hírek

hírek

hírek

Ingyenes gyártástámogatási funkciók a Solid Edge ST9-ben

2017-02-09


A Solid Edge ST9 megjelenésével nagy volumenű előrehaladást tapasztalhatunk a termékeink adatkezelésében (pl. verziókövetés, egyedi rajzszámozás, egyszerűsített fájlkeresés stb.), illetve a mindennapi terméktervezés egyediségében – mindezeket teljesen ingyen és bérmentve nyújtja nekünk a legújabb verzió. Nézzünk is meg két egyszerű, de mégis rendkívül hasznos – tervezést és gyártást támogató – funkciót.

 

Különböző szűrők használatával eddig is volt lehetőség fájlokra rákeresni, viszont ez egy bizonyos szintig korlátozott volt. Mostantól viszont van lehetőség bármilyen – általunk preferált – egyéni tulajdonságra rákeresni akár a Windows Intézőből is.

 


Mit értünk egyéni tulajdonság alatt? Példa: Egy komplex szerelésben többfajta gyártási módszer szerepelhet, amelyeket szívesen megadnánk, hogy átláthatóbb legyen a struktúra, például: esztergálás, marás (vagy kollektív kifejezéssel forgácsolás), lézervágás, lemezhajlítás, 3D nyomtatás
és még sorolhatnánk.


Az egyéni tulajdonságok alapján való keresést nem kell feltétlenül a Solid Edge-ből végeznünk, elegendő egy Windows Intéző, illetve egy meghajtó, amelyen belül egy – vagy akár több – gyártási adat alapján szeretnénk a kívánt terméket előhívni. A megadható tulajdonságok száma nem korlátozott, tehát: határ a csillagos ég!

 

Gyakori fájlduplikáció (kétszerezés) esetén nem teljesen biztos, hogy a legfrissebb verzió kerül később legyártásra a munkagépeken, amely a legtöbb esetben selejtet eredményez, hacsak nem ellenőrizzük le többször az adott termék dokumentációját, viszont ez időigényes is lehet.

 


Ilyen kellemetlen esetek elkerülése érdekében került be a Solid Edge ST9 funkciói közé az egyedi rajzszámozási lehetőség, amellyel fájlelnevezési szabályokat alakíthatunk ki. A funkció az esetleges duplikált fájlneveket vizsgálja, és fájlnév egyezés esetén nem engedi, hogy az adott fájl menthető legyen, valamint figyelmeztet, hogy adjunk meg egy másik fájlnevet.


Ezzel biztosítható, hogy minden termékhez csak egy rajzszám (azonosító) tartozhasson. Természetesen a korábban használt mentési metódus továbbra is használható, tehát ha úgy döntünk, hogy ez nekünk mégsem életképes, akkor visszatérhetünk a régi kerékvágásba.


A fájlmentési ablak is át lett alakítva: mostantól megfeleltethetjük a fájlnevet a rajzszámmal, illetve automatikusan revíziószámot is rendelhetünk az adott tételhez.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők