hírek

hírek

hírek

Tovább bővült az Alphacam formátumpalettája

2017-01-19


Az Alphacam már eddig is kezelt olyan speciális fájlokat, amelyek a mindennapos CAD/CAM technológiában furcsák voltak – ilyen volt például a legutóbb bekerült SketchUP fájlformátum, amely a Google által fejlesztett, ingyenesen is elérhető SketchUP modellezőben elkészített fájlok közvetlen megnyitását és megmunkálását tette lehetővé. Az új verzió most további formátumokkal bővült.

 

Az Alphacam 2017 R1 verzió két új formátummal bővült, ami főként a média- és reklámiparban tevékenykedő cégeknek jelent majd nagy segítséget. Ez a két fájl nem más, mint a pdf és az Adobe Illustrator (*.ai) fájlok. Ezt a két fájlformátumot korábban legtöbbször dxf formátumba kellett alakítani, ha meg szerettük volna munkálni, aminek persze a minőségét nagyban befolyásolták a konvertálási beállítások; emellett szükségünk volt hozzá vagy valamelyik Adobe termékre vagy egy külsős konvertáló szoftverre. A pdf és Illustrator fájlok vektoros adatait képes beolvasni az Alphacam (így scannelt pdf fájlok felhasználásához továbbra is az Alphacam vektorrá alakítás megoldásait kell használni), és azokat szerkeszthető és megmunkálható Alphacam geometriákká alakítani. Ha a fájlok fóliákat is tartalmaztak, akkor azokat is be tudjuk olvasni, így még egyszerűbb lehet a geometriák kezelése.

 


Mégis kinek is lehet hasznos ez a két új fájlformátum? Mindenkinek, akinek valamilyen formában együtt kell dolgoznia grafikussal vagy designerrel, akik nem a gépészetben elterjedt CAD szoftvereket használják. Ilyen lehet akár fólia- és habvágás és szinte az összes marketinggel és üzletberendezéssel, belsőépítészettel foglalkozó terület.

 

Olvassa el a legfrissebb PLM Hírmondó további cikkeit is! 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők