hírek

hírek

hírek

Önzetlen segítségből soha nem elég

2015-05-28


A 2015. április 25-én bekövetkezett nepáli földrengés az elmúlt 80 év második legnagyobb erejű földmozgása volt, és több mint 7500 emberéletet követelt. A tragédia sújtotta terület lakosai azóta próbálják visszaállítani életük régi rendjét, ez azonban szinte lehetetlen külső segítség nélkül – ezt felismerve az Enterprise Group munkatársai adománygyűjtést szerveztek a nepáli földrengés károsultjainak támogatására.

Az áprilisi földrengés az ország legnagyobb városától, a fővárostól, Katmandutól 50 km-re következett be, aminek következtében több mint 7500-an vesztették életüket, nagyjából 16.300-an sérültek meg, és közel 200.000 lakóház semmisült meg. Rengetegen maradtak fedél nélkül, elegendő élelem sincs a területen, és az ivóvíz ára is az egekbe szökött. Az ott élő emberek számára így egy megoldás maradt: az önzetlen segítség, azaz az adományok, amelyeket sátrakra, élelemre, vízre, gyógyszerekre lehet fordítani. Az Enterprise Group csapata úgy döntött, beszáll a segítségnyújtásba.

A szervezett keretek közt zajló adománygyűjtés gondolata mellett az Enterprise Group minden munkatársa egy emberként állt ki. Minden dolgozó önkéntesen adakozhatott, a gyűjtés május 15-ig zajlott. A gyűjtést követően a résztvevők szavaztak a kiosztás módjáról is, arról, hogy kihez kerüljön az adomány, s végül egy helybéli buddhista kolostorra, a Karmapa’s Healthcare Project intézményére esett a választás, amely rendkívül hatékonyan gyűjti és használja fel a kapott segélyeket, folyamatosan kommunikálva tevékenységét.

Az Enterprise Group lelkes munkatársai által összegyűjtött pénzt az önzetlen küldetésnek egy újabb lendületet adva – a cég menedzsmentjének döntése alapján – a vállalat megkétszerezte azt, így minden segítő forint duplán számított. A gyűjtésnek köszönhetően május 26-án átutalásra került az adomány a Karmapa’s Healthcare Project számára – amely átutaláshoz a Citibank szintén hozzájárult az utalási költség jóváírásával. Az Enterprise Group csapatának tagjai büszkén álltak be a támogatók közé, és így, a „sok kicsi sokra megy” mottóval egy „szeletet” hozzátettek ahhoz, hogy a nepáli lakosok élete újra kerek egész lehessen.

Önzetlen segítségből soha nem elég

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők