hírek

hírek

hírek

Alphacam 2015 R1 még nagyobb hatékonyságot és termelékenységet biztosít

2015-01-11


Rengeteg új fejlesztés és megnövelt funkcionalitás biztosítja, hogy az Alphacam 2015 R1 CAM szoftverrel a gyártók versenyképesek maradjanak a globális piacon.


A legfrissebb verzió az eddig legtöbb fejlesztést tartalmazza, amire az eddigi legnagyobb Alphacam fejlesztési csapata nagyon büszke. A fókusz a gyártási költségek csökkentésén volt, a tervezés és gyártási folyamatok gyorsításával, növelve a hatékonyságot, termelékenységet és a költséghatékonyságot.


Új haladó 5-tengelyes megmunkáló modul került bevezetésre az Alphacam 2015 R1-be, ami átfogó megmunkáló stratégiákat tartalmaz fejlett szerszámtengely vezérléssel és intelligens ütközés elkerüléssel a gyors és hatékony felület és modell megmunkáláshoz. „A Moduleworks technológiájának beillesztése az Alphacam-be megmutatja az elkötelezettségünket az komplex 5-tengelyes piac felé. Az új szerszámpályák analizálhatók a szerszámgép mozgástartományának megfelelően az Alphacam 5-tengelyes szerszámpálya optimalizálójával” nyilatkozta Nick Spurrett Alphacam igazgató.


Az új elhasználói felület naprakész felhasználói élményt biztosít az Alphacam 2015 R1 felhasználóinak, ami lehetővé teszi a parancsok gyors megtalálást, amik külön logikai csoportokba vannak összegyűjtve a különböző fülek alatt is. „Minden fül a használat típusának megfelelően van létrehozva, legyen ez geometria készítés vagy megmunkálás.” „A letisztult ikonok és szöveges címkék segítségével a parancsok egyszerűen értelmezhetők és megtalálhatók.”  
 
A gyorselérési eszköztár a menüszalag felet vagy alatt is elhelyezhető és a leggyakrabban használt parancsok helyezhetőek el benne, mint például a megnyitás és mentés. A felhasználók teljesen testreszabhatják  így az ő leggyakrabban használt parancsaik is hozzá adhatók. „ 50 új ikon került bele az Alphacam-be azért mert a menüszalag felváltotta a hagyományos menüket.” Az összes Alphacam modullal elérhető az Alphaedit, ami szintén új felhasználói felületet kapott.

Szintén újdonság a 2015 R1-ben a szögfejek megjelenítése. „Ez egy fontos fejlesztés az új verzióban, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók létrehozzák saját szerszámbefogóikat alap geometriákkal, STL vagy testmodell segítségségével is. A felhasználók felépíthetik a saját befogó könyvtárukat, ami a befogó pontos geometriáját tartalmazza, így a szögben történő fúrások és marások még egyszerűbben létrehozhatók. Ezek a grafikus befogók és szögfejek az Alphacam szimulációjában is támogatottak.

Fontos frissítés hogy a projectkezelő még áttekinthetőbb, és minden művelet egyedi ikont kapott. Az új kinézetű fájl menü most már megjeleníti az korábban használt Alphacam és CAD fájlokat is, minden támogatott fájlformátum tulajdonságát és előnézeti képét is megjeleníti.

Fúróegységek ettől a verziótól kezdve grafikusan is támogatottak – hasonlóan a szögfejekhez alap geometriákkal, STL és modell fájlokból is elkészíthetők. A szerszámai a projektkezelőn belül állíthatóak be, és teljes grafikus szimulációja is támogatott.

Az összehasonlítás funkcióval összehasonlítható a modell geometria és a szimuláció eredménye. „Ezzel a funkcióval a gyártók láthatják mennyi anyag maradt a gyártmányon és szükséges-e még további megmunkálásokat elvégezni az alkatrészen” mondta Nick Spurrett.

Végezetül pedig lehetőség van most már a Google Sketchup fájlokat is megnyitni, így tovább bővült az Alphacam által támogatott fájlok listája.


Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők