hírek

hírek

hírek

Példa nélküli visszalépés az Egységes segélyhívó rendszer (112) tenderén

2013-02-20


A társadalmi hasznosság, az Európai Uniós források időben történő lehívása, valamint a projekt határidőre történő megvalósítása érdekében az Enterprise Group a mai napon bejelentette, hogy visszalép a Közbeszerzési Döntőbizottságnál kezdeményezett jogorvoslati eljárástól a 112-es tenderben.

A közbeszerzési eljárásban második helyezett Enterprise Group azt követően jelentette be a hazai informatikai és közbeszerzési gyakorlatban példa nélküli döntését, miután olyan információk jutottak a birtokába, hogy a KDB meghallgatás után a Közbeszerzési Döntőbizottság új eljárás lefolytatására kötelezheti a kiírót. Ebben az esetben pedig a rendszer nem valósítható meg határidőre, és az ország nem hívhatja le az Európai Uniós támogatást.

"Vannak olyan helyzetek, amikor mi is tehetünk annak érdekében, hogy tudatosítsuk: a társadalmi érdek fontosabb, mint a gazdasági érdek. Ezért döntöttünk a visszalépés mellett, amellyel lehetőséget teremtünk a beruházás Európai Uniós forrásból történő megvalósítására, egyben példát mutatunk a hazai informatikai piac és a gazdasági élet többi szereplője számára" - mondta Orbán Előd, az Enterprise Group ügyvezető igazgatója.

 
"Gratulálunk a nyertesnek, és bízunk benne, hogy határidőre és megfelelő műszaki színvonalon valósul meg a társadalmi szempontból kiemelt jelentőségű rendszer" - tette hozzá Orbán.

Az Enterprise Group

Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai egymásra épülő kompetenciáikkal komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting).

A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., az Audi Magyarország Kft., a MOL Nyrt, a TVK Nyrt., a Magyar Villamosművek Zrt, a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll.

Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat infokommunikációs szolgáltatásaival a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnereként és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnereként, SAP bevezetésben SAP Gold Partnerként, a PLM megoldások terén Siemens PLM partnerként törekszik a valódi ügyféligények kiszolgálására.

További információ megtalálható a www.enterprisegroup.hu oldalon.


Kövesse híreinket a Facebookon és Twitteren is:

Facebook
Twitter
Youtube

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők