hírek

hírek

hírek

Az Enterprise Group a hazai IT piac vezető vállalatai között

2013-02-20


Az Enterprise Group, az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető szállítója 2012-ben 32 százalékkal 2,6 milliárd forintra növelte nettó árbevételét, és az elmúlt év jelentős informatikai projektjeinek és tendereinek köszönhetően meghatározó szereplővé nőtte ki magát a hazai informatikai piacon. A magyar vállalat sikerének hátterében a folyamatos innováció és kutatás-fejlesztés, az üzletágak egymásra épülő kompetenciája valamint az alkalmazás-vezérelt üzleti modell áll. Az Enterprise Group az idei évben további 20 százalékos növekedést, 2015-re pedig már 5 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi.

A 2012-ben az Enterprise Group komplex infokommunikációs szolgáltatásokat - zászlóshajóként Unified Communications & Collaborations (UCC) megoldásokat - nyújtó ICT üzletága húzóerőt jelentett a növekedésben, ahogy az idei évben már SAP Gold Partnerként működő Consulting üzletág is. A Software üzletág 2012-ben mutatta be saját integrált medikai szoftverfejlesztését, az Enterprise Multi Medikai Alkalmazást (EMMA), amit már a Kelen Kórházban, Paks Város Rendelőintézetében és egyéb intézményekben is bevezettek. A tavaly elindult PLM (Product Lifecycle Management) üzletág pedig mára a hazai mérnök informatikai megoldások piacvezető szereplőjévé vált: 2013 első pénzügyi negyedévében a CEE régióban legmagasabb értékben értékesítette a Siemens Solid Edge szoftver licenceket.

Az idei IT trendek is kedvezőek az Enterprise Group számára: a felmérések szerint a versenyszféra vállalatai 2013-ban nemzetközi szinten 65 milliárd dollárt fordítanak iparág-specifikus informatikai megoldások beszerzésére . A telekommunikáció továbbra is a bővülő IT piac legnagyobb szelete, a jövőben bevétele 40 százalékát a partnerektől váró SAP pedig stratégiai szempontból fontos partnerként tekint az Enterprise Groupra. A tavaly sikeresen debütáló EMMA rendszert idén várhatóan további 8-10 intézményben vezetik be, a PLM üzletágban rejlő potenciálok kihasználása pedig üzletági szinten 3-400 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az Enterprise Group így összvállalati szinten idén 20 százalékos növekedést, 2015-re pedig 100 főt meghaladó munkavállaló mellett 5 milliárd forintos árbevétel elérését tervezi.

"A nemzetközi informatikai piac várható növekedése és a hazai gazdasági környezet javulása továbbra sem elég céljaink eléréséhez, ezért szükség van a növekedés olyan indikátoraira, mint a megváltozott ügyféligények minél teljesebb körű kielégítése és az új gazdasági rendhez való alkalmazkodás. Az üzletágak legfontosabb közös nevezője a megváltozott gazdasági környezet számára értéket teremtő alkalmazások fontosságának felértékelődése. Minden üzletág rendelkezik minimum egy olyan fontos alkalmazással, amely egyértelműen és bizonyíthatóan értéket teremt az ügyfelek számára. Ezért jelentős összegeket fordítunk kutatás-fejlesztésre, részben az erre a célra kiírt uniós pályázatokból" - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

Az Enterprise Group


Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai egymásra épülő kompetenciáikkal komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting).

A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., az Audi Magyarország Kft., a MOL Nyrt, a TVK Nyrt., a Magyar Villamosművek Zrt, a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll.

Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat infokommunikációs szolgáltatásaival a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnereként és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnereként, SAP bevezetésben SAP Gold Partnerként, a PLM megoldások terén Siemens PLM partnerként törekszik a valódi ügyféligények kiszolgálására.


További információ megtalálható a www.enterprisegroup.hu oldalon.

Kövesse híreinket a Facebookon és Twitteren is:

Facebook
Twitter
Youtube

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők