hírek

hírek

hírek

EPLM TRENDS DIGITAL 2018 Beszámoló

2018-10-12


Az Enterprise Group PLM üzletága október 4-én rendezte meg éves őszi konferenciáját, melyet a digitalizáció jegyében már másodízben, online közvetítés formájában vitt el a regisztráltak résztvevők képernyőjére. Ez a platform számos előnyt hordoz, hiszen a résztvevők kényelmes körülmények között, akár otthonról tudnak bekapcsolódni, megspórolva a helyszínre történő utazás idejét és költségét. Az interaktivitás sem látta kárát az esemény során, hiszen a konferencia ideje alatt élő chatvonalon lehetett kérdéseket feltenni, illetve az előadás tartalmához kommenteket fűzni.

 

 

 A tavalyi első ilyen típusú rendezvény tanulságait alapul véve számos részleten változtattunk, hogy a nézők a lehető legmagasabb minőségű élő közvetítésben részesülhessenek. Változtattunk technikán, internetes csatorna sávszélességén, több kamerával dolgoztunk és természetesen már az esemény előtti napon előkészítettük a helyszínt és kipróbáltuk az eszközöket.

 

A 9.30-kor kezdődött konferencián Béke Gyula, az Enterprise Group PLM üzletágának igazgatója köszöntötte a nézőket. Bevezetőjében kiemelte, hogy - ” Az Enterprise Group az ipari digitalizáció elkötelezett híveként azért szervezi meg már hetedik éve a szakmai napot, hogy bemutathassuk Önöknek milyen módon alakítható ki egy vállalat digitális stratégiája, milyen eszközrendszert ajánlunk mindehhez azért, hogy a termelés hatékonyabb és gyorsabb lehessen. „

 

Ezt követően, az előző alkalomtól eltérő módon, a Vándorkupa virtuális díjátadója következett. Mivel számos pályamű érkezett a versenykiírásra, ezért azt tartottuk célszerűnek, hogy nem húzzuk el a nap végéig az eredményhirdetést lehetővé téve a szakmai anyagra történő koncentrációt. (A nyertesek névsora a cikk végén található)

 

Az esemény szakmai anyagát úgy építettük fel, hogy a CAD, CAM, CAE és PLM témakörök legújabb fejlesztéseit mutassa be és így segítséget nyújtson a digitalizációs megoldások alkalmazásában, melyek végső soron a tervezési és gyártási folyamatok optimalizálását teszik lehetővé.

 

A Siemens PLM Software széles portfóliójából a tervezési igények lefedésére a Solid Edge2019 hálómodell kezelési lehetősége került bemutatásra, amely magas szinten működik együtt más CAD (NX), ECAD alkalmazásokkal is ugyanakkor a tervadatok biztonságos kezelésére és továbbítására is alkalmas. Az így keletkezett tervadatok rendszerezését konkrét példákon keresztül demonstráltuk. Ez a Teamcenter integráció , amely segíti a mérnökök munkáját abban, hogy a megfelelő információ a megfelelő helyen álljon rendelkezésre így az automatizált folyamatokon túl gyors döntések születhetnek a termelés egész folyamatára nézve.

 

Az online konferencia tematikájába a CAM vonalat a piacvezető Vero Software megoldásai képviselték. Bemutattuk, hogy a forgácsolási területen milyen módon lehet gyorsítani vagy automatizálni a programozási folyamatokat az Edgecam, Visi illetve WorkNC megoldásokkal.

 

A záró előadás a lemeztechnológia területére kalauzolta el a résztvevőket. A Vero Radan idei fejlesztése a CAD adatoktól kiindulva, a táblaoptimalizálás, kivágás és hajlítás munkafolyamat egészét helyezte egy teljesen új, korszerű kontextusba.

 

AZ EDGE VÁNDORKUPA HELYEZETTJEI:

 

 

Edgecam
1. helyezett:    
Csillik Csaba /Fortaco Zrt./ Black & Decker fúró-csavarozó  
2. helyezett:    Bak Viktor /PLASTIK-SYSTEM Kft./ Samsonite notebook táska
3. helyezett:    Kerekes Gellért /DRAIN-Ép-Ker Kft./ Xiaomi Mi Band 3 aktivitásmérő

Solid Edge
1. helyezett    
Domonkos Gergő /DELTA-TECH Mérnöki Iroda Kft./Black & Decker fúró-csavarozó 
2. helyezett    Kisgéczi Gergely  /Videoton Elektro-Plast Kft./Samsonite notebook táska
3. helyezett    Dranka Gergő  /NCT Ipari Elektronikai Kft. / Xiaomi Mi Band 3 aktivitásmérő

Solid Edge diák kategória 
Pióker Bence /Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont/
JBL T450BT Bluetooth-os fejhallgató

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők