hírek

hírek

hírek

X. ORSZÁGOS SOLID EDGE ÉS EDGECAM VERSENY

2022-04-27


Az immár hagyománnyá vált oktatási verseny kerek tizedik alkalommal került megrendezésre az Enterprise Group és az NCT Akadémia által.

Idén rekordmennyiségű jelentkező vett részt az eseményen, akik értékes jutalomban részesültek.

Az Enterprise Group – PLM üzletága és az NCT Akadémia idén is megrendezte a hagyománnyá vált SOLID EDGE és EDGECAM országos versenyét, immár 10. alkalommal, ami jubileumi eseménynek számított. Az elmúlt két évben a COVID okozta pandémiás helyzet miatt online keretek között bonyolították le a megmérettetést, idén viszont újra személyes jelenlét mellett bizonyíthattak a versenyen részt vevő diákok. A jelentkezés rekordszámú volt a selejtezőre, ezúttal a szakmai zsűri 15 iskolából 32 jelentkezőt hívott meg az országos döntőbe. A verseny támogatóinak köszönhetően az értékes tárgynyeremények mellett két darab 3D nyomtató is kiosztásra került, amelyet a legjobban teljesítő iskolák kaptak.

 

 

„Nagyon örülünk, hogy 10. alkalommal is meg tudtuk rendezni a versenyt. Fontos, hogy helyben az NCT Akadémián került erre sor, hiszen a korábbi vírushelyzet ezt nem tette lehetővé. Nagy köszönet jár a verseny támogatóinak is. Az idei CAM-es feladatokat a korábbi évek nehézségeihez mérten állítottuk össze és most a testmodell alapján történő marás és esztergálás mellett drótvázelemeken alapuló szerszámpálya létrehozás is volt a feladatok között. Idén rekordszámú volt a jelentkezés, SOLID EDGE és EDGECAM területen is sok versenyzőt tudtunk behívni, reméljük ez a tendencia jövőben is folytatódni fog.” – összegezte a 2022-es versenyt Kiss Tibor, az Enterprise Group CAM ügyféltámogatási vezetője.

 

 

A személyes jelenlét a diákok mellett a felkészítő tanároknak is kedvezett, akik egy különleges kiállításon vehettek részt, így az ott megszerzett információkkal tovább segíthették a versenyzőket. Az immár jubiláló verseny ugyanakkor egy hosszabb projekt egyik fontos mérföldköve. Az Enterprise Group által indított Oktatási Mentor Program célja ugyanis, hogy a műszaki tanulmányokat folytató hallgatók és oktatók megismerkedhessenek a legújabb CAD/CAM technológiákkal, valamint az azzal kapcsolatos tanfolyamokon szerzett információkat egy szakmai verseny keretein belül mérettethessék meg.

 

 

„Mi abban hiszünk, hogy nem csak oktatni kell, hanem versenyeztetni is. Nagyon fontos, hogy a tanulók tudását fel tudjuk mérni, ők pedig lássák, hogy felelősségről van szó. Ha belépnek majd az iparba, akkor az itt tapasztalt megközelítéssel hatékonyabban fognak tudni dolgozni, alkalmazkodni a kihívásokhoz. Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a diákok műszaki pályára álljanak, ami biztos egzisztenciát, megélhetést jelent majd számukra.” – Szűcs Imre, az Enterprise Group CAD ügyféltámogatási vezetője.

 

 

A megmérettetésre április 8-án került sor a NCT Akadémia Fogaras úti központjában, a valós, ipari példákra épülő CAD és CAM feladatsorokat az Enterprise Group – PLM üzletágának csapata értékelte és pontozta szakmai szempontok alapján. A verseny díjazottjai alább találhatók:

 

SOLID EDGE (CAD) kategória

  • 1. helyezett: Balog Kornél – Beszédes József MMIK (felkészítő tanár: Tóth Béla)
  • 2. helyezett: Lóki Dániel – ESZI Energetikai Technikum és Kollégium (felkészítő tanár: Barkovics Lajos)
  • 3. helyezett: Teiter Martin – TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (felkészítő tanár: Molnár István)
  • Különdíjas: Pilisi Renáta – Szegedi SzC Déri Miksa Műszaki Technikum (felkészítő tanár: Dékány Péter és Ábrahám Károly)
  • Legeredményesebb iskola: Beszédes József MMIK – Magyarkanizsa

 

EDGECAM (CAM) kategória

  • 1. helyezett: Kertész Dániel – GYSZC Jedlik Ányos Gépipari Technikum (felkészítő tanár: Tihanyi György)
  • 2. helyezett: Pesti Ádám István –  ESZI Energetikai Technikum és Kollégium (felkészítő tanár: Barkovics Lajos)
  • 3. helyezett: Kovács Zoltán Gábor – GYSZC Jedlik Ányos Gépipari Technikum Kollégium (felkészítő tanár: Tihanyi György)
  • Vigaszdíjas: Felnagy László – ESZI Energetikai Technikum és Kollégium (felkészítő tanár: Barkovics Lajos)
  • Legeredményesebb iskola: GYSZC Jedlik Ányos Gépipari Technikum – Győr

 

 

Az esemény résztvevői egy újabb, kellemes élménnyel térhettek haza, hisz megtették első lépéseiket a hazai gépipar irányába. A szervezők is kitettek magukért, a támogatókkal közösen más nem is lehet a cél, mint hogy: Találkozzunk jövőre is ezen a rangos versenyen!

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők