hírek

hírek

hírek

Képből szerszámpálya – egyszerűen az Alphacammel

2016-10-28


Bizonyára sokan szembesültek már azzal a helyzettel, amikor az ügyfél egy kép formájában hozza, hogy mit is szeretne viszontlátni a megrendelt terméken. Ha cukrászok vagyunk, akkor ez nem is jelent problémát, hiszen léteznek olyan nyomtatók, melyek a hozott képet gond nélkül kinyomtatják ehető „formátumban”. Ha viszont fába kell dolgoznunk, akkor már kicsit bonyolultabb a dolog: a pixelekből álló ábrát/képet vektorokká kell alakítanunk, hogy arra később szerszámpályát is tudjunk készíteni. Az Alphacamben van erre egy eszköz, amely a kiválasztott képet (*.jpg, *.bmp. *.tif; *.emf) előre beállított vagy általunk definiált paraméterek alapján vektorokká alakítja.

 

 

Első lépésként a „Raszterből vektor…” parancsot kell kiadnunk, amelyben ki tudjuk választani a használni kívánt képet, és be tudjuk állítani az átalakítás paramétereit. Beállítható, hogy a kontúrok középvonalába húzzon-e egy vonalat, vagy a kontúrokat körberajzolva szeretnénk-e a geometriákat megkapni. Első esetben egy „pálcika” rajzot kapnánk, amelyet csak arra tudnánk használni, hogy egy szerszámot rajta végigküldve gravírozzunk valami hasonló dolgot, mint amit a megrendelő szeretne, de az ábra vastagságait, „húsát” nem tudnánk neki visszaadni. Második esetben viszont az ábra külső és belső vonalait is megkapjuk geometriák formájában.

 

 

Már csak be kell állítanunk, hogy melyik kontúron haladjon a szerszám belülről, és melyiken kívülről. Ezután már csak egy szerszámot kell választanunk, és kiadnunk pl. egy 3D gravírozás parancsot, ami a geometriák szögeinek függvényében emeli vagy süllyeszti a szerszámot a sarkokban. A pár perc alatt elkészített szerszámpályát a szimuláció segítségével nagyon valóságosan is meg tudjuk jeleníteni, így akár a megrendelőt még az alapanyag kiválasztásában is tudjuk kicsit segíteni.

 

 

Olvassa el a PLM Hírmondó szeptember számát! 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők