hírek

hírek

hírek

Solid Edge oktatás tanároknak: Pedagógusok a padban

2017-09-14


PLM üzletágunk – a Solid Edge hivatalos magyarországi disztribútoraként – ingyenes továbbképzést tartott idén nyáron középiskolai tanárok számára. A program (az alapvető, edukációs hatáson túl) máshogyan is hasznosult: fontos visszajelzéseket kaptunk a középfokú oktatás aktív szereplőitől, amelyek beépítésre kerülhetnek a képzésekbe, versenyekbe.

 

Mi hívta életre a Solid Edge továbbképzést?

 

A középiskolás diákok számára idén immár a hatodik alkalommal rendeztük meg Országos Solid Edge Versenyünket, amely során – mialatt a hallgatók a feladatokat oldották meg – beszélgettünk és tapasztalatokat cseréltünk a felkészítő tanárokkal. Ennek eredményeképp született meg az ötlet: ideje bővíteni a tanárok tudását is! Mivel az Enterprise Groupnál megszokott, hogy a jó ügy érdekében összefogunk és a rendelkezésre álló erőforrások mellett igyekszünk segíteni (erősítve a vállalat társadalmi szerepvállalását), így nem volt kérdés: elindítjuk az oktatói továbbképzést.

 

Miért fontos, hogy az oktatóknak is naprakészek legyenek az ismereteik?

 

A digitalizáció számos kihívás elé állít mindenkit, így a tanárokat is, akiknek XXI. századi technológiákat és ismeretet kell továbbadniuk a diákoknak, kiket utána a munkaerőpiac felvehet és megelégedéssel alkalmazhat. Ennek gördülékenységéhez hozzájárulva nyújtunk segítséget abban, hogy a tanárok használható és továbbadható tudást kapjanak az ipari tapasztalattal rendelkező szakemberektől – hiszen az oktatóknak kulcsszerepük van Magyarország jövőbeli fejlődésében.

 

Milyen Solid Edge képzést biztosítottunk a tanároknak?

 

Széleskörű igény merült fel az alap- és a haladó konzultációkra egyaránt.

  • Az alapokra azon oktatóknak volt szükségük, akik eddig 2d-s szoftvert oktattak intézményeikben, de tovább akartak lépni a 3D irányába.
  • A sokéves tapasztalattal bíró, rutinos tanárokat is lelkesek voltak, de ők jellemzően a haladó konzultációkon vettek részt megelégedéssel.

Példának okáért: az egyik tanárnő már évek óta sikeresen oktatja a Solid Edge-et, de részt kívánt venni az alap és haladó képzésen egyaránt, hiszen úgy vélte, mindig lehet olyat hallani, amit érdemes beépíteni a képzési tervbe. Egy tatabányai iskola oktatója pedig egy komplett csoportot szervezett az iskola pedagógusaiból annak érdekében, hogy átképezzük őket Solid Edge-re és olyan egyedi technológiákat adhassunk a kezükbe, mint a Szinkronmodellezés.

 

A képzés sikere – számokban

 

Külön öröm volt számunkra, hogy a határokon túlról is érkeztek érdeklődő oktatók hozzánk: Szlovákiából és Szerbiából is voltak résztvevő tanárok, akik azért jöttek, hogy az itt szerzett ’up-to-date’ tudást a diákjaik fejlesztésére fordítsák. Számokban kifejezve: több mint 30 tanár vett részt a képzéseken, összesen 5 kurzuson, hogy a befektetett energia „visszaköszönjön” a 2018-as országos Solid Edge versenyen.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők