hírek

hírek

hírek

Uniós támogatással elkészült egy modern és sokoldalú teleradiológiai rendszer

2015-08-26


GOP-1.1.1 - Uniós támogatással elkészült egy modern és sokoldalú teleradiológiai rendszer

Uniós támogatással elkészült egy modern és sokoldalú teleradiológiai rendszer

700 millió forint uniós támogatással elkészült az Enterprise Communications Magyarország Kft. és a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. közös projektje a Gazdaságfejlesztési Operatív Program „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” pályázatának keretében. A 911,21 millió forint összköltségvetésű program az intelligens diagnosztikai eljárásokat támogatja.

Az internetes kommunikáció fejlődésével és a digitális képalkotás elterjedésével egyre nagyobb hangsúlyt kapott az egészségügyben a teleradiológia, amely egy adott helyen elkészült radiológiai kép elektronikus úton történő továbbítását jelenti egy távolabbi helyre akár diagnosztikai, akár konzultációs céllal. A teleradiológiával lehetségessé vált többek között a képtovábbítás- és megjelenítés a lehető legjobb minőség megtartása mellett, illetve a radiológus és a klinikusok közötti kommunikáció.

Az Enterprise Communications Magyarország Kft. és a Magyar Fejlesztési Intézet Nonprofit Zrt. „Elosztott teleradiológiai és diagnosztikai rendszer” elnevezésű közösen megvalósított projektje megteremtette az információs technológiai alapot egy decentralizált teleradiológiai rendszer kifejlesztésével, amely az osztott tárolási és feldolgozási környezet alkalmazásával hatékonyan, jól skálázhatóan, magas rendelkezésre állás mellett támogatja az intelligens diagnosztikai eljárásokat, ezzel pedig egy gyors, hatékony és költségcsökkentő megoldást nyújt.

A rendszer illeszkedik a jelenleg elérhető, valamint a bevezetés előtt álló vagy párhuzamosan fejlesztett egészségügyi rendszerekhez, továbbá támogatja a betegadminisztrációs és általános gazdálkodási feladatokat is. A fejlesztés eredményeként a teleradiológiai rendszerrel többek között elérhetővé vált, hogy a felvétel és a visszaérkezett lelet kézhezvétele között maximum 10-15 perc leletezési idő teljen el, valamint lehetővé váltak a nagy távolságból történő, élő műtéti közvetítések is.

További információ kérhető:

Novák Gabriella, Corpus Communications Kft.

+36204124337, mail@corpuscom.hu, www.corpuscom.hu

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők