hírek

hírek

hírek

Hogyan is dolgozunk valójában? – kiderül a Unify The Way We Work tanulmányából

2016-04-01


A tudásalapú gazdaságban – ahol a bevétel jelentős hányada inkább gondolatokból, ötletekből és kapcsolatokból származik, mintsem termékek gyártásából – a munka és munkahely meghatározása folyamatosan kihívásokkal néz szembe.

Annak érdekében, hogy mélyebben megérthessük, mi is történik a globális munkakörnyezetben, a Unify kutatást kezdeményezett – aminek eredménye a „Unify’s The Way We Work” tanulmány. A Censuswide-dal közösen a Unify 9000 knowledge worker-t („tudásmunkást”) kérdezett meg – Amerikára, az Egyesült Királyságra és Németországra összpontosítva.

 

Az eredmény megdöbbentő: a megkérdezettek 35%-a egyenesen úgy gondolja, hogy a pozíció, amelyet ma munkahelyén betölt, öt éven belül meg fog szűnni, 65%-uk pedig biztos abban, hogy szerepkörük teljesen meg fog változni.

 

Az irodák mint munkahelyek szintén bizonytalan jövő előtt állnak. A kutatásban részt vevők 69%-a vallja, hogy a fizikai munkahely mára sokat vesztett jelentőségéből. 49%-uk arról számolt be, hogy vállalatuk szívesebben dolgoznak ’virtuális csapatokban’, kihasználva a kommunikációs technológiák előnyeit. A megkérdezettek kétötöde (42%) úgy gondolja, hogy a ’virtuális csapatok’ sokkal hatékonyabbak, 36%-uk pedig felvetette, hogy éppen a kreatív gondolkodás az egyik legnagyobb hozománya annak, hogy nem hagyományos környezetben dolgoznak együtt.

 

A döntő többség (95%) azt nyilatkozta, egyensúlyban tudja tartan szakmai és magánéletét. Több mint a megkérdezettek fele szerint ez az egyensúly sokat fejlődött az elmúlt öt évben. Ez a technológia folyamatos fejlődésének tulajdonítható, mely lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak bárhonnan, bármikor el tudják látni feladataikat, ezáltal a munkahelyek sokkal rugalmasabbá váltak.

 

A résztvevők több mint fele (57%) használ internet- és felhőalapú on-demand eszközöket a csapatmunka, projektmenedzsment vagy egyéb virtuális együttműködés során. Mégis legalább egy az öthöz (22%) azon munkások aránya, akik munkahelyükön nem rendelkeznek megfelelő technológiai felszereltséggel a megbízható és hatékony távmunkához.

 

A Unify tanulmánya összegezte, hogy a knowledge worker munkafolyamatok meghatározása továbbra is kialakulóban van, folyamatosan keresik az új lehetőségeket, hogy még hatékonyabban tudják végezni munkájukat. A vállalkozások feladata, hogy segítsék ezeket a szakembereket, és biztosítsák a megfelelő kommunikációs eszközöket szerepük betöltéséhez – a versenyelőny megtartása érdekében.

 

További információt (angol nyelven) ide kattintva talál. 

 

 

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők