hírek

hírek

hírek

Országos Solid Edge és EDGECAM Verseny – 2017

2017-04-12


Idén is sor került az Enterprise Group PLM üzletága és az NCT Akadémia közös szervezésű eseményére, az Országos Solid Edge és Edgecam Versenyre.

 

 

A versenyt ezúttal is középiskolás diákok részére rendezték, akiknek a nevezéshez korábban egy pályázatot kellett benyújtaniuk. A pályamunkák bírálása után a tanulók meghívásos alapon juthattak tovább, tudásuk összemérésére pedig március 31-én került sor, a Fogarasi úti NCT Akadémián. A versenyen 12 iskola 18 diákja indult Solid Edge, 10 diák pedig Edgecam kategóriában.

 

A rendezvényt az Enterprise Group két munkatársa Melkovics Péter és Szűcs Imre nyitották meg, akik nagy vonalakban vázolták a nap menetét, és tartottak egy rövid bemutatót az PLM üzletágáról; profilukról, az értékesített szoftverekről és partnereikről.

 

A megmérettetés

 

A megnyitó, illetve egy rövid eligazítás után a diákok bele is kezdtek a feladatok megoldásába, amelyre 3 órájuk volt. A verseny ideje alatt az EPLM szakemberei; Szűcs Imre, Huszár András és Tripolszki Gábor válaszoltak a diákok kérdéseire, illetve szükség esetén kisebb segítséget is nyújtottak. Az Edgecam kategóriában induló diákok sikeres feladatmegoldásához Veres Tibor, Kiss Tibor, valamint Szabó Zoltán asszisztált.

 

 

Eközben a felkészítő tanárok megtekinthettek egy szerszám bemutatót, amelyet a Seco-Tools egyik munkatársa tartott, ezután egy kötetlen beszélgetés keretein belül, megoszthatták egymással és az EPLM szakembereivel tapasztalataikat a gyerekek felkészítéséről, képességeik időben történő felismeréséről és megfelelő támogatásáról, valamint tudásuk kamatoztatásának lehetőségeiről.

 

Egy pihentető szünet

 

Miután véget ért a verseny, a megpróbáltató feladatmegoldásban elfáradt diákokat egy laktató pizzázás várta az Akadémia épületének felsőbb emeleti, napfényes konyháján. Az ebéd és rövid beszélgetés után a résztvevők egy forgácsolási bemutatót is megtekinthettek, az EmR-1200M 5HT megmunkálóközponton.

 

 

Ez idő alatt az EPLM szakemberei leellenőrizték a diákok feladatait és előkészítették a részvételi-, valamint különdíjakat, így a megmunkálás után el is kezdődött az eredményhirdetés.

 

 

Eredményhirdetés

 

 

A díjakat Gyönyörű Attila adta át az Edgecam-es és Melkovics Péter a Solid Edge-es résztvevőknek.

 

Az előbbi kategóriában

 

  • Horváth Szabolcs (1. helyezett),
  • Herczeg Mihály (2. helyezett) és
  • Szabó Bence (3. helyezett)

lettek a dobogósok, akik a helyezésük mellé járó ajándékcsomagot és egy kedvezményes, NCT Akadémiai képzésre feljogosító kupont is átvehettek. Szabolcs és Bence a Győri Műszaki Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiumának, Mihály pedig a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának öregbíthette hírnevét. 

 

Solid Edge kategóriában

 

  • Hejberger Konrád (1. helyezett),
  • Bosznai Tamás (2. helyezett) és
  • Horváth Bálint (3. helyezett)

végeztek kitüntetett helyen, mindhármuk egyazon intézmény, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont büszkeségére.

 

Az idei verseny különdíját

 

  • Veszprémi Zsolt,

az Energetikai Szakgimnázium és Kollégium tanulója kapta.

 

 

A diákok öröme, elégedettsége, illetve a verseny alatt érezhető izgatottságuk is igazolja, hogy a rendezvény milyen nagyszerű lehetőséget kínál nekik tudásuk összemérésére, valamint arra, hogy releváns visszajelzést kaphassanak képességeikről, felkészültségükről. Az Enterprise Group által tanúsított nyitottságnak köszönhetően pedig kapcsolatépítésre is jó alkalomnak bizonyult a verseny, így jövőre is érdemes nevezni mindazoknak, akik tudásukat a szakmában szeretnék kamatoztatni.

 

Az esemény az egész nap alatt tartó barátságos, jó hangulatban ért véget, melynek emlékét a teljes csapatról készített csoportkép is őrzi.

 

Forrás: www.cnc.hu

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők