hírek

hírek

hírek

Az EDGECAM 2019 R1 verziójának újdonságai

2018-11-20


Az Edgecam 2019 R1 verziója újdonságként egy additív szerszámpálya-tervező modult tartalmaz.

 

A hibrid gyártás terén tapasztalható ugrásszerű növekedésre reagálva az Edgecam legújabb verziója additív szerszámpálya-tervező modult is tartalmaz.

 

A közvetlen anyagfelrakási megoldást támogatva az Edgecam egy kimondottan erre a célra tervezett megmunkáló ciklust kínál, amely pontosan vezeti a lézerfejet, miközben anyagot visz fel a felületre a kívánt alakzat kialakításához. Ezt követően az alakzat az Edgecam maróciklusaival kerül megmunkálásra a végleges alkatrész elkészítéséhez.

 

 

Mivel az Edgecam 2019 R1 teljeskörű Szerszámtár támogatást nyújt az additív megmunkáláshoz, így szinte bármilyen maróciklust felhasználva felépíthetőek alakzatok ... beleértve az olyan haladószintű funkciókat, mint például a szimultán 4- és 5 tengelyes megmunkálást.

 

 

John Buehler, az Edgecam márkamenedzsere szerint az új Anyaghozzáadás Párhuzamos Láncolással ciklust arra tervezték, hogy rétegenként alakítsa ki a geometriát, és folyamatosan megolvasztott anyagcseppek felrakásával, amelyek megtapadnak az alapanyag felületén.

 

Az Edgecam 2019 R1 összesen mintegy 30 egyedi fejlesztést tartalmaz.

 

 

Teljesítménynövelés  

 

A termelési költségek csökkentéséhez elengedhetetlen az, hogy gyorsan lehessen szerszámpályát generálni, így az Edgecam 2019 R1 három jelentős teljesítménynövelő fejlesztést vezetett be a megmunkáló motorjában, amely mind az esztergálás, mind a marási műveletek terén érezteti hatását.

 

A Mozgás Szög mentén / Indexelés utasítások szerkesztése során a pálya újragenerálási idő körülbelül 20 százalékkal csökkent.

 

 

A fejlesztéseknek köszönhetően megújult az Edgecam megmunkáló motorjának adatelőállítási rutinja is, így a nagy és összetett alkatrészek megmunkálása jelentősen gyorsabbá vált. A megoldás mögött az áll, hogy megváltozott a szoftverben prizmatikus geometriák kezelési módja a szerszámpálya generálás során.

 

Új Leszúró ciklus

 

Egy új Leszúró ciklus áll rendelkezésre az esztergálással foglalkozó cégek számára, amely lehetővé teszi, hogy egy ciklusban nemcsak a leszúrás történik meg, hanem a hátfelület éleinek sorjázása is.

 

A Simító esztergálás ciklus támogatja a CoroTurn Prime lapkákat

 

Szintén az esztergálással foglalkozó cégek profitálhatnak az újításból, hogy új Felfelé-Vágás funkcióval bővült a Simító esztergálás ciklus. Ez nagy termelékenységű simítást tesz lehetővé a speciális, Sandvik Coromant CoroTurn Prime szerszámokkal és lapkákkal.

A Lefelé-Vágás módosító mellett elhelyezett Felfelé-vágás megfordítja a szerszámpálya irányát, kihasználhassa a Prime lapkageometria alkalmazásához. Továbbá, a ciklus előtolását a hagyományos fordulatonkénti forma mellett Forgácsvastagság módosítóval is meg lehet adni.

 

Felhasználói élmény fejlesztések az esztergálási műveletekben

 

A Nagyoló esztergáló ciklusban megtalálható a Kifuttatás előgyártmányig funkció is továbbfejlesztésre került a leállási mozgások pontosabb vezérlése érdekében. Az új Leállási szög és a Leállási hossz paraméter lehetővé teszi, hogy a szerszámpályák jobban a felhasználói igényekhez igazíthatók legyenek.

A többorsós esztergák Orsóbeállítás funkciója most magában foglalja a fő- és az alorsó C-szöghelyzeteit, ezáltal biztosítva az ütközések elkerülését a darabátadási utasítás közben.

 

Számos fejlesztés az Edgecam Mérő modulban

 

John Buehler büszke arra, hogy bár az Edgecam Inspect még két éve sincs a piacon mégis rohamosan nő a felhasználók száma, és az Edgecam 2019 R1 13 új fejlesztéssel jelenik meg. "A termék hátterében lévő matematikai agy a PCDMIS illesztési könyvtárait használja, melyet anyavállalatunk, a Hexagon szállít. Minden geometria illesztési számítás, mint például a mérési eltérések és az alak és helyzettűrés értékek, most magasabb szintű hitelesített és jóváhagyott algoritmusokat használ.

 

A bemérési funkciók könnyebben kezelhetők, mivel minden utasítás automatikusan külön fólián kerül létrehozásra.

A felhasználói visszajelzések révén a speciális bemérési alaksajátosságok forgásszimmetrikus testfelületeken is működnek, és a visszajelzés magában foglalhatja a forgástengely eltérés kiértékelését is.

 

Furatok ciklus további ütközésvizsgálata

 

A Furatok ciklus újabb ütközésellenőrzési funkciókkal egészült ki. Bár már a korábbi verziókban is kifinomult ütközésvizsgálatok voltak - például egy összekötési mozgás módosításra került, hogy elkerülje az ütközést a leszorító készülékkel - az Edgecam 2019 R1 már azt is ellenőrzi, hogy a furatot nem takarja-e ki a készülékezés bármely eleme.

 

Élletörés ciklus ütközésvizsgálata

 

Egy új Ütközésvizsgálati rés opció került hozzáadásra az Élletörés ciklushoz, hogy még magasabb szintű vezérelhetőséget biztosítson a szerszámpálya felett. Pontosabban, a szomszédos alakelemek, amelyekhez potenciálisan hozzáérhet a kúpos szerszám éle, most már automatikusan kizárhatóvá váltak.

 

Bővített CAD formátum

 

Az Edgecam 2019 R1 támogatja a CAD rendszerek natív fájlainak legújabb verzióit.

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők