hírek

hírek

hírek

Solid Edge Vándorkupa I. helyezettje Berencsi Ádám

2015-01-05


Az Enterprise Group PLM üzletágának éves rendezvényén kiosztásra kerültek az EDGE Vándorkupa 2014-es díjai Solid Edge, Edgecam és Oktatási különdíj kategóriákban. A helyezettekkel interjúkat készítettünk, amelyeket most folyamataiban le fogunk közölni. Mostani interjúalanyunk a Solid Edge Vándorkupa I. helyezettje Berencsi Ádám.

Kérlek, hogy mondj néhány szót magadról, a cégről ahol dolgozol! Mit érdemes tudni rólad?
B.A.: Berencsi Ádám vagyok 31 éves, a főiskola óta Győrben élek. Gépészmérnökként dolgozom a Willisits Mérnökiroda Kft-nél, ahol villamos hajtást fejlesztünk a járműipar számára.

Mióta használod a Solid Edge-t, és miért pont ezt a szoftvert választottad?

B.A.: Ha jól emlékszem 2010-ben találkoztam a Solid Edge-el, akkor jött be az ST2-es verziója. Akkor szembesültem először azzal, hogyan lehet dolgozni szinkronmodellezéssel. Teljesen padlót fogtam. Az akkor használt 3D-s szoftver és környezete egy kínszenvedésnek tűnt a látottak után. Persze a többi szoftvergyártó cég is próbált időközben felzárkózni, de én azóta a legtöbb feladatot Solid Edge-el készítem el. Bevallom, azért voltak kétségeim használat közben, nem volt olyan egyszerű egy új szemléletmódot felvenni a tervezéshez, de legyőzve a kezdeti nehézségeket viszonylag hamar belejöttem a szoftver kezelésébe.  Megerősített azért az is hogy egy Siemens terméket használok, gondoltam, hogy „Ők” nem fognak csalódást okozni, szerencsére igazam is lett. Jó irányba fejlődik a termékük, köszönhető annak is, hogy a felhasználók kéréseit teljesítik évről-évre.

Milyen pályamunkával neveztél az EDGE Vándorkupára, és miért tartottad fontosnak a részvételt?
B.A.: Egy elektromos bér gokarttal neveztem a versenyre, hogy miért? Leginkább szakmai kihívásnak gondoltam, kíváncsi voltam mennyire tetszik másoknak, és hogy az ipari komplex megoldások mellett egyáltalán labdába lehet e rúgni egy hasonló volumenű termékkel. Nem volt könnyű, de megért minden átalvatlan éjszakát. Még mai is örömmel emlékszem vissza azokra az elismerésekre, amit akkor kaptam.

Látva a Solid Edge ST7 újdonságait, melyek a kedvenceid, melyek azok, amelyek segíteni fogják a tervezési feladatok gyorsabb elvégzését?
B.A.: Sajnos még nem volt módom átállni az ST7-re de, ami biztosan pozitív változás lesz számomra azt a tartószerkezet tervezőben és a lemezalkatrész környezetben fogom megtalálni. A legtöbbször úgyis ezt használom, itt várok is némi hatásfokjavulást. Ami egyébként nagyon tetszik az a duplikálás parancs, ez biztos lerövidíti a szerelési időt. De felsorolhatnám itt az összes újítást, mert mindegyik fejlesztés a gyorsabb tervezést szolgálja.

Miért érdemes részt venni az Enterprise Group PLM üzletágának szakmai rendezvényein?
B.A.: Sok mindenre lehet „használni” egy ilyen rendezvényt, valaki kapcsolatépítésre, mások az újdonságok megismerésére vagy egyszerűen csak kikapcsolódásra. Személy szerint engem a szakmai verseny vonzott, de utólag jó volt találkozni ismerősökkel és olyanokkal, akikkel eddig csak telefonon beszéltem.

A napi tervezési feladatokhoz használod az Szinkronmodellezési technológiát vagy a „hagyományos” modellezéshez ragaszkodsz? És miért?
B.A.: Szinkron, ez egyértelmű! Használok bizonyos esetekben hagyományos környezetet is, de jelentősen egyszerűbb szinkronmodellezni. Muszáj lépést tartanunk a fejlődéssel és ez a számítástechnológiára fokozottan érvényes, különben mi is úgy járunk, mint a nagyszülő, akinek az öt éves unokája mutatja, hogyan kell használni a telefont.
 
Miben látod a fő különbségeket a Solid Edge és más tervezőszoftverek között?
B.A.: Nehéz lenne különbségeket felsorolni, úgyis mindenkinek az a „szép” amit ismer, amivel napi szinten dolgozik, de ha ezt egy Solid Edge-es mondja, neki el is hiszem. Logikus a felépítése, lényegre törő, jól értelmezhető ikonokkal. Összességében egy kezdő felhasználónak könnyen tanulható még tutorial nélkül is. Ami a legnagyobb problémát vagy fennakadást szokta okozni egy összetettebb feladatnál az a szoftver nem megfelelő ismerete, amire a SE support tökéletes megoldás. Tudom, hogy ez nem a program ismérve, de elválaszthatatlanok a hatékony használathoz.

Milyen éppen aktuális projekten dolgozol, amihez használod a Solid Edge-t?
B.A.: Jelenleg egy kísérleti üzem acélszerkezeteit készítem Solid Edge-el.

Milyen funkciókat látnál szívesen a Solid Edge következő verzióiban?
B.A.
: Bármit

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők