hírek

hírek

hírek

A napszak befolyásolja a termelékenységet? A Unify felmérésében utánajárt a kérdésnek

2016-09-09


Mi vállalkozásának legfontosabb értéke? A terméke?  Esetleg építményei? A Unify szerint egy tényező kimagaslik a többi közül: az alkalmazottai.

 

Bízzon a Unify-ban, hiszen sok időt töltött a munkaerő kutatásával. Átfogó, 9000 szakemberrel készített, „Way We Work” („Ahogy mi dolgozunk”) tanulmányában nekivágott, hogy kimutassa az igazi mintákat és viselkedésmódokat a munkakörnyezetben. Magunk között szólva: ez a tanulmány igazán megéri, hogy foglalkozzunk vele. Mindemellett a Unify arra is időt szánt, hogy a közösségi média követőitől megkérdezze, hogyan is dolgoznak manapság az emberek, így kapva mélyebb betekintést a témáról.

 

Az egyik terület, amit fel akart térképezni a felmérés a termelékenység fogalma volt. Nem számít, milyen cégről van szó, a termelékenység fontos kérdés, az azonban talán még fontosabb, hogy mindez milyen hatással van az emberekre egyéni szinten. Ennek érdekében egy egyszerű kérdést tett fel a Twitter közösségnek: „mikor vagy a leginkább produktív?” A szavazás eredménye igazán figyelemreméltó.

 

Nem meglepő módon az emberek 47%-a állította, hogy reggel a legaktívabb. A válaszadók 21%-a éjjel, 19% szerint pedig este a leginkább termelékeny. A délután a legkevésbé eredményes időszak munkára, a válaszadók 13%-a alapján. Összességében a Unify felismerése azt sugallja, hogy a nap két végpontján van egy hatékonysági csúcspont, a délután pedig meglehetősen holt időszak. Mivel minden embernek sűrű és bonyolult élete van, tisztán látszik, hogy bárki jobban teljesít, ha az elterelő tényezők limitáltak. Egy dolgozó szülő hatékonyságának a fénypontja lehet az az időszak, amikor már ágyban vannak gyermekei – de az is lehet, hogy valaki egyszerűen csak éjjeli bagoly.

Ha még mindig kicsit bizonytalan, hogy a nap mely időszakában a leginkább termelékeny, vessen egy pillantást erre a Huffington post által készített cikkre, mely tartalmaz egy ötlépcsős tervet annak érdekében, hogy kiderítse, Ön számára melyik a leginkább termelékeny időszak.

 

Mit jelent ez a cégek számára?

Nos, az első lépés, hogy a tradicionális 9-től 5-ig tartó munkaidőt tolja el. Néhány szervezetnek ez már most csak egy múltbéli emlék, míg sokaknak az irodában való jelenlét még mindig az ideális munkavégzési módszer.

 

A változáshoz időre és erős elhatározásra lesz szükség – de cserébe hatalmas lesz a jutalom, jobb a munkavállalók elkötelezettségi szintje és maradása.

 

Ha szeretne bővebb tájékoztatást a témával kapcsolatban, keresse bizalommal a Unifyt!  

 

Forrás: http://blog.unify.com/2016/07/the-productivity-bookend/

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők