hírek

hírek

hírek

Új munkatárs az Enterprise Group csapatában - Korcsok Katalin vállalati ügyfelekért felelős kereskedelmi vezető, ICT üzletág

2017-01-17


Új kereskedelmi vezető erősíti tovább az Enterprise Group értékesítési csapatát: Korcsok Katalin vállalati ügyfelekért felelős pozícióba lépett szeptember 19-én, akit szakmai tapasztalatokról és célokról valamint művészetekről is kérdeztünk.

 

Milyen szakmai tapasztalatokkal rendelkezel?

 

Több mint 16 éve dolgozom a hazai informatikai és telekommunikációs piacon. A pályám egy meghatározó részét a Magyar Telekom csoportnál töltöttem. 14 évig dolgoztam a vállalat különböző területein, először egy rövid ideig a lakossági üzletágban, később a nagyvállalati majd stratégiai ügyfélkörrel foglalkoztam. A nemzetközi nagyvállalat előnye, hogy igazi multivendor látásmódot adott, hiszen a feladataim közé nem csak a klasszikus account menedzsment tartozott, hanem a beszállítókkal, gyártókkal és társszolgáltatókkal való kapcsolattartás is. Ennek köszönhetően rendelkezem széles körű ismeretekkel a komplex szolgáltatásokkal kapcsolatban - a telefónián át a mobil és vezetékes kommunikáción keresztül a klasszikus informatikai területekig, legyen az akár hardver és szoftver értékesítés illetve fejlesztés vagy a nemzetközi projektek menedzselése. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több account team munkáját irányíthattam, ezért igazi csapatjátékosnak tartom magam. Rutinosan mozgok a különböző szolgáltatások, és az eltérő piaci szegmensek között is. Igazi erősségem a hazai gyártó szektor, ezen belül olaj- és gáziparral foglalkoztam több mint 8 évig.


Az elmúlt másfél évben a pénzintézeti szektor üzleti felépítését, valamint informatikai igényeit ismertem meg egy hazai szofverfejlesztő cégnél. Feladataim közé tartozott a sales csapat felépítése, valamint egyedi megoldások és fejlesztések értékesítése. Az eltérő üzleti igények informatikai megoldásokra való lefordítása mindig izgalmas feladat, véleményem szerint egyik alapja a sikeres üzletnek.

 

A jelenlegi életedre rátérve, mi a beosztásod az Enterprise Groupnál? Mik a céljaid?


Vállalati ügyfelekért felelős kereskedelmi vezetői pozícióba kerültem az ICT üzletághoz, ahol három fő feladatom van. Az első egy erős sales team létrehozása, akik az elkövetkezendő egy-két évben megerősítik a vállalat jelenlétét a meglévő ügyfeleknél, és bővítik az ügyfélkört a nagyvállalati szektorban, melyet a magam és a vezetőség kapcsolati tőkéjén keresztül megpróbálunk realizálni. A második legfontosabb célom az ICT területen 30-40%-os bevétel növekedés elérése az idei évhez képest. A harmadik cél az Enterprise Group beszállítói és partnerkapcsolatainak erősítése. Motivációt jelent számomra, hogy saját sales teamet menedzselhetek, akik számítanak szakmai tapasztalatomra, én pedig tudom őket segíteni. Jelen pillanatban elsődleges, hogy az üzletág növekedését hosszú távon megalapozzuk, és komplex, jól előkészített hosszú távú projekteket indítsunk el. Úgy érzem, ehhez minden szakmai támogatást meg fogok kapni. 

 

Mesélj magadról, milyen tevékenységek érdekelnek szabadidődben?


Rendkívül aktív életet élek, nagy baráti társasággal és sok utazással. Több dolog van állandóan jelen a szabadidőmben. Az első biztos pont az életemben a sport, amit korábban versenyszerűen végzetem. A mozgás szeretete máig megmaradt mindennapjaimban, ami nem csak az erőnlétem megtartásában, hanem a szellemi frissességben is segít. Heti rendszerességgel járok erősítő edzésekre, ahol az általam nagyon kedvelt kettlebellt használjuk a gyakorlatokhoz, és amennyire időm engedi bikram jógázok is. A második legfontosabb érdeklődési köröm a gasztronómia és a borkultúra. Ennek hazai és nemzetközi megismerése azt hiszem már igazi szenvedély, és későbbi terveim között szerepel, hogy komolyabban foglalkozzak vele. Művészetszerető és művészetpártoló ember vagyok, ami első végzettségemből adódik. Évekig tűzzománcoztam és tanítottam is, ebből ered a szeretet, ami máig nem hagyott alább. Gyakran járok kiállításokra, képtárakba, érdekelnek a modern művészetek, a kortárs fotózás. Szívesen megyek színházba, jazzkoncertre.

 

Olvassa el a legfrissebb ICT magazin további cikkeit is! 

 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők