hírek

hírek

hírek

Sikeresen debütált az online távkonzultáció és vizit a Svábhegyi Gyermekklinikán és az Uzsoki utcai kórházban a koronavírus veszélyhelyzet során

2020-07-06


A koronavírushoz kötődő vészhelyzeti időszak felgyorsította azoknak az egészségügyi informatikai fejlesztések bevezetését, amelyek már a XXI. század elvárásai szerint támogatják a mobil munkavégzést. Ilyen az Enterprise Multimedikai Alkalmazás (EMMA) WebClient szolgáltatása, amely otthonról, útközben, akár mobil telefonról, egyszerű böngésző segítésével gyors, biztonságos intézményi ügyintézést tesz lehetővé a páciensek és intézmény alkalmazottak számára egyaránt. A video konzultációs modul segítségével pedig a páciens távoli kép és hang eléréssel folytathat online vizitet az orvossal.

 

A Svábhegyi Gyermekklinikán májusban indult el az online vizit és távkonzultáció, amelyhez az online időpontfoglaló rendszert is felhasználhatják a betegek hozzátartozói.

A magánrendelésekhez igazított online, video konzultációink egyenként 15, illetve maximum 30 percesek. A konzultáció időpontjában a páciens számára elérhetővé válik a video konzultációs szoba, amelyhez nincs szüksége másra csak egy videó kamerával rendelkező böngészőt futtató mobiltelefonra, tabletre vagy számítógépre.

Az orvos az EMMA alkalmazást használva csatlakozik a videó konzultációhoz, amelynek során lehetőség van a képernyő megosztásra, fájlok küldésére/fogadására, külső videó bemutatására vagy akár további orvosok bekapcsolására is a hívásba. A konzultációról videó és/vagy hangfelvétel készülhet, amely az EMMA medikai rendszerben tárolásra kerül és a páciens számára is elérhetővé tehető.

 

dr. Skorán Ottó, a Svábhegyi Gyermekklinika ügyvezető igazgatója, orvos, gyógyszerkutató, már több éve megfogalmazta, hogy jelentős mértékben növelhetné az orvos-páciens kapcsolat hatékonyságát az online vizitek bevezetése. Véleménye szerint egyes szakterületeken ezzel akár 20-30%-ban kiválthatnák a hagyományos konzultációkat.

 

Most a veszélyhelyzet alatt a gyermekklinikán 72 óra alatt sikerült átállniuk az előtte az Enterprise Grouppal hosszasan tervezett és tesztelt új rendszerre. Az ügyvezető orvos elmondása szerint több mint 10,000 asztmás gyereket tudtak kontroll alatt tartani, és adott esetben az online vizittel azonnal reagálni a felmerülő problémákra. A szülők is nagyon hamar elfogadták és használóivá váltak a távkonzultációs lehetőségnek.

 

A WebClient rendszer szintén májusban debütált az Uzsoki utcai kórházban, ahol már több éve használják az Enterprise Multimedikai Alkalmazást. A WebClient segítségével rendkívül egyszerűvé vált az időpontfoglalás a betegek számára, amellyel kényelmesen, várakozás nélküli választhatnak időpontot a vizitre. A kórház weboldalán egy gyors regisztrációt követően pár kattintással foglalható le egy szabad időpont akár az ortopédiai vagy a traumatológia ambulancia orvosaihoz, akiknek a rendelései hetekre előre láthatók. Az időpontfoglalást a páciens vagy hozzátartozói meg is változtathatja és minden esetben e-mailen kap emlékeztetőt a foglalt időpont előtt. Érkezéskor a bejelentkezés is csupán pár percet vesz igénybe.

 

A kórház weboldalán, a bejelentkezést követően a páciens megtekintheti a saját előjegyzéseit, sőt még a személyes feltöltött dokumentumokat is böngészheti.

 

További információk az EMMA WebClient szolgáltatásról:

 

A WebClient a magyar Enterprise Group saját fejlesztésű zárt forráskódú, moduláris, jól skálázható keretrendszerben (Enterprise Framework) készült, biztosítva a teljes biztonságot és az igényekhez igazodó nagyfokú rugalmasságot. Az alkalmazás könnyen integrálható saját fejlesztésű honlapba, de a keretrendszer lehetőséget ad komplex intézményi holnapok, szolgáltatások teljeskörű kiszolgálására is. Az alkalmazott modern (REST API) technológiával, biztonságos (titkosított) kommunikációs csatornán, az EMMA rendszerrel kialakított kétirányú kapcsolat, mindig azonnali szinkront biztosít a medikai szoftver adataival (a WebClient az EMMA medika alkalmazás adatbázisát használja).

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők