hírek

hírek

hírek

Tehetséggondozás a IX. Országos Solid Edge és EDGECAM verseny keretében

2021-04-20


Az Enterprise Group, a magyarországi CAD/CAM/PLM piac meghatározó szereplőjeként küldetésének tartja a gépészeti tanulmányokat oktató, közép- és felsőoktatási intézmények tanárainak, valamint hallgatóinak folyamatos képzését. A különböző eseményekből, lehetőségekből álló éves tevékenység 2020-ban állt össze egy komplex programmá.

 

„Fontosnak tartottuk egy olyan átfogó együttműködési rendszer kialakítását, amely az oktatási intézményekben tanuló diákok és oktatóik számára nyújt szakmai előnyöket. A szervezett egyedi képzések, előadások és gyakorlati lehetőségek mellett a megfelelő szoftverinfrastruktúra is elérhetővé válik az iskolák számára. Tapasztalataink alapján az oktatási intézmények olyan megoldásokat keresnek, amelyek magyar nyelvűek, könnyen tanulhatók és az iparban széleskörűen elterjedtek. Az Enterprise Group Oktatási Mentor programja keretében elérhetők mind az eszközök és a szakismeret is, ennek eredményeként a CAD-CAM tudás megszerzése, illetve folyamatos bővítése biztosítottá válhat” – mondta el Szűcs Imre, az Enterprise Group PLM ügyféltámogatási vezetője és a szakmai program vezetője.

 

A program egyik fontos alappillére a SOLID EDGE és EDGECAM országos középiskolai verseny, amely már kilencedik alkalommal került megrendezésre idén. A nappali tagozaton tanuló hallgatók számára a számítógéppel támogatott tervezés (CAD) és a számítógéppel támogatott megmunkálás (CAM) területein szerzett tudás megmérettetésére van lehetőség a verseny keretein belül.

 

Az esemény rangos és elismert mivoltát kellően tükrözi az a tény, hogy a 2012 óta évente rendezett megmérettetésen nemcsak a hazai intézmények diákjai, hanem a határon túli (Románia, Szerbia, Szlovákia) magyarajkú hallgatók is indulnak és napjainkig közel 300 pályamű került nevezésre.

Mindezek tükrében ez az egyetlen ilyen típusú hazai szakmai program, amely folyamatosan megrendezésre került még a pandémiás helyzet ellenére is, mivel a verseny idén átkerült az online térbe.

  

SOLID EDGE és EDGECAM Országos Oktatási Verseny sikeresen zajlott le április 16-án, a díjazottak rangsora az alábbiak szerint alakult:

 

 

DÍJAZOTTAK SOLID EDGE KATEGÓRIÁBAN:

  1. helyezett – Balog Kornél – Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa - felkészítő tanár: Tóth Béla
  2. helyezett – Fehér Dániel – Energetikai Technikum és Kollégium, Paks - felkészítő tanár: Barkovics Lajos
  3. helyezett – Pörzsölt Ákos – Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa - felkészítő tanár: Tóth Béla

 

DÍJAZOTTAK EDGECAM KATEGÓRIÁBAN:

  1. helyezett – Király Kornél – Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium - felkészítő tanár: Tihanyi György
  2. helyezett – Baricz Olivér – Energetikai Technikum és Kollégium, Paks - felkészítő tanár: Barkovics Lajos
  3. helyezett – Tell Balázs Henrik – Energetikai Technikum és Kollégium, Paks - felkészítő tanár: Barkovics Lajos

A VERSENY KÜLÖNDÍJASA:

 

Solid Edge Különdíj – Kovács Viktor – Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa - felkészítő tanár: Tóth Béla

 

A VERSENY VIGASZDÍJASA: 

Solid Edge Vigaszdíj – Nagy Bálint – Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, Eger - felkészítő tanár: Orlowski Dániel

 

Az eredményhirdetésen résztvevő felkészítő tanárok közül Tihanyi György, ( Győri SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Technikum és Kollégium) az alábbiakat emelte ki:„Szeretném megköszönni nektek, hogy már másodszor itt a kialakult vírushelyzet ellenére is megszerveztétek a versenyt, és energiát, meg időt nem sajnáltatok, hogy ilyen színvonalas verseny legyen ismét. Azt gondolom, hogy nagyon jó a verseny arra, hogy megnézzük hol tartunk és mi az, amiben még előre kell lépnünk, minden egyes alkalommal rengeteget tanulunk mi is…”

 

 

Örömünkre szolgál az a tény, hogy elismerve az Enterprise Group tehetséggondozás ezen formájába fektetett energiáját és fontosságát, évről-évre egyre több, az ipari szférából érkező vállalat áll támogatóként a szakmai megmérettetés mellé és járul komoly összegekkel a díjazottak és versenyzők teljesítményének jutalmazásához.

Ennek is köszönhetően, az idén a BPW Hungária Kft. felajánlásából létrehozhattunk egy különdíjat (3D nyomtató), amelyet a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumának ítéltünk oda, mint a Mentor Programhoz új résztvevőként csatlakozó, a versenyen legjobb átlagpontszámot elért intézmény.

 

Ezúton is köszönjük partnereink támogatását!

Az oktatási intézmények hallgatóinak szóló tevékenységünket folytatjuk még idén ősszel, amikor is az EDGE Vándorkupa éves versenyünk keretében SOLID EDGE oktatási különdíj kategóriában várjuk a közép- és felsőfokú intézmények hallgatóinak pályamunkáit.

 

 

 A TelePaks Televízió versenyről készített összefoglalója megtekinthető itt.

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők