hírek

hírek

hírek

Kihirdették a Solid Edge Országos Verseny győzteseit

2013-05-06


Lezárult az Enterprise Group, a hazai PLM piac új vezető szereplője által a középfokú oktatási intézmények és hallgatók számára szervezett Solid Edge Országos Verseny. Az NCT Akadémia közreműködésével megvalósult tervezői versenyre több mint 30 darab pályázat érkezett be. Az Enterprise Group PLM Üzletága további oktatási támogatásokat is tervez, és az országos verseny jövőre is folytatódik.

 

Az Enterprise Group támogatási stratégiájának fontos részét képezik az oktatási együttműködések, illetve ezen belül a tehetséggondozás. A vállalat PLM üzletága ennek szellemében, hagyományteremtő céllal szervezte meg a Solid Edge Országos Versenyt, amelyre előselejtezőn keresztül középiskolákban tanuló diákok jelentkezhettek. A versenyt nagy érdeklődés kísérte és a kiírásra a vártnál nagyobb számú - több mint 30 pályázat - érkezett be. A pályaművek értékelése után a döntőre április 12-én, az NCT Akadémia oktatási központjában került sor. A kiválasztott versenyzők közül végül összesen 21 hallgató vett részt a megmérettetésen, akik a 3 órás feladat kidolgozása után kísérő tanáraikkal együtt bepillantást nyerhettek a magyar NCT Kft-nél zajló magas színvonalú szerszámgép fejlesztés és gyártás folyamataiba.

 

Az Enterprise Group PLM üzletágát képviselő szakembereknek jutott az a feladat, hogy értékeljék az összetett kérdésekből álló feladatokra adott válaszokat. A feladatok megmutatták, hogy az elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat is rendkívül fontos, hiszen a feladatok jelentős része ipari példákon alapult.

 

A Solid Edge Országos Verseny nyerteseit Melkovics Péter az Enterprise Group PLM üzletágának értékesítő mérnöke jelentette be. Az értékes tárgyi nyeremények mellett a diákok számára a verseny valódi értékét az ipari körülmények között szerzett szakmai gyakorlat képviselte, illetve a lehetőség a kapcsolatépítésre a tapasztalt mérnökökkel. A feladatsorok értékelése után a következő végeredmény alakult ki:

 

I. helyezett:
• Név: Torzsás István
• Iskola: Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium
• Felkészítő tanár: Halmi János

 

II. Helyezett:
• Név: Bicskei Tamás
• Iskola: Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
• Felkészítő tanár: Tóth Béla, Hecskó Róbert

 

III. helyezett:
• Név: Huzsvár Tamás
• Iskola: Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
• Felkészítő tanár: Tóth Béla, Hecskó Róbert

 

A beérkezetett pályaműveket itt lehet megtekinteni.

 

"A Solid Edge az egyik legelterjedtebb és leginnovatívabb hibrid (2D/3D) CAD/CAE rendszer Magyarországon, így fontosnak tartjuk, hogy a diákok a tanulmányaik korai szakaszában megismerkedjenek vele" - mondta Szacsky Tibor az Enterprise Group PLM üzletágának vezetője.

 

A Solid Edge felhasználása jellemzően fakultációban vagy a hivatalos órarendbe illesztve történik a középiskolákban, ehhez az Enterprise Group PLM Üzletága, valamint a Siemens PLM Software minden támogatást megad: az oktatók és a hallgatók számára is ingyenes verziókat biztosít. Az Enterprise Group Solid Edge Országos Verseny mellett a Siemens PLM Software is nemzetközi tervpályázatot hirdetett. A nemzetközi kiírás részletei itt olvashatóak.

 

Az Enterprise Group

 

Az Enterprise Group az innovatív informatikai és infokommunikációs megoldások egyik vezető rendszerintegrátora. Üzletágai komplex megoldásokat kínálnak az üzleti infokommunikáció (ICT), a mérnöki tervezés és életciklusmenedzsment (PLM), az integrált medikai szoftverfejlesztés (Software), valamint az informatikai tanácsadás és SAP bevezetés területén (Consulting). A cégcsoport elsősorban nagy- és középvállalatoknak illetve államigazgatási intézményeknek kínál informatikai szolgáltatásokat. Ügyfelei közé tartozik többek között az E.ON Hungária, a Paksi Atomerőmű Zrt., az Audi Magyarország Kft., a MOL Nyrt, a TVK Nyrt., a Magyar Villamosművek Zrt, a BKV, az OTP Bank, az SAP továbbá a Magyar Honvédség, a Határőrség és az Országos Mentőszolgálat. Célja, hogy az ügyfelei számára kiépített rendszerek minden esetben kapcsolatot teremtsenek a jövővel, ezért a vállalat informatikai megoldásainak középpontjában az innováció áll. Az Enterprise Group a magyar Young csoport 100 százalékos tulajdonában van. A vállalat a nemzetközi Siemens Enterprise Communications (SEN) globális ügyfeleinek kizárólagos magyar partnere és a Go Forward! Partnerprogram keretén belül a SEN Approved Partnere.

 

További információ megtalálható a www.enterprisegroup.hu oldalon.

Kövesse híreinket a Facebookon és Twitteren is:

Facebook
twitter
Youtube

Sajtókapcsolat:
Karnevál Adrienn
Vezető tanácsadó
Morpho Communications
tel.: 488 0255 mobil: 30 653 9870
karneval.adrienn@morpho.hu

Sajtókapcsolat
Kommunikációs partnerünk a Corpus Communications Kft.
Corpus Communications
1037 Budapest, Szépvölgyi út 141.
Tel: +36 1 321 1516    Mail: virag.csorbai@corpuscom.hu    Web: corpuscom.hu

Hírek

Letöltés

Kérjük, töltse ki az űrlapot a szakmai anyag letöltéséhez.

* kötelező mezők