatásra kerültek az alkatrész marás, esztergálás és huzalos szikraforgácsolás programozásának alapjai, valamint a hamarosan megjelenő 2017R1 verzió újdonságai is. Ezt követően a 3 és 5 tengelyes marási stratégiák és azok alkalmazási lehetőségei kerültek bemutatásra általánosságban, majd konkrétan az Edgecam és a Visi szoftverekben. A lemeztechnológiai cégek számára teljes körű megoldást nyújtó Radan, a fa- és kőipari megmunkálásra optimalizált Alphacam és a szerszámgyártó célmegoldás, a VISI iránt érdeklődők külön konzultációs szekcióban ismerkedhettek meg a célmegoldások lehetőségeivel.

 

A Tecnomatix/Plant Simulation szekcióba jelentős számban érkeztek olyan vendégek, akik már találkoztak a szoftverrel, de a cégeik még a bevezetés előtt állnak, és ennek a lépésnek a megtételéhez szerettek volna további információkat, benyomásokat, tapasztalatokat gyűjteni. Ebben nagy segítségükre volt az, hogy a szekció-előadások egy jelentős hányadát iparból érkezett előadók tartották, bemutatva a saját modelljeiket és eredményeiket, továbbá az, hogy az előadások alatt hosszabb-rövidebb párbeszédek alakultak ki a hallgatóság és az előadók között egy-egy relevánsabb részkérdés kapcsán. Igazi műhelymunkának lehettünk szemtanúi.

 

A rendezvény sikeressége számunkra főként abban nyilvánult meg, hogy a vendégek rendkívül interaktívak és érdeklődőek voltak, kollégáink rengeteg izgalmas kérdésre válaszolhattak. Így elmondható, hogy ebben az évben is sikerült megmozgatni a CAD/CAM/PLM szegmens fő érdeklődőit és újabb lelkes R2D2 rajongókat toboroztunk!

 

A PLM üzletág segítségére volt R2D2 is, aki az Industry üzletággal karöltve emelte a rendezvény színvonalát, a Star Wars rajongó közönség legnagyobb örömére. Ezúton szeretnénk megköszönni az  Industry üzletág segítségét, valamint minden résztvevő megtisztelő jelenlétét!

 

Az eseményről készült videót ide kattintva nézheti meg! 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők