hírek

hírek

hírek

PLM Üzletág: A 2015-ös év a „kulisszák mögött”

2016-01-11


A 2015-ös esztendő végéhez érve górcső alá vesszük az egyes projektjeinket, azok eredményeit, a tanulságokat, és mindezeket figyelembe véve megfogalmazzuk a jövő évre vonatkozó céljainkat, elképzeléseinket. Az Enterprise Group PLM üzletága rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött – ez a siker pedig komoly erőfeszítések eredménye, melyek mindegyike több részből tevődik össze. Béke Gyula, PLM üzletág igazgató ezekről az összetevőkről, a siker „titkáról” beszél.

Mivel jellemezhető átfogóan a PLM üzletág 2015-ös éve?

2015-ben fontos lépés volt a PLM üzletág háza táján, hogy elindítottunk egy szervezetfejlesztési projektet, mely célja, hogy még professzionálisabban, még differenciáltabban tudjunk működni, s kellő alapot tudjunk biztosítani a további növekedéshez és az egyre növekvő számú ügyfél homogén minőségű kiszolgálásához.

A PLM üzletág jelentős növekedésnek indult ebben az évben. Minek köszönhető ez a fejlődés?

Az üzletág 2013-ban indult, és nem titok, hogy idén már kétszámjegyű növekedést értünk el az előző évhez képest. Rengeteg új ügyfelet szereztünk, és új üzleti vonalakon indultunk el: a Siemens PLM Software-től, a PLM szoftverek globális piacvezetőjétől 2014-ben értékesítési jogot kaptunk a Tecnomatix gyártásszimulációs szoftverrendszerhez, valamint idén márciusban már teljessé vált a Siemens-portfóliónk azzal, hogy elkezdtük forgalmazni az NX-et, az integrált megoldást nyújtó CAD/CAM/CAE tervezőrendszert. Előbbi megoldás forgalmazása egy rendkívül dinamikusan növekvő piacra való belépést jelent, s az idei évben meg is történtek az első sikeres eladások ezen a területen, több új Tecnomatix felhasználónk van. Az idei év jelentős része az NX szoftver disztribúciójára való felkészüléssel telt, a szükséges kompetenciák birtokában megtörténtek már az első értékesítések az utolsó negyedévben. Lényeges, hogy a teljes Solid Edge lokalizációt az Enterprise Group végzi nagy precizitással hazánkban a Siemens megbízásából – sőt azt is elárulhatom, hogy a 2016-ban megjelenő ST9-es verzió magyarítási munkálatai is javában zajlanak már.

A CAM szoftverek területén szintén kiemelkedő évet tudhatunk magunkénak: a tavalyi 25%-os növekedést is felülmúlva 35% fölötti növekedést értünk el. A Vero CAM termékkínálatából továbbra is az Edgecam alkatrész forgácsoló CAM megoldás a legkelendőbb ügyfeleink körében; a Radan lemeztechnológiai szoftver részesedése is egyre jelentősebb, mind az eladott munkahelyek száma, mind árbevétel tekintetében. Jövő évi terveink közé tartozik az erőforrásaink növelése ezen a szakterületen, valamint a kompetencia bővítése az faipari (Alphacam) és a szerszámgyártási (Visi) területeken.

A PLM üzletág nevéhez számottevő rendezvények is kapcsolódnak. Melyek ezek, hogy zajlottak az idei évben?

Ebben az évben vágtunk bele az EPLM nyílt napok megszervezésébe, aminek rendkívül nagy sikere és pozitív visszhangja volt. Az idei nyílt napjaink mind teltházasok voltak, így jövőre hat ilyen rendezvényt is tervezünk tartani különböző témákban.

Éves szakmai konferenciánkat, az EPLM Trends rendezvényt ősszel új helyszínen, az Aquaworld Resort Hotelben tartottuk, melyre több mint 220 érdeklődő látogatott el. Az egész napos rendezvény során mindenki találhatott számára érdekes témát, hiszen a plenáris előadások után 4 tematikus szekcióban folyt tovább a program. A már megszokott Solid Edge és Vero CAM szekciók mellett idén először az NX és a Tecnomatix termékek is különálló szekciót kaptak. Itt mutattuk be új saját fejlesztésünket, az EPLM Add-On Centert is, mely a tervezést, az árajánlat-készítést, a gyártást és a dokumentációkészítést gyorsítja meg a Solid Edge szoftverben. A fejlesztésben a közel 25 bővítmény különböző funkcionalitással segíti a tervezőmérnökök munkáját. 2016-os terveink között szerepel az Add-On Center továbbfejlesztése olyan bővítményekkel, melyek a CAM-es szoftvereinkhez, az Edgecamhez és a Radanhoz kínálnak új funkciókat. Az EPLM Trends 2015 konferencia adott otthont az Edge Vándorkupa díjátadónak is; a verseny célja, hogy bemutassa és értékelje a hazai Solid Edge és Edgecam felhasználók munkáit – oktatási kategóriában is. Természetesen jövőre is folytatni kívánjuk ezt a tradíciót.

A rendezvények között fontos megemlíteni még az Országos Solid Edge és Edgecam Versenyt is, mely már több éve hatalmas népszerűségnek örvend a középiskolások körében. Idén rekord mennyiségű, több mint 50 nevezés érkezett, összesen 15 középiskolából, de célul tűztük ki, hogy a jövőben a versenyt még több középiskolára kiterjesztjük.

Változások történtek az ügyfelekkel való kapcsolattartás, a kiszolgálás, a kommunikáció terén is. Melyek a legfőbb újdonságok ezen a területen?

Így van, ezen a téren is fejlődtünk: az egyik fontos projektünk a 2015-ös évben a weboldalunk megújítása volt, melybe jelentős energiát fektettünk. Emellett megújítottuk support oldalunkat is, amelyen keresztül partnereink rengeteg videóanyagot is elérhetnek. Rendszeres webinárjainkkal a CAD, CAM, PLM rendszereink speciális területeit, illetve az ezeket kiegészítő megoldásokat mutatjuk be, amivel átfogó tudást adunk ügyfeleink kezébe. Az ügyféltámogatás színvonalának további emelése érdekében négy új kolléga csatlakozott hozzánk ügyféltámogató mérnöki pozícióban – jövőre további bővülést tervezünk ezen a téren is.

Szintén lényeges, hogy idén indítottuk el PLM Hírmondó magazinunkat, mellyel mindig a legfrissebb újdonságokat, legrelevánsabb információkat szeretnénk eljuttatni Önökhöz, s melynek a kedves olvasó épp a kilencedik számát tartja a kezében. Remélem, ezúttal is hasznos tartalmakat talál magazinunkban, és jövőre is olvasóink között tudhatjuk!

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők