hírek

hírek

hírek

Hagyományteremtő Nyílt napok az Enterprise Groupnál

2015-07-22


A június 9-10. között megrendezett nyílt napok során az Enterprise Group PLM csapatának szakembereivel találkozhattunk, előadások és egyéni vagy csoportos konzultációk során informálódhattunk termékeikről. A látogatók számára lehetőséget biztosítottak, hogy személyesen kipróbáljanak szoftverújdonságokat, interaktív bemutatókon keresztül ismerjék meg a legfontosabb funkciókat.

 

Az idei nyílt napokat hagyományteremtő szándékkal rendezték, így aki lemaradt, annak a jövőben is lehetősége lesz az EPLM Group PLM csapatával irodájukban találkozni. A rendezvénynek a vállalat csodálatos kilátással rendelkező Váci úti irodája adott otthont. A befogadóképesség korlátozottsága miatt napi 40 fős limitet hirdettek, ami a rengeteg érdeklődőnek köszönhetően mindkét napra pillanatok alatt betelt. A rendezvény közvetlen hangulatát biztosították a teraszon elhelyezett sörpadok, amelyek a szünetekben kiváló helyszínéül szolgáltak a kevésbé szakmai, kötetlen beszélgetéseknek. A rendezvény után a résztvevők egy Enterprise Group logóval ellátott söröskorsót és egy pendrive-ot is kaptak ajándékba. A cég ügyfelei számára kiváló lehetőség volt ez, hogy bepillantást nyerjenek a vállalat EPLM csapatának mindennapjaiba.

 

A látogatóknak arra is lehetőségük volt, hogy az ügyféltámogatási rendszer működésébe bepillantást nyerjenek, hiszen a hot-line ügyféltámogatás a rendezvény ideje alatt sem állhatott le. Erre a célra egy mobil támogatási rendszert telepítettek a közösségi térben, melynek működésén keresztül az ügyfeleik is láthatták, hogyan zajlik ez a folyamat.

Konzultációk során a vállalat szakemberei a Siemens és Vero termékekkel kapcsolatban készségesen válaszoltak a látogatók minden kérdésére. Emellett lehetőség nyílt testközelből megismerkedni a Solid Edge ST8 új funkcióival, valamint a sikeres termékeladáshoz szükséges katalógusképek készítésének fortélyait is el lehetett sajátítani. Az érintett témák között szerepelt többek között a termékadatkezelés, csoportmunka, céges tervezési-gyártási intranet kialakítás is.

 

A rendezvény során öt szakmai előadást tekinthettek meg a vendégek, melyek a következők voltak:

„CNC programozás magasabb fordulaton” – Forgácsolási folyamatok egyszerűsítése Edgecam Stratégiakezelővel

Az előadás során a látogatók átfogó képet kaphattak az Edgecam 2015 R2-es verziójáról. A marást, esztergálást és huzalos szikraforgácsolást segítő funkcióit, valamint a legfontosabb újdonságait is megismerhették. Emellett betekintést kaphattak az Edgecam Workflow automatikus megmunkálásai mögött álló Stratégiakezelő felépítésébe és a stratégiák rögzítésének módjába. Az előadást megtekintő vendégek továbbá az Edgecam korszerű nagyolási technológiáiról, valamint az esztergálás és marás során is jelentős, akár 80%-os ciklusidő-csökkenést jelentő Hullámmintáról is rengeteg hasznos információt hallhattak.

 

„Tervezési folyamatok gyorsítása” – Solid Edge csoportmunka-köntösben

Terméktervezés során rendkívül fontos lehet, hogy a tervező mérnökök számára adott legyen a lehetőség az általuk elkészített modellek, tervek megosztására. Mivel a terveket a többi tervező kollégával is meg kell tudni osztani, és bizonyos esetekben a céges hálózaton kívül, egy partner telephelyén is el kell tudni érni, mindenképpen szükséges egy olyan rendszer, amely megfelelően rugalmas megoldást nyújt ezekre a problémákra.

A Solid Edge Insight és Solid Edge for Sharepoint termékek pontosan ezen feladatok megoldására lettek tervezve. A Solid Edge szoftver integrált részeként közvetlenül hozzáfér a szükséges információkhoz, a szoftver dokumentumkezelő rendszerének megoldásait egészíti ki.

 

Lokális cache kezelés – A szerveren található Sharepoint mappából a Solid Edge automatikusan letölti a szükséges fájlokat, melyeket ebben a mappában tárol. Ezeken a fájlokon módosításokat végezhetünk, melyeket később visszaszinkronizálhatunk a szerverre.

 

Check-in, Check-out kezelés – Ha egy tervező éppen módosításokat végez egy fájlon, akkor azt a többi tervező nem tudja megnyitni, csak megtekinteni.

A Microsoft Sharepoint által biztosított dokumentumszolgáltatásokkal és Sharepoint-listákkal (Feladat, Naptár, Problémakövetés stb.) a dokumentumokon végzett módosítások, valamint a revíziókezelés is könnyedén megoldható. A Solid Edge Insight és a Solid Edge for Sharepoint előnye, hogy a rendszer megfelelő kiépítése esetén egy-egy projekt tervezésére fordított idő jelentősen lecsökkenthető, mivel a tervezők párhuzamosan tudják tervezni az adott terméket.

 

„Tervezés határok nélkül EPLM módra” – Solid Edge ST8 újdonságok

Az EPLM Nyílt napok 2015 rendezvény volt az első alkalom, hogy az érdeklődők maguk is kipróbálhatták a Solid Edge ST8-at. A szoftvert Szűcs Imre, ügyféltámogatási vezető mutatta be a közönségnek. A bemutató részét képezte egy előadás, mely során az Enterprise Group munkatársa az ST7-es verzióval hasonlította össze az új kiadást, valamint egy élő demó bemutató, melynek gyakorlati példáit a felhasználók korábbi kérdései alapján állították össze. A bemutató során egyértelműen látszott, hogy a célzott fejlesztési folyamatok eredményeképpen számos esetben a töredékére csökkent a tervezési idő. A programot személyesen is kipróbálhatták a látogatók a közösségi térben kiállított Fujitsu munkaállomáson. Sőt arra is volt lehetőség, hogy az ügyfelek fejlesztési javaslatokat tegyenek a fejlesztőknek, ami rendkívül népszerűnek bizonyult.

A „Hozzuk Közelebb az Ügyfeleinket” mottó értelmében az EPLM szakemberei egész nap konzultációkat tartottak kötött és kötetlenebb formában egyaránt.

 

A Solid Edge ST8 újdonságait bemutató videót ide kattintva tekintheti meg!

 

„Solid Edge & KeyShot” – Avagy hogyan készülnek a katalógusképek

Az előadáson a felhasználók megismerkedhettek a KeyShot nevű fotorealisztikus renderelő programmal. A bemutatón a résztvevők élőben, egy sörcsapról készülő kép példáján keresztül láthatták, milyen egyszerűen és gyorsan lehet stúdiófotó minőségű képeket készíteni. Az előadás során látványosan kerültek bemutatásra a szoftver lehetőségei, beállításai, használata.

 

„Minden, ami lemez” – Egyszerűsített lemeztechnológiai folyamatok Radan-támogatással

A Radan előadáson az érdeklődők betekintést nyerhettek, hogyan is néz ki egy lemezalkatrész gyártási folyamata. A Radan segítségével közvetlenül a 3D-s alkatrész modellt kezelhetjük, azon végezhetjük el az élhajlítási technologizálást és szimulációt. A pontos teríték végül az így kapott eredmények alapján készül el, amit később a Radan többi moduljában a kivágás programozásakor felhasználhatunk. Ezzel a módszerrel kizárhatók az időigényes és költséges próbahajlítások, és elérhető az „elsőre jót” gyártási folyamat.

A rendezvény rendkívül jó hangulatban telt, a látogatók rengeteg szakmai ismerettel, új kapcsolatokkal gazdagodhattak, az Enterprise Group PLM csapata számára pedig hasznosak voltak az ügyfelekkel tartott személyes konzultációk, közvetlen beszélgetések.

 

 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők