hírek

hírek

hírek

Országos Solid Edge és EDGECAM Verseny 2015

2015-05-05


Az Enterprise Group PLM üzletága és az NCT Akadémia által közösen megrendezett, nagy hagyományokkal rendelkező Országos Solid Edge és Edgecam versenyre közel 50 nevezés érkezett, összesen 15 középiskolából. A döntőbe előselejtezőt követően meghívásos alapon jutottak be a legjobb pályamunkát beküldő diákok: a Solid Edge versenyre 25 diák 11 iskolából, az Edgecam versenyre pedig a 8 legjobb pályamunkát beküldő diák, 6 iskolából.

Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2015

A döntőben minden versenyző ugyanazt az összetett, ipari példákon alapuló Solid Edge, illetve Edgecam feladatsort kapta, amelyben különböző nehézségű elméleti kérdések és gyakorlati feladatok egyaránt voltak, Solid Edge ST7 és Edgecam 2015 R1 szoftverek használatára építve. A feladatsorok egy-egy plusz feladatot is tartalmaztak, amelyeknek megoldásával a lelkes versenyzők plusz pontokat szerezhettek és kiélhették kreativitásukat.

A mezőny mindkét versenyen nagyon erős és kiegyenlített volt, amit a végeredmény is tükrözött.

Az Edgecam versenyen minden versenyző elérte a megszerezhető pontok 70%-át, a legnagyobb pontkülönbség 36 pont volt az összesen megszerezhető 200-ból. A diákok és a felkészítő tanárok is kitettek magukért, hogy megmutassák, iskolájukban magas szinten oktatják az Edgecam-et. A harmadik helyen Szabó Levente (Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola) végzett, a második legjobb eredményt ugyanebből az iskolából Nagy Gábor érte el; a legkiemelkedőbb eredményt, és ezzel az első helyezést pedig Horánszky András szerezte meg, a Computer School Szakképző Iskola képviseletében.

Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2015

A Solid Edge verseny döntőjében szintén nagyon jó eredmények születtek, sok diák megközelítette a maximális pontszám 70 %-át, ami a kiegészítő feladat népszerűségének is köszönhető. Kiss Zoltán, a Szegedi Ipari Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézményének tanulója a harmadik helyezettnek járó oklevelet és a hozzá tartozó nyereményt vehette át. Második helyen végzett Juhász Áron (Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont), két ponttal megelőzve versenyzőtársát. A legjobb eredményt Solid Edge kategóriában – nagyszerű teljesítménnyel – Hecskó Ákos érte el, ezzel öregbítve iskolája, a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont hírnevét. A Solid Edge kategóriában Különdíjat is hirdettek, amelyet a beküldött pályamunkák, és a döntőben való részvétel alapján ítéltek oda az erre legérdemesebbnek tartott diáknak. Az idei évben ezt az elismerést a kiemelkedő pályamunkát beküldő, és a versenyen a dobogóról épphogy lemaradó Lázár Alex (Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium) kapta.

A díjazottakon kívül minden résztvevő és felkészítő tanár, kísérő egyedi a verseny idejére összeállított emlékcsomagot kapott, amelyhez ez úton is köszönjük az Iscar Hungary Kft. és az NCT Ipari Elektronikai Kft. hozzájárulását!

Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2015

Országos Solid Edge és Edgecam Verseny 2015

Külön köszönet és elismerés illeti a felkészítő tanárokat, akik lelkiismeretes munkával, motivációval, támogatással segítették diákjaikat a nagyszerű eredmények elérésében, találkozzunk 2016-ban!

Forrás: cnc.hu

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők